Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 7 moduri eco de top pentru a-ti curata casa

7 moduri eco de top pentru a-ti curata casa

Alegerea produselor de curatat prietenoase cu mediul – si inlaturarea celor toxice – inseamna un drum lung catre asigurarea unui aer curat si proaspat in casa. Aerul curat reinnoieste si reintinereste; nu ne polueaza vietile sau mediul. A trai intr-o

Alegerea produselor de curatat prietenoase cu mediul – si inlaturarea celor toxice – inseamna un drum lung catre asigurarea unui aer curat si proaspat in casa. Aerul curat reinnoieste si reintinereste; nu ne polueaza vietile sau mediul. A trai intr-o casa mai putin toxica, indepartata de chimicalele neurotoxice, ne imbunatateste somnul si concentrarea, face copilasii mai putin mofturosi, si ne ofera un sentiment de bunastare. Povara toxica a caminului tau asupra mediului va fi semnificativ redusa prin efectuarea acestor pasi, iar acest lucru iti va aduce cu siguranta mai multa liniste in suflet..

1. UITA-TE SUB CHIUVETA: Inlatura produsele toxice

DE CE: aproape oricine in lume are un dulap plin de otravuri sub chiuveta. Spray antiviespi, solutie de curatarea cuptorului, ceara si substante de dat luciu/lustru – locul este plin de chimicale care etaleaza cuvintele otrava, pericol, avertizare sau precautie. Mici cantitati de otrava scapa sau se scurg din sticle si flacoane de spray, si dupa aceea plutesc prin bucatarie. Otravirile de la substantele de uz domestic sunt una dintre cele mai puternice amenintari pentru sanatatea copiilor. Cititi “cuvintele semnal” de pe etichete. Cuvintele semnal otrava, pericol, avertisment, sau precautie gasite pe eticheta produselor precum pesticidele sau produsele de curatat, sunt plasate acolo prin ordin guvernamental si in mod fundamental pentru protectia voastra.

In unele cazuri, aceste cuvinte semnal sunt pe eticheta datorita impactului potential pe care l-ar putea avea produsul asupra mediului. Otrava/pericol denota un produs cauzator de mare ingrijorare, unul foarte toxic, si ingerarea in cantitati mici – in unele cazuri doar cateva picaturi – poate fi fatala. Produsele corozive pot afecta pielea si membranele mucoase, iar o substanta puternic sensibilizatoare este una chimica ce poate spori alergiile. Primul lucru care ar trebui facut , este sa ne intrebam , oare toate aceste produse cu tot felul de super si ultra avertizari de precautie pe ele, ar trebui sa existe in casa mea ?

CUM: Le adunam pe toate si le aruncam la gunoi. Apoi le inlocuim cu variante naturale , prietenoase cu mediul, poate ca mai scumpe, dar nimic nu este mai scump decat o sanatate subrezita.

PUNETI ACCENT: Nici un fel de chimicale in casa ta; un mediu mai sigur pentru tine si pentru copii. Etichetele ofera informatii prin care va puteti proteja pe voi insiva, familia voastra si mediul

Descopera produsele pentru casa 100% naturale, care au grija de sanatatea familiei tale, dar si de mediu!

2. AFLATI INFORMATIILE DE BAZA DESPRE CURATAREA NETOXICA: cum sa utilizati ingredientii aflati in dulapul din bucatarie

DE CE: economisiti bani, va protejati sanatatea, reduceti utilizarea resurselor valoroase ale pamantului, evitati produsele petroliere si alte resurse neregenerabile.

CUM: invatarea de la zero despre cum se face curatenie – cum se fac retetele produselor de curatat casnice – poate functiona cu adevarat doar daca va rezervati timp pentru a intelege un pic despre chimia din spatele modului cum actioneaza materialele. Aici sunt 12 ingredienti de baza pe care ii puteti folosi http://viataverdeviu.ro/12-ingrediente-naturale-pentru-a-curata-aproape-orice/

Asigurati-va ca tineti toate solutiile de curatat casnice etichetate cu grija, si nu le lasati la indemana copiilor.

