Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Magnetoreceptia, un simt cu care putem percepe ceea ce nu vedem

Magnetoreceptia, un simt cu care putem percepe ceea ce nu vedem

Este numita magnetoreceptie si se refera la abilitatea de a simti campurile magnetice. Unele animale se folosesc de acest simt pentru a se orienta pe distante lungi aliniindu-se la campul magnetic al Pamantului. Broastele testoase, albinele, homarii

Magnetoreceptia se refera la abilitatea de a simti campurile magnetice. Unele animale se folosesc de acest simt pentru a se orienta pe distante lungi aliniindu-se la campul magnetic al Pamantului.

Broastele testoase, albinele, homarii, pasarile migratoare si multe altele au un compas magnetic care le permite sa descifreze informatiile cuprinse in campurile magnetice. Dar, in afara de acest lucru, stim destul de putine. Cum folosesc informatiile, cum le simt si ce fel de informatii obtin sunt simple speculatii. Din cate stim, aceste campuri magnetice ar putea fi folosite in multe alte scopuri pe langa orientare, pentru anumite specii.

In opinia lui Joe Kirschvink, geofizician la Institutul de Tehnologie din California, care face in prezent teste pe oameni pentru simtul lor magnetic, “este o parte din istoria noastra evolutionara. Magnetoreceptia poate fi un simt primordial.” Un studiu recent publicat de Kirschvink in revista "Mijloace de comunicare in natura" arata ca o proteina din retina umana, cand este inoculata mustelor de fructe, are abilitatea de a detecta campuri magnetice. Studiile sustin ca aceasta poate servi ca un senzor magnet, insa nu se stie daca oamenii il folosesc sau nu in acest scop.

“Se pune intrebarea, ‘daca nu ar trebui sa reconsideram cel de-al saselea simt,'” a spus pentru LiveScience cercetatorul Steven Reppert de la Universitatea de Medicina din Massachusetts. “Este considerat foarte important pentru modul in care animalele migreaza. Este posibil ca aceasta proteina sa indeplineasca o functie importanta si pentru perceptia campurilor magnetice la oameni.”

Intr-unul din experimentele recente ale lui Kirschvink, un camp magnetic rotativ a fost trecut printre participantii la studiu, in timp ce undele cerebrale au fost masurate. El a descoperit ca atunci cand campul magnetic se invartea in sensul acelor de ceasornic, anumiti neuroni au reactionat la aceasta modificare si, la randul lor, au generat o crestere in activitatea electrica. Acest lucru sugereaza un posibil simt magnetic la oameni.

Raman, insa, multe intrebari fara raspuns. De exemplu, a fost aceasta activitate neurala o dovada a simtului magnetic sau altceva? Chiar daca exista un raspuns din partea creierului uman la aceste campuri in vreun fel, acest lucru nu inseamna ca informatia este procesata de creier. Ramane inca intrebarea: care sunt mecanismele care au loc in creier sau in corp cand se primesc aceste semnale? Si daca exista, intr-adevar, in corp, senzori magnetici, unde sunt acestia? Urmatorul pas pentru cercetatori este sa-i identifice.

Studiul lui Kirschvink este unul dintre multele lucrari care au tratat misterele campurilor magnetice si impactul acestora asupra oamenilor. Liderii in cercetare in acest domeniu se regasesc cel mai probabil la institutul HeartMath.

Aceasta este o organizatie nonprofit, recunoscuta pe plan international, implicata in munca de cercetare si organizarea de programe educative, cu scopul de a ajuta oamenii sa-si reduca stresul, sa-si autoregleze emotiile si sa dezvolte energie si rezistenta pentru a trai vieti sanatoase si fericite. HeartMath isi foloseste instrumentele, tehnologia si educatia pentru a-i invata pe oameni sa-si acordeze inteligenta din inima cu cea din minte, acasa, la scoala, la munca si cand se joaca.

Cercetatorii de la HeartMath au initiat ceea ce se numeste The Global Coherence Initiative (GCI) (Initiativa de coerenta globala), un efort international de cooperare pentru a activa inima umanitatii si pentru a produce o schimbare in constiinta globala. Scopul sau principal este de a invita oamenii sa participe in mod activ cu mai multa iubire, grija si compasiune la campul planetar. Al doilea scop este cercetarea stiintifica a modului in care suntem cu totii legati la nivel energetic atat intre noi cat si cu planeta si cum putem folosi aceasta interconectivitate pentru a creste vibratia personala si a crea, astfel, o lume mai buna.

magnetoreceptia proprietati

Proiectul se bazeaza pe urmatoarele ipoteze ale cercetatorilor si oamenilor de stiinta implicati:

#campuri electromagnetice #coerenta #planeta pamant #undele creierului #undele electromagnetice #magnetoreceptia

Ce au mai parcurs alti cititori...

6 orase ale lumii care vor disparea complet in viitorul apropiat
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101