Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Studiu: fericirea este contagioasa

Studiu: fericirea este contagioasa

Se pare ca Bobby McFerrin a avut dreptate atunci cand a cantat, "Don't Worry, Be Happy". Potrivit unui studiu publicat in Statistica de Medicina si realizat la Universitatea Harvard si Universitatea din California, fericirea este contagiosa. Asta es

Se pare ca Bobby McFerrin a avut dreptate atunci cand a cantat, "Don't Worry, Be Happy". Potrivit unui studiu publicat in Statistica de Medicina si realizat la Universitatea Harvard si Universitatea din California, fericirea este contagiosa.

Asta este o veste buna pentru prietenii, vecinii si sotii de oameni fericiti. Studiul a constatat ca atunci cand o persoana devine fericita, un prieten care locuieste aproape de persoana fericita are o probabilitate mai mare de 25% de a deveni fericit. Sotul/sotia fericita are o sansa de 8% de a fi mai fericita, si vecinii au o sansa de 34%.

Cercetatorii au efectuat si alte studii legate de fericire. La analiza, oamenii de stiinta au constatat ca anumite relatii sunt mai afectate de fericire, si au propus o teorie numita "teoria social contagioasa" cu "trei grade de influenta". Nicholas Christakis - cercetator si profesor la Harvard, spune ca "interactiunile de zi cu zi cu alte persoane sunt cufericirea siguranta contagioase, si raspandesc fericire". In timp ce poate parea evident, el adauga ca efectul este raspandit la oamenii cu care avem contact direct. Atunci cand o persoana devine fericita, efectul poate fi raspandit de alte trei persoane.

Cercetatorii au evaluat raspunsurile oamenilor la intrebarile: "cat de des in timpul saptamanii trecute ati spus: M-am bucurat de viata? M-am simtit plin de speranta pentru viitor? "

Desigur, fericirea poate veni in valuri si ca urmare, exista provocari legate de studierea fericirii. Daca am face un efort de a fi cu adevarat fericiti (nu cu lucruri false!), atunci putem avea un efect profund asupra celor din jurul nostru.

Ce crezi? Ce modalitate utilizezi  pentru a raspandi fericirea?

Sursa pentru acest articol:

http://www.care2.com/greenliving/study-happiness-is-contagious.html - fericirea

#contagioasa #fericire #studiu #viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 lectii despre viata de evitat pentru a cunoaste fericirea
10 lucruri pe care trebuie sa le constientizezi pentru a avea o viata mai fericita
21 semne ca trebuie sa faci o schimbare in viata ta

Ce spun cititorii despre "Studiu: fericirea este contagioasa"

Georgiana25 February 2015 11:06Raspunde

Din articol: "trecute a-ti spus" - ar fi frumos sa verificati corectitudinea dpdv gramatical a ceea ce scrieti, In rest, articolul este minunat.

Alec Blenche25 February 2015 12:59Raspunde

multumim de atentionare

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101