Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. In viitor, procesul de oxidare te va ajuta sa recunosti produsele naturale

In viitor, procesul de oxidare te va ajuta sa recunosti produsele naturale

In Statele Unite ale Americii s-a anuntat oficial ca au fost obtinute aprobarile necesare pentru producerea si comercializarea unui nou soi de mere obtinut prin modificare genetica intitulat "Arctic" care nu se va oxida când va fi taiat - printr-un p

In Statele Unite ale Americii s-a anuntat oficial ca au fost obtinute aprobarile necesare pentru producerea si comercializarea unui nou soi de mere obtinut prin modificare genetica intitulat "Arctic" care nu se va oxida când va fi taiat - printr-un procedeu de 'reducere la tacere" a unor gene. Tehnologia cu valente pur estetice urmeaza sa fie aplicata in viitor si asupra cireselor si perelor.
Acest lucru ne duce cu gândul la o intrebare esentiala: ce e asa de bun la un fruct care nu se strica? Sunt mai multe dezavantaje decât beneficii de pe urma unei astfel de modificari genetice – chiar daca s-ar descoperi ca este mai sigur pentru mediu si pentru oameni (ceea ce, pâna in prezent, nu s-a demonstrat prin niciun studiu pe termen lung).

“Modificarea genetica produsa de aceasta tehnologie face ca merele sa poata fi feliate fara sa capete acea culoare maronie, ceea ce ar putea induce in eroare consumatorii, sa creada ca mananca mere proaspete, cand, de fapt, pot fi mere pe punctul de a se strica. Oxidarea si colorarea merelor este un indiciu important pentru consumatori pentru a sti cat de proaspat este un mar sau o felie de mar.”

“Gena 'dezactivata' are un impact profund si asupra sistemului natural de protectie al plantei contra invadatorilor si agentilor patogeni, ceea ce ar putea face ca pomii sa fie mai putin sanatosi decat merii nemodificati genetic si ar necesita mai multe tratamente chimice pentru evitarea invadatorilor si a bolilor.”

afirma reprezentantii organizatiei non-profit pentru Supravegherea Alimentelor si a Apei

Adica nu numai ca ai putea savura un mar care arata proaspat, dar care poate fi stricat, dar unii specialisti emit ipoteza conform careia prin suprimarea genei de polifenol oxidaza (PPO)se va compromite si continutul nutritiv al acestuia.

Oxidarea este un proces natural. Este un indicator al prospetimii, al duratei de viata si al calitatii. Cu foarte putine exceptii (cum ar fi mierea), mâncarea naturala se strica în cele din urma. Carnea si produsele proaspete se strica mai repede, in timp ce leguminoasele uscate si cerealele cum ar fi orezul tin mai mult ...dar se strica si ele intr-un final.

Alimentele procesate, pe de alta parte, se strica mai greu - sau chiar deloc. Unele se mai strica, dar intr-un mod atât de dezgustator si nenatural, incât te fac sa-ti pui intrebarea daca într-adevar a fost mâncare de la bun inceput. Este o intrebare perfect valabila, pentru ca produsele pline de conservanti si substante chimice abia daca mai seamana cu hrana de care corpurile noastre are nevoie.

Unul dintre principalele 'avantaje' ale acestui soi de mere, conform producatorului, este faptul ca s-ar reduce semnificativ pierderile de produs din cauza fenomenului de alterare naturala si astfel, mult mai multi oameni ar putea folosi mere 'perfecte' in alimentatia lor .

Odata cu amploarea luata de modificarile genetice, unele dintre cele mai apreciate produse naturale vor semana tot mai mult cu ceva procesat, ceea ce nu este deloc bine. Poate va intrebati de ce ne intereseaza pe noi acest subiect, având in vedere ca soiul de mere respectiv va fi disponibil doar in SUA si Canada, deocamdata. Raspunsul este simplu: mergeti intr-un supermarket sau o piata 'taraneasca' si veti vedea fructe si legume de import intr-un raport coplesitor mai mare fata de produse locale.

Intrebarea evidenta este : ce am putea face pentru a impiedica 'plasticizarea' fructelor sau legumelor? Cât de viabila este ideea ca fiecare sa-si produca alimentele pe care le consuma? Asteptam parerile voastre.

Surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_Apples
http://geneticliteracyproject.org/2014/05/20/should-consumers-be-concerned-about-the-healthfulness-of-the-non-browning-gmo-arctic-apple/#.U4OwePldWZB

 

#gatire rapida #l-glutaimina #mere #omg #organisme modificate genetic #schinduff

Ce au mai parcurs alti cititori...

Topul celor 20 de alimente si ingrediente modificate genetic pe care sa le eviti

Ce spun cititorii despre "In viitor, procesul de oxidare te va ajuta sa recunosti produsele naturale"

Carmen06 May 2021 20:38Raspunde

Chiar am cumparat acum ceva timp o punga cu mere si am curatat de coaja 2 din ele si dupa doua zile erau la fel albe nu maro..iar punga cu mere am tinut o intr un loc cu soare si niciunul n are nimic sunt la fel ca n prima zi cand le am cumparat

Bogdan21 March 2015 01:27Raspunde

Nu conteaza parerea noastra ! Si nu o spun cu ironie ca replica dupa citirea subiectului de mai sus. O spun ca parte dintr- o solutie. Intrucat parerea noastra reprezinta ceva strict personal am zice , pe cand "Ce Este" are o importanta mai mare decat "ce credem noi".Parerea noastra apare dupa ce vedem "Ce este" ( in cazul subiectului nostru plasticizarea legumelor si fructelor dupa cum spune autorul). Asa ca propun sa nu ne avantam in pareri si idei personale cu privire la ..........(ceva),'ci pur si simplu sa ramanem cu adevarul,merele se modifica,noi le modificam,prin cerintele si atitudinea noastra! :-)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101