PUNETI ACCENT: informeti-va adoptati un stil de viata simplu, ieftin si sigur. Cititi mai multe pe site-ul www.fara-chimicale.ro

3. DESPRE MOPURI, BURETI, CARPE SI ALTE ACCESORII: naturale, reutilizabile

DE CE: va reduceti consumul de resurse neregenerabile; evitati produsele cu ingredienti potential daunatori precum buretii cu ingredienti antibacterieni; reutilizati anti toxice nanolontricourile si carpele vechi. Folositi carpele in locul servetelelor/prosoapelor de hartie. Economisiti bani!

CUM: uitati-va la cumparaturile voastre – mopuri, prosoape de hartie, bureti, galeti, saci de aspirator si multe altele, cu un ochi la durabilitatea acestora, la impactul asupra sanatatii si a mediului. Daca trebuie sa utilizati prosoapele de hartie, cumparati pe cele din hartie reciclata, nealbita.

PUNETI ACCENT: mopuri si carpe reutilizabile in locul celor de hartie, bureti siguri, sacii de aspirator, prosoapele nanolon , toate actioneaza catre oferirea de aer curat, proaspat casei si mediului, si reduc consumul de resurse neregenerabile.

4. AFLATI DESPRE APA VOASTRA: este dura sau nu?

DE CE: cu apa dura veti avea sigur nevoie sa curatati cu detergent in loc de sapun, pentru a evita depunerile de sapun.

PUNETI ACCENT: alegerea produsului corect pentru treaba adecvata reduce timpul si resursele si protejeaza sanatatea voastra si a mediului inconjurator.

5. PASTRATI APA CURATA

DE CE: apa curata este una dintre cele mai pretioase resurse pe cale de diminuare, nu nu vrem sa o irosim.

CUM: nu lasati apa sa curga daca nu o folositi sau recuperati-o intr-o galeata pentru utilizare ulterioara; maturati in loc sa folositi un mop umed atunci cand este posibil; puneti un covoras colector la usa pentru noroi si praf, astfel veti avea mai putina nevoie sa spalati podeaua, etc. Utilizati bunul simt pentru alte posibilitati de economisire a apei.

PUNETI ACCENT: indepliniti-va partea voastra de economisire a resurselor pretioase ale pamantului.

6. CURATA AERUL DIN INTERIOR CU PLANTE

DE CE: s-a descoperit ca plantele curata aerul din incaperi!

CUM: Cititi aici: http://viataverdeviu.ro/nasa-top-10-plante-care-purifica-aerul-din-interior/.

PUNETI ACCENT: Plantele curata aerul si mai si furnizeaza oxigen!

7. FOLOSITI-VA SIMTURILE: mirositi, pipaiti, auziti

DE CE: daca va folositi nasul, veti sti cand mancarea este stricata, cand asternutul cainelui trebuie schimbat, cand chimicalele toxice s-ar putea sa se fi scurs din flacoanele vechi, si multe altele. Daca va utilizati simtul pipaitului, veti sti cand manerele usilor sunt lipicioase, podeaua trebuie spalata, etc. Daca ingaduiti simturilor voastre sa va fie ghid, veti fi intotdeauna la inaltimea sarcinilor de curatenie care trebuie facute.

CUM: ascultati ce va spun simturile.

PUNETI ACCENT: un aer interior mai curat, alerti la potentiale expuneri toxice.

Descopera produsele pentru casa 100% naturale, care au grija de sanatatea familiei tale, dar si de mediu!

 

Surse pentru acest articol cuprind:

www.fara-chimicale.ro

http://www.care2.com/greenliving/clean-house-top-10-eco-friendly-ways.html - toxice

#casa #doctroti #eco #metode #obisnuite #otetul #toxice

Ce au mai parcurs alti cititori...

21 de trucuri pentru sanatate pe care sa le invete corpul tau
7 metode pentru a obtine tot ce-ti doresti
7 modalitati feng shui de a utiliza culoarea in caminul tau

Ce spun cititorii despre "7 moduri eco de top pentru a-ti curata casa"

Mirela06 November 2016 14:50Raspunde

Intotdeauna mi s-a parut o risipa de bani sa cumperi lavete si bureti, inainte de a te asigura de faptul ca niciun tricou vechi nu mai poate fi refolosit in aceasta directie. Adica la bureti exista totusi argumentul abraziunii, dar la lavete? Chiar consider ca investitia in cat mai putine articole neregenerabile reprezinta primul pas pe care o persoana trebuie sa il ia in considerare daca vrea sa migreze spre curatenia eco!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101