Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Blog
  4. Miei crescuti pentru a muri de Paste

Miei crescuti pentru a muri de Paste

In mod normal oile raman gestante o data pe an si au unul sau doi miei. Oaia (femela reproducatoare) intra in calduri toamna sau iarna si dupa o gestatie de cinci luni, va da nastere mieilor in primavara, cand vremea este mai calda si mancarea din be

In mod normal, oile raman gestante o data pe an si au unul sau doi miei. Oaia (femela reproducatoare) intra in calduri toamna sau iarna si dupa o gestatie de cinci luni, va da nastere mieilor in primavara, cand vremea este mai calda si mancarea din belsug.

Insa crescatorii de animale, incantati de profitul pe care il pot avea de pe urma mieilor de Paste, modifica ciclul natural de reproducere, pentru ca mieii sa se nasca mai devreme. Multi nici nu supravietuiesc frigului. Oile sunt stimulate sa intre in calduri cu ajutorul hormonilor sau sunt tinute in spatii inchise cu lumina controlata - reducerea orelor de lumina duce la declansarea estrului.

Produsul cel mai profitabil obtinut de la oi sunt mieii - lana este pe un indepartat loc doi, avand un procent mult mai scazut in totalul veniturilor obtinute pe cap de ovina - de aceea acestea sunt determinate sa produca tot mai multi miei. Sunt oi care pot avea si trei sau patru miei pe an - ceea ce inseamna o perioada de gestatie si fatare mai intensive, pentru ca oile nu pot fata atatia miei in conditii de vreme rece.

Mieii sunt deseori sacrificati la varsta de patru luni, dar poti fi omorati si la alte varste, unii la 10 saptamani si altii la 15 luni. Carnea de la oile mai batrane este mai putin apreciata decat cea de miel, fiind folosita indeosebi in produse procesate. Oile pot avea o durata de viata de pana la 15 ani, insa de obicei sunt sacrificate la 4 sau 8 ani.

Sacrificarea mieilor

Un consumator de carne consuma in medie 21 de oi in timpul vietii, fara sa punem la socoteala 4-5 miei care oricum mor inainte sa atinga varsta sacrificarii. Fiecare animal in parte a fost candva un animal bland, prietenos, cu o personalitate unica, exact asa cum sunt animalele de companie, cainii sau pisicile noastre. E bine sa reflectam la acest lucru cand ne asezam sa mancam friptura pregatita pentru masa de Paste.

Ne consolam cu ideea falsa ca animalele pe care le sacrificam nu sunt constiente de soarta care le asteapta. Un martor ocular la momentul in care o turma de oi astepta sa fie sacrificata, povesteste insa altceva: “Tremurau toate…simteau mirosul sangelui, iar ochii lor erau plini de groaza. Cand intrau (in boxa in care erau sacrificate) unele scoteau niste sunete asemanatoare scancetelor de copil. Cu siguranta stiau ce se intampla”.

Un om de stiinta in neurologie declara ca “Exista dovezi de necontestat ca mamiferele au circuite emotionale primare la fel ca oamenii”. Viata, confortul si relatiile sociale sunt la fel de importante si pentru ele, asa cum sunt pentru noi.

Pentru ca sacrificarea sa fie considerata de departe un act de omenie, animalele ar trebui sa fie in mod obligatoriu asomate initial.

Au fost facute multe studii pentru a determina in ce masura si pe ce durata simt, raman constiente, percep durerea si sufera animalele cand sunt sacrificate pe viu. Perioada dintre atingerea unei stari de inconstienta si momentul in care li se taie gatul oilor a variat in aceste studii de la 2 la 20 de secunde.[2]

Scurta viata a mieilor

O investigatie cu camera ascunsa efectuata in Italia de Asociatia Egalitatea pentru Animale

26 martie 2013 - Un reportaj condus de Animal equality (Egalitate pentru animale) dezvaluie cruda tortura la care sunt supusi mieii crescuti pentru carne in Italia. Timp de peste un an, reporteri sub acoperire au inregistrat imagini socante, nedezvaluite publicului italian pana la acel moment.

In fiecare an, in perioada sarbatorilor de Paste, in Italia sunt sacrificate peste 4 milioane de miei, oi si capre. Acest lucru se datoreaza traditiei de a consuma carnea acestor animale pentru a celebra sarbatorile pascale. Numarul exagerat de miei ucisi an de an este impresionant si este o parte a masacrului plin de cruzime din aceasta perioada a anului.

Cifra este, de fapt, chiar mai mare, daca luam in calcul si oile si caprele, care sunt si ele macelarite in aceasta perioada a anului. Numarul total al animalelor ucise inainte de Paste este de aproape 8.000.000.

