Tarta propusă de noi este un desert fresh, aromat și foarte ușor de preparat. Nu ai nevoie de cuptor, deci este o rețetă pe care o poți face atunci când vrei să prepari ceva dulce fără prea mult efort. Baza este realizată din curmale, fulgi de cocos, ulei de cocos și cacao, iar crema am pregatit-o dintr-un amestec de mascarpone și cremă de cocos. Iar pentru decor am folosit fructele favorite.
Timp de pregătire: aprox. 40 min. Fără coacere.
Mai jos vei găsi ingredientele și pașii necesari pentru a pregăti această tartă delicioasă.
Ingrediente
Pentru blat:
- 250g curmale fără sâmburi
- 30g cacao Criollo pulbere
- 50g ulei de cocos
- 75g fulgi de cocos
- 10g zahăr de cocos
- 100ml cremă de cocos
- 1 lingură rasă scorțișoară Ceylon pudră
Pentru cremă:
- 250g mascarpone fără lactoză
- 300ml cremă de cocos
- 1 linguriță vanilie pudră
- 40g zahăr de cocos
Mod de preparare
Se tapetează o tavă pentru tartă cu pereți detașabili cu o foaie de copt.
Pentru blat:
1. Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie după cum urmează: uleiul de cocos topit, crema de cocos urmate de ingredientele solide: curmalele, cacaoa, scorțișoara și fulgii de cocos.
2. Mixează treptat învârtind din când în când pentru a ajuta robotul de bucătărie.
3. Dacă nu ai un robot de bucătărie, poți folosi o mașină de tocat sau un tocator. Poate fi o variantă chiar și mărunțirea ingredientelor solide cu cuțitul. Vei obține astfel o pastă destul de consistentă. Dacă îți pare puțin moale mai poți adăuga fie fulgi de cocos, fie câțiva biscuiți digestivi pentru a acoperi excesul moale.
4. Când textura este suficient de tare, transfer-o în tava tapetată cu hârtie de copt și dă formă blatului tartei.
5. Se dă la frigider sau chiar la congelator cât timp prepari crema.
Pentru cremă:
1. Pune crema de mascarpone într-un bol împreună cu o lingură de zahăr și pudra de vanilie și mixează până la omogenizare.
2. Treptat adaugă câte o lingură de cremă de cocos și zahăr.
3. Mixează 2-3 minute în total pe treapta mică a mixerului sau robotului de bucătărie.
4. Scoate tava cu blatul din frigider/congelator și pune toată crema peste blat omogenizând cu o lingură.
5. Pentru ornat am folosit fructe proaspete de preferat fără a fi tăiate (aceastea ar lăsa suc peste cremă și vrem să evităm acest aspect).
Se păstrează la frigider sau la rece până în momentul servirii.
Poftă bună!
Foarte ușoară și fresh această tartă va fi cu sigurantă printre preferatele voastre.
Sursă rețetă: www.goldenflavours.ro
Cu ce inlocuiesti mascarpone?
Carmen, Exista mascarpone vegan, fara lapte, lactoza, soia sau gluten. Poti sa gasesti la Lidl. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu