Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Calatorii
  4. 6 orase ale lumii care vor disparea complet in viitorul apropiat

6 orase ale lumii care vor disparea complet in viitorul apropiat

In privinta supravietuirii pe planeta noastra Pamant, noi, oamenii, nu prea putem face foarte multe. Sigur, putem escalada cei mai inalti munti si cerceta adancul oceanelor, insa, in cele din urma, suntem foarte mici (comparativ cu Pamantul). Catastr

In privinta supravietuirii pe planeta noastra Pamant, noi, oamenii, nu prea putem face foarte multe. Sigur, putem escalada cei mai inalti munti si ne putem scufunda in abisurile cele mai adanci ale oceanelor, insa acest lucru nu schimba faptul ca suntem, de fapt, foarte mici (comparativ cu Pamantul).

Catastrofele naturale cum sunt uraganele, inundatiile, tornadele, vulcanii etc ne afecteaza profund vietile si suntem destul de lipsiti de aparare impotriva lor.

Din diferite motive, legate de mediu sau provocate de om, aceste sase mari orase ale lumii pot sa dispara oricand de pe fata planetei:

Bangkok, Thailanda

La fel ca Venetia, orasul Bangkok se scufunda pe masura ce creste nivelul oceanelor.

Orasul se foloseste de pesterile subterane pentru a se aproviziona cu apa potabila, insa, slabeste totodata si fundatia orasului.

San Francisco, California

Cei care au avut ocazia sa ajunga in San Francisco stiu ca este unul dintre cele mai fascinante si antrenante orase ale Statelor Unite.

Din pacate, insa, pozitia geografica a Californiei este una nefericita si sansele ca un cutremur de mare magnitudine sa stearga orasul de pe fata pamantului inainte de sfarsitul secolului, sunt de 75%.

Venetia, Italia

Cu totii am auzit de Venetia, faima frumusetii orasului i-a dus vestea in intreaga lume. Orasul este vestit pentru canalele sale pline de apa ce strabat intreg orasul si pe care oamenii le strabat cu ajutorul mijloacelor de transport pe apa.

Orasul practic se scufunda incet-incet, multe dintre cladirile acestuia suferind cu regularitate din cauza inundatiilor.

Ciudad de Mexico, Mexic

Ciudad de Mexico este in mare parte ridicat pe albia unul lac secat, o alegere care va bantui orasul pana la sfarsitul sau.

Albia unui lac nu este o fundatie potrivita pentru un oras si acesta se scufunda in fiecare an cam 10 cm, ajungand ca in ultimii 40 ani sa se scufunde 10 metri.

Banjul, Gambia

Oras situat pe coasta tarii sale africane, principala ingrijorare are legatura cu cresterea nivelului oceanului.

Linia de coasta se erodeaza treptat, iar linia de plutire a oceanului este la doar 2 kilometri de singura autostrada care leaga orasul Banjul de restul oraselor si, prin urmare, de restul tarii.

Napoli, Italia

Napoli este unul dintre cele mai vechi orase din istorie si multi oameni tot migreaza de sute de ani in acest oras.

Numarandu-se printre cele mai frumoase orase ale lumii, Napoli este localizat, insa, in vecinatatea Muntelui Vezuviu, care adaposteste vulcanul care a distrus orasul Pompei in anul 79 A.D.

Vulcanul este inca activ, iar daca erupe, Napoli va fi cel mai probabil distrus.

Sursa utilizata: http://www.higherperspectives.com/cities-disappear-1930405679.html?page=3

#evenimente #istorie #natura #planeta pamant
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101