AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Afla cum sa faci miere infuzata cu ierburi aromatice sau condimente - reteta si sugestii de consum

Aceasta reteta va duce consumul de miere la un cu totul alt nivel.

Mierea este un aliment miraculos. Acest zahar natural este bogat in amino acizi, enzime, minerale si vitamine. Mierea este antibiotica, antiseptica, antifungica si contine polifenoli si antioxidanti, care contribuie la starea de in multe feluri. Mierea poate chiar trata alergiile sezoniere.

Desi mierea cruda este un deliciu consumata ca atare, ii poti spori aroma cu ajutorul unor ierburi aromatice, condimente sau alt tip de ingrediente. Fiind un zahar, mierea este higroscopica: atrage umezeala din tot ceea ce atinge, de aceea este usor de infuzat cu ierburi, condimente si alte arome.

Pentru reteta de mai jos, de miere infuzata cu plante, se folosesc ierburi aromatice uscate, care vor aromatiza mierea si ii vor intensifica savoarea in decurs de o saptamana. Aceasta miere se poate pastra la temperatura camerei si se poate folosi ca topping pentru inghetata, in ceai sau pentru prajituri. 

Mierea poate fi aromatizata si cu ingrediente proaspete, plante proaspete culese din gradina sau fructe proaspete, insa acestea contin multa apa si mierea astfel aromatizata va trebui tinuta la frigider.

De retinut: Nu se da miere copiilor sub 12 luni; sporii din miere pot declansa botulism la copii.

RETETA de miere INFUZATA cu plante sau condimente

240 ml miere
1-2 linguri plante sau condimente uscate
1 cana miere cu aroma mai slaba, cum ar fi mierea de trifoi sau de portocal

  1. Se pun ierburile sau condimentele intr-un borcan curat de sticla. Se toarna mierea deasupra si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se inchide borcanul cu capac.
  2. Se lasa mierea la infuzat intre 5 si 7 zile (sau mai mult, pentru o aroma mai puternica). Zilnic sau la doua zile se va intoarce borcanul pentru a amesteca bine ierburile si condimentele cu mierea.
  3. Dupa o saptamana se incalzeste usor borcanul cu miere (intr-o baie de apa calda) pana cand devine mai lichida. Se strecoara mierea cu ajutorul unei strecuratoare si se inlatura ierburile sau condimentele. Mierea obtinuta se depoziteaza la temperatura camerei.

SUGESTII DE COMBINATII CU MIERE SI IERBURI AROMATICE SAU CONDIMENTE

Lavanda si pastai de cardamom cu miere – este foarte buna cu iaurt simplu, inghetata de vanilie sau fructe proaspete de padure.

Ghimbir macinat si coaja de lamaie cu miere – se foloseste la ceai (fierbinte sau rece) sau la un grog fierbinte. Avand in vedere ca ghimbirul macinat nu se poate strecura, aceasta miere va fi cu atat mai condimentata cu cat sta mai mult !

Rozmarin si coaja de portocala cu miere – se foloseste in sosuri de salata sau sos pentru preparatele gatite la gratar si la abur

Piper negru intreg si salvie cu miere – se serveste cu o branza sarata, ca brie sau parmezan, sau cu felii de mar proaspat.

Mere uscate si scortisoara cu miere – se foloseste la ovaz, pe paine prajita sau paine de porumb sau se intinde pe prajituri, in locul altor glazuri pe baza de zahar.

Sursa utilizata: https://www.rodalesorganiclife.com/food/how-to-infuse-honey

Like Share Share Tweet4624 vizualizari

Postat in categoria Retete

Etichete: condimente, ierburi aromatice, miere infuzata,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE