Speranța noastră este este că din aceste povești vom învăța cu toții câte o lecție pe care să o putem aplica în propriile vieți.
Continuăm serie poveștilor de succes cu Diana Constantinescu - o sursă ,,dulce,, de inspirație și pentru grupul de Facebook.
Cum a început călătoria ta? Ce te-a determinat să începi și care au fost elementele care te-au ajutat să ajungi unde ești astăzi?
Ar fi multe de spus aici… Am început să acord mai multă atenție alimentației după ce s-a născut copila mea, mai exact atunci când am început planul de diversificare al alimentației pentru ea. Din dorința de a-i oferi o alimentație cât mai sănătoasă și variată, am început să mă documentez mai mult. Astfel am descoperit cărțile de rețete scrise de:
- Elena Pridie, precum Alimentația și sănătatea copilului și alte cărți ale aceleiași autoare
- Simplu, Versuri hrănitoare (1) și Simplu 2, de Cristela Georgescu
- Rețete vegane fara foc și Deserturi pentru părinți și copii sănătoși, de Ligia Pop,Germeni și vlăstari,de Ligia Pop
- Studiul China, de dr.T.Colin Campbell si Thomas M.Campbell II, Integral, Regândind știința nutriției, dr.T.Colin Campbell si dr.Howard Jacobson, Planul dietetic Campbell, dr.Thomas Campbell
- Să trăim sănătos fără toxine, dr.Robert Morse
- Rețete din bucătăria edenică, dr.Laza Doru, Tratat de hrană vie, Elena Nita Ibrian, Sănătatea prin semințe, legume și fructe, Ovidiu Bojor si Catrinel Perianu, Wheatgrass, Ann Wigmore, etc.
- iar de curând Dieta next level de Iulia Bledea.
În perioada aceea am scris multe rețete vegetariene și vegane pe site-ul Aromele Naturii (site-ul este încă activ, dar eu nu mai am timp să postez).
Ceea ce am învățat în toți acești ani a fost că trebuie să-ți cunoști foarte bine corpul, să ai o dieta echilibrată, fără excese, iar dacă dorești să urmezi un anumit stil alimentar trebuie să te documentezi foarte bine înainte de a lua o decizie și să faci trecerea treptat. După ani de zile în care am fost vegetariană, am ajuns la concluzia că cel mai potrivit stil pentru mine și pentru familia mea ar fi să alternăm perioadele cu alimentație variată cu perioadele de post.
Cum ai aflat de Viața Verde Viu?
Am aflat despre site, căutând pe internet cărțile din seria Erus, de Alec Blenche. (pe atunci Erus era personajul preferat al fetiței mele). Prima comandă a început cu aceste cărți, plus revistele. Apoi am descoperit și produsele minunate, care au devenit favoritele noastre.

Care a fost cel mai simplu obicei pe care l-ai învățat însă a avut cel mai mare impact asupra sănătății?
Cel mai simplu obicei a fost introducerea la micul dejun a produselor Oats and More, de la Golden Flavours, alături de fructe proaspete, mixurile Your Super și unturile de la Sunday Bites. De asemenea, cura cu sucul proaspăt stors de țelină (apio) a fost unul dintre obiceiurile sănătoase insuflate de Comunitatea VVV, pe care am reușit să o ținem întreaga familie timp de 3 luni. Cu siguranță o vom relua în anotimpul rece. Și nu în ultimul rând, provocările Anei au avut menirea de a ne scoate din zona de confort și de a ne da un plus de sănătate și energie.
Top 3 produse favorite din magazinul VVV
E greu să aleg 3 produse favorite din magazinul VVV, deoarece am mult prea multe produse pe care efectiv le ador. Aș putea să spun că cele mai des folosite de întreaga familie sunt mixurile Oats and More, de la Golden Flavours, superalimentele de la Your Super (Super Green, Plant Collagen, Super Brew, Forever Beautiful, Magic Mushroom, etc.) , unturile de la Sunday Bites (Unt de migdale și curmale, Unt de alune de pădure cu cacao și curmale, Unt de arahide, etc) , ulei de cocos presat la rece de la Terralura. Nu pot să nu menționez și produsele Ariul, Enroush, mixurile cu turmeric de la Golden Flavours , precum și curmalele tot de la Golden Flavours (de altfel, cele mai bune curmale).
Ne poți da câteva exemple de deserturi simple și la îndemâna oricui?
Curmale umplute cu unt de arahide
( cred că sunt la fel de bune cu orice alt fel de unt din nuci, caju sau migdale)
- 20 curmale fără sâmburi (recomand pe cele de la Golden Flavours, deoarece sunt cele mai bune pe care le-am încercat)
- unt de arahide
- ciocolată, de care avem prin casă
- 2 linguri unt cocos
- 2 linguri cacao pudră
Curmalele, care sunt deja despicate pe jumătate, se umplu cu unt de arahide.
Se pune ciocolata la topit împreună cu untul de cocos și cu pudra de cacao într-un vas la bain-marie.
Când ciocolata s-a topit, se dă vasul deoparte și cu o linguriță se tăvălesc curmalele umplute , pe rând, apoi se pun pe o tavă și se dau la congelator câteva minute, până se întărește ciocolata. Se păstrează la frigider.

