AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

In viitor, procesul de oxidare te va ajuta sa recunosti produsele naturale

In Statele Unite ale Americii s-a anuntat oficial ca au fost obtinute aprobarile necesare pentru producerea si comercializarea unui nou soi de mere obtinut prin modificare genetica intitulat "Arctic" care nu se va oxida când va fi taiat - printr-un procedeu de 'reducere la tacere" a unor gene. Tehnologia cu valente pur estetice urmeaza sa fie aplicata in viitor si asupra cireselor si perelor.
Acest lucru ne duce cu gândul la o intrebare esentiala: ce e asa de bun la un fruct care nu se strica? Sunt mai multe dezavantaje decât beneficii de pe urma unei astfel de modificari genetice – chiar daca s-ar descoperi ca este mai sigur pentru mediu si pentru oameni (ceea ce, pâna in prezent, nu s-a demonstrat prin niciun studiu pe termen lung).

“Modificarea genetica produsa de aceasta tehnologie face ca merele sa poata fi feliate fara sa capete acea culoare maronie, ceea ce ar putea induce in eroare consumatorii, sa creada ca mananca mere proaspete, cand, de fapt, pot fi mere pe punctul de a se strica. Oxidarea si colorarea merelor este un indiciu important pentru consumatori pentru a sti cat de proaspat este un mar sau o felie de mar.”

“Gena 'dezactivata' are un impact profund si asupra sistemului natural de protectie al plantei contra invadatorilor si agentilor patogeni, ceea ce ar putea face ca pomii sa fie mai putin sanatosi decat merii nemodificati genetic si ar necesita mai multe tratamente chimice pentru evitarea invadatorilor si a bolilor.”

afirma reprezentantii organizatiei non-profit pentru Supravegherea Alimentelor si a Apei

Adica nu numai ca ai putea savura un mar care arata proaspat, dar care poate fi stricat, dar unii specialisti emit ipoteza conform careia prin suprimarea genei de polifenol oxidaza (PPO)se va compromite si continutul nutritiv al acestuia.

Oxidarea este un proces natural. Este un indicator al prospetimii, al duratei de viata si al calitatii. Cu foarte putine exceptii (cum ar fi mierea), mâncarea naturala se strica în cele din urma. Carnea si produsele proaspete se strica mai repede, in timp ce leguminoasele uscate si cerealele cum ar fi orezul tin mai mult ...dar se strica si ele intr-un final.

Alimentele procesate, pe de alta parte, se strica mai greu - sau chiar deloc. Unele se mai strica, dar intr-un mod atât de dezgustator si nenatural, incât te fac sa-ti pui intrebarea daca într-adevar a fost mâncare de la bun inceput. Este o intrebare perfect valabila, pentru ca produsele pline de conservanti si substante chimice abia daca mai seamana cu hrana de care corpurile noastre are nevoie.

Unul dintre principalele 'avantaje' ale acestui soi de mere, conform producatorului, este faptul ca s-ar reduce semnificativ pierderile de produs din cauza fenomenului de alterare naturala si astfel, mult mai multi oameni ar putea folosi mere 'perfecte' in alimentatia lor .

Odata cu amploarea luata de modificarile genetice, unele dintre cele mai apreciate produse naturale vor semana tot mai mult cu ceva procesat, ceea ce nu este deloc bine. Poate va intrebati de ce ne intereseaza pe noi acest subiect, având in vedere ca soiul de mere respectiv va fi disponibil doar in SUA si Canada, deocamdata. Raspunsul este simplu: mergeti intr-un supermarket sau o piata 'taraneasca' si veti vedea fructe si legume de import intr-un raport coplesitor mai mare fata de produse locale.

Intrebarea evidenta este : ce am putea face pentru a impiedica 'plasticizarea' fructelor sau legumelor? Cât de viabila este ideea ca fiecare sa-si produca alimentele pe care le consuma? Asteptam parerile voastre.

Surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_Apples
http://geneticliteracyproject.org/2014/05/20/should-consumers-be-concerned-about-the-healthfulness-of-the-non-browning-gmo-arctic-apple/#.U4OwePldWZB

 

Like Share Share Tweet3543 vizualizari

Postat in categoria Dieta

Etichete: gatire rapida, l-glutaimina, mere, omg, organisme modificate genetic, schinduff,

Articole similare

Comentarii recente:
Bogdan21 March 2015 01:27Raspunde

Nu conteaza parerea noastra ! Si nu o spun cu ironie ca replica dupa citirea subiectului de mai sus. O spun ca parte dintr- o solutie. Intrucat parerea noastra reprezinta ceva strict personal am zice , pe cand "Ce Este" are o importanta mai mare decat "ce credem noi".Parerea noastra apare dupa ce vedem "Ce este" ( in cazul subiectului nostru plasticizarea legumelor si fructelor dupa cum spune autorul). Asa ca propun sa nu ne avantam in pareri si idei personale cu privire la ..........(ceva),'ci pur si simplu sa ramanem cu adevarul,merele se modifica,noi le modificam,prin cerintele si atitudinea noastra! :-)

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE