REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Relații și familie
  4. Afla care este secretul unei relatii de durata

Afla care este secretul unei relatii de durata

S-au scris probabil zeci de articole avand ca tema "reteta" succesului in cadrul unei relatii sau a casniciei insa se pare ca niciunul nu a reflectat piatra de temelie pe care se ridica o relatie solida. A fi intr-o relatie nu este deloc un lucru uso

S-au scris probabil zeci de articole avand ca tema "reteta" succesului in cadrul unei relatii sau a casniciei insa se pare ca niciunul nu a reflectat piatra de temelie pe care se ridica o relatie solida.

A fi intr-o relatie nu este deloc un lucru usor pentru ca necesita atentie constanta, efort si vointa.

Bunele maniere in cadrul unei relatii nu sunt un lucru complicat, insa cand esti intr-o relatie de multa vreme, poti pierde cu usurinta din vedere anumite detalii. Echilibrul, comunicarea, increderea si sinceritatea sunt esentiale.

Insa, conform noilor cercetari, "sentimentul ca esti apreciat si convingerea ca partenerul de viata te apreciaza are o influenta directa asupra atitudinii fata de casnicie, a angajamentului si a convingerii ca va fi ceva de durata."

Asadar ( conform chestionarelor completate de peste 500 de persoane casatorite in cadrul studiului ) un simplu "multumesc" poate influenta durabilitatea si fericirea casniciei. Persoanele intervievate au spus ca atunci cand se simt apreciate si primesc cuvinte de recunostinta din partea partenerilor —pentru lucruri marunte sau importante - se simt cuprinse de sentimente de fericire si incredere in propria persoana si in relatia propriu-zisa.

"Arata puterea cuvantului "multumesc", spune Allen Barton, autorul principal al studiului. "Chiar si atunci cand un cuplu trece prin suferinte si dificultati in anumite privinte, recunostinta manifestata in cadrul relatiei poate contribui la rezultate pozitive intr-o casnicie."

Recunostinta - un dar ce creste pe masura ce il daruiesti

Pare simplist, dar este ceva logic. Abilitatea de a aprecia si de a-i multumi partenerului este o metoda de comunicare de baza, ce poate rupe ceea ce Barton numeste "comunicarea ofensiv-defensiva," care apare atunci cand "unul dintre parteneri tinde sa solicite, sa se planga sau sa critice, iar celalalt raspunde prin retragere sau evitarea confruntarii," comportament ce este deseori citat ca motiv de divort.

Asa cum a aratat sondajul, aprecierea pe care o arati partenerului de viata este unul dintre factorii cei mai semnificativi care prezic calitatea si longevitatea casniciei.

Recunostinta este ceva ce merita practicat cat mai des. Este una dintre cele mai simple modalitati de a rezolva problemele de comunicare negativa in orice relatie, asa ca e bine sa incepi sa o practici de acum.

Surse:

http://news.uga.edu/releases/article/research-links-gratitude-positive-marital-outcomes-1015/

#cuplu #fericire #recunistinta #relatie fericita

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cele 4 stadii ale iubirii (explicate de neurostiinta)
14 calitati esentiale pentru o dragoste de durata
5 lucruri pe care cuplurile fericite le fac zilnic
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101