Înghețată din banane și căpșuni
- 2 banane înghețate
- 400 g căpșuni congelate
- 2 linguri făină alune de pădure
- 2 linguri Moon Balance
- 2 linguri miere
- 1 lingură unt de cocos Biona
Se amestecă toate în blender până devin ca o smântână (dacă nu aveți un blender puternic, puteți adăuga puțin lapte vegetal sau puneți bananele proaspete).
Se pune compoziția într-o caserolă și se dă la congelator.

Bomboane cu migdale și turmeric
- 1 cană migdale măcinate sau pulpă rămasă de la lapte
- 1 cană curmale
- 1/2 cană apă
- 3 lingurițe Turmeric Latte Mix
- 3 linguri tărâțe de psyllium
Curmalele se pasează cu apa, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Se formează biluțe care se tăvălesc prin fulgi de nucă de cocos colorați.
Fulgi de cocos colorați:
pentru verde - 1 linguriță Super Green
pentru galben -1 linguriță turmeric Latte Mix
pentru roz - 1 linguriță Moon Balance
pentru maro - 1 linguriță Chocolate Lover

Tort ciocolata
Crusta
- 1 cană migdale
- 8 curmale
- 1 lingură unt cocos
- 1 1/2 lingură pudră cacao criollo
- 1/2 cană apă
Se macină toate în blender. Se pune folie alimentară în tava, apoi se prind marginile detașabile. Se pune compoziția și se presară cu o lingură, apoi se dă la congelator până se face crema.
Crema
- 2 banane
- 3 avocado
- 4 linguri pudră cacao criollo
- 2 linguri unt cocos
- 3 linguri caju
- 1 linguriță vanilie pudră
- vârf sare
- 2-3 linguri miere
Se pasează în blender, apoi se pune peste crustă. Se pune iarăși tava la congelator 2 h. Se scoate din congelator, se desfac marginile tăvii, apoi se scoate folia și se pune pe farfurie. Se păstrează la frigider. Se poate consuma după 2 h.

Înghețată din banane și lucuma
( aromă de biscuiți , datorată pudrei de lucuma și pudrei Plant Collagen)
- 2 banane congelate
- 2 banane proaspete
- 2 linguri lucuma pudră
- 2 linguri Plant Collagen
Pentru sos:
- 2 lingurițe cacao pudră
- 4 lingurițe unt de arahide
Se pasează bine în blender, apoi se pune într-o cutie la congelator. La noi nu a mai apucat să intre la congelator.

Bomboane cu nucă
- 1 cană nuci măcinate sau pulpă rămasă de la lapte
- 2 linguriță Moon Balance
- 2 linguri unt cocos
- un vârf de sare
Se amestecă bine cu lingura, apoi se modelează în formă rotundă.
Se pun pe o tavă, în care am pus foaie de copt, apoi se dau 10-15 minute la congelator.
Între timp topim ciocolată cu 1 lingură unt cocos.
Se scot bomboanele din congelator și se tăvălesc câte una prin ciocolată topită cu ajutorul unei lingurițe, apoi se pun înapoi în tavă . După ce terminăm cu toate le punem în frigider, cât să se întărească ciocolata.
Se păstrează la frigider.

Pătrățele cu tahini - fudge
- 1 banană
- 3 linguri tahini
- 3 linguri unt cocos
- 1 lingură miere
Se amestecă bine în blender. Se pune crema într-un vas în care am pus hârtie de copt și se dă la congelator câteva ore. Se păstrează la frigider.

Ți-a plăcut povestea Dianei? Rezonezi cu ea și vrei să ne spui mai multe despre propria ta călătorie și ce lecții ai învățat pe drum?
Scrie-ne un mesaj direct pe whatsapp la numărul 0770363621 sau un mail la adresa contact@viataverdeviu.ro, iar noi vom face ca povestea ta să fie auzită și citită!
PS: Dacă vrei să descoperi mai multe povești de succes le poți descoperi aici!