Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Noi pilule transporta bacterii, nu medicamente, pentru a ne vindeca

Noi pilule transporta bacterii, nu medicamente, pentru a ne vindeca

Se pare ca aproape in fiecare zi savantii pun in legatura inca o afectiune cu populatii atipice de bacterii intestinale. Cercetatorii au afirmat ca bacteriile intestinale joaca un rol, nu doar in sanatatea digestiva, ci chiar si in functia de baza a

Se pare ca aproape in fiecare zi savantii pun in legatura inca o afectiune cu populatii atipice de bacterii intestinale. Cercetatorii au afirmat ca bacteriile intestinale joaca un rol, nu doar in sanatatea digestiva, ci chiar si in functia de baza a creierului si in sanatatea mentala.

Este atat de clar ca anumite bacterii sunt bune pentru noi, ca o serie de companii cauta sa puna pe piata pastile pline, nu cu medicamente chimice, ci cu bacterii

Cateva companii farmaceutice au inceput deja sa testeze medicamentele cu bacterii, in speranta de a gasi tulpina sau tulpinile adecvate pentru a vindeca boli larg raspandite si inca misterioase.

Cea mai puternica dovada pune in legatura bacteriile intestinale cu afectiunile gastrointestinale, desi chiar si in acest caz, stiinta este inca prea necoapta pentru a identifica acele cauze bacteriene ale bolilor. Pacienti disperati s-au indreptat deja catre transplanturile fecale pentru a trata astfel de afectiuni dificile precum Clostridium difficile, care cauzeaza accese posibil mortale de diaree, dar nu este clar care bacterie donatoare rezolva problema.

Seres Health, o firma desprinsa din incubatorul bazat pe activitatile Universitatii Cambridge, Flagship Ventures, si-a facut publica munca, anterior secreta si testeaza un cocktail bacterian pentru a trata C. difficile la pacientii umani.bacterii bacteriile intestinale probioticebacterii bacteriile intestinale probiotice

Seres a scormonit prin cercetarile efectuate asupra microbiomului uman (totalitatea microorganismelor din organismul uman), si le-a trecut printr-un algoritm computational (un program de calculator) pentru a identifica acele comunitati de bacterii ce par a veni in sprijinul functiilor sanatoase si care sunt legate de boli, inclusiv C. difficile, si de afectiunile inflamatorii. Compania realizeaza apoi combinatii de bacterii, utilizand tulpini purificate.

Modul in care o companie gaseste, produce si livreaza microorganismul, constituie proprietatea ei intelectuala, ceea ce, pentru companiile farmaceutice, este sinonim cu profitul.

Osel, fondata de Mountain View, efectueaza si ea teste de Faza 2 asupra unor tratamente pentru C. difficile. Compania livreaza o singura tulpina bacteriana in fiecare dintre medicatiile ei, dar ele sunt modificate genetic, si deci brevetabile.

Chiar si la aceste companii din avangarda aplicatiilor stiintifice, starea stiintei este cea de corelatie, nu de cauzalitate. Imprumutand metode de prelucrare a unor mari volume de date (big data), de la metagenomica (stiinta ce studiaza mostrele de material genetic colectat direct din mediu), departamentele R&D (Research and developbacteriilement – cercetare si dezvoltare) identifica modelele de disbioza , sau diferentele specifice din constructul microbiotic care ar putea explica impacturile negative asupra sanatatii, precum sindromul colonului iritabil, obezitatea, sindromul metabolic si diabetul.

Fie ca disbioza cauzeaza bolile sau nu, poate fi utilizata ca o cale de identificare a pacientilor pentru testele clinice si de evaluare a raspunsurilor acestora la tratament.

Pare ciudat sa crezi ca in curand am putea sa luam pilule ale caror mecanisme nu sunt pe deplin intelese, dar nu este nimic nou (de pilda: antidepresivele). Ceea ce este nou este ca, in loc de anihilarea microbilor care traiesc pe si in noi, aceste pilule le vor spori numarul.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://singularityhub.com/2014/01/13/pills-that-deliver-bacteria-not-drugs-to-cure-us/  - bacterii

#bacterii #boli #medicamente #studii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum sa ameliorezi durerile de spate fara a folosi medicamente ce implica riscuri
De ce ne miros picioarele si 6 remedii pentru a atenua mirosul
Combate mirosul corporal persistent cu ajutorul acestor mijloace naturale
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101