Camerele folosite de Animal Equality au capturat scene in care:

Declaratii ale unor experti in animale dupa vizionarea materialului:

ADELE LLOYD, Vice Presedinte al Institutului Veteran pentru Etica animalelor - Australia:

"Mieii sunt apucati de picioarele din fata, incatusati si agatati cu capul in jos de incheieturi. Este o metoda dureroasa, care poate cauza accidentari, intinderi musculare si ruperea ligamentelor. Pozitia este una nefireasca pentru animale si le face sa devina agitate, iar in incercarea de a se "indrepta" dand din picioare, se pot rani si mai mult, dislocandu-si umerii sau fracturandu-si incheieturile."

BERNARD ROLLIN, profesor erudit in Stiinte Animale la Universitatea din Colorado / TERRY ENGLE, Profesor in Stiinte Animale la Universitatea din Colorado - SUA:

"Animalele vii si constiente erau aruncate incolo si incoace, fara sa se ia in considerare faptul ca erau inca vii, constiente si tipau ingrozite. De multe ori animalele erau atat de inghesuite, incat nu se puteau misca. Nu s-a luat nicio masura pentru a le reduce hipotermia. Si lista poate continua.

Filmarea taierii lor este la fel de cruda, cu animale inca deplin constiente care se zbateau si sangerau, manevrate fara nicio urma de mila sau compasiune. La un moment dat lana animalului a luat foc de la aparatul de asomare. Pe scurt, intreaga locatie din acest video ar trebui inchisa, iar angajatii nu ar trebui sa mai aiba voie sa lucreze niciodata cu animale. Toti cei implicati in aceste activitati ar trebui condamnati in limita permisa de lege. Am indoieli mari ca cei care vor vedea aceste imagini vor dori sa mai manance vreodata carne de miel."

JOHN SORENSON, Profesor la Departamentul de Sociologie a Universitatii Brock din - Canada:

"Chiar si cei care nu sunt crestini sunt de parere ca Pastele este o sarbatoare care celebreaza viata si renasterea. Din pacate, multi aleg sa o sarbatoreasca consumand carne de animal si contribuind, astfel la uciderea anuala a milioane de miei, oi si capre, folosite pentru a alimenta aceste festine dezgustatoare.

Reportajul video facut de Animal Equality cu camera ascunsa in cateva crescatorii si abatoare din Italia dezvaluie brutalitatea care se ascunde in spatele Sarbatorii de Paste si folosirea animalelor in scop comercial.  Animal Equality a adus inca o data un serviciu valoros societatii, facandu-ne sa ne intrebam daca vom perpetua aceasta brutalitate gratuita. "  

LORELEI WAKEFIELD, fondatorul Societatii Veterinare pentru Bunastarea Animalelor din cadrul Universitatii din Pennsylvania - SUA:

"Abatoarele ar trebui sa scuteasca animalele de orice durere suplimentara si stres in legatura cu uciderea lor. Este de datoria lor. Din pacate, mieii din aceasta locatie indura o suferinta si o stare de agitatie care ar putea fi usor de evitat. Felul in care sunt prinsi si agatati mieii vii creaza mult stres si teama. 

Mieii bolnavi sunt neglijati perioade lungi de timp si abandonati in conditii neigienice. Muncitorii ignora durerea acestora si faptul ca mieii sunt inca destul de constienti cand sunt ucisi, in loc sa ia masuri, cum ar fi reluarea asomarii pentru a le mai reduce durerea. Mieii sunt animale blande si merita sa fie tratati cu mila si ingrijiti. In acest moment, activitatea din acest loc nu intruneste nici macar conditiile unui standard minim."

In baza acestor dovezi, Animal Equality declara ca acesta nu este un singur caz izolat, ci o realitate care se repeta zilnic. Prin intermediul acestui material, Animal Equality lanseaza o campanie de informare prin SalvaUnAgnello.com (pentru vorbitorii de limba italiana) prin care incurajeaza publicul sa ia atitudine contra acestui tip de violenta. Apelul implica si angajamentul de a renunta la carnea de miel, consumul ei fiind o incurajare a cruzimii fata de animale. Astfel, sunteti invitati sa sarbatoriti acest Paste cu un meniu fara carne. De asemenea, incercati sa faceti apel la supermarketuri sa renunte a mai comercializa astfel de produse.

Animal Equality invita publicul sa reflecte asupra a ceea ce li se intampla acestor animale tinere: in fiecare an se sacrifica (in Italia) peste 4 milioane de miei, pentru consum, dintre care o mare parte importati din tarile Europei de Est (Romania in principal) si alta provenita din animale crescute in Italia.

Pe data de 14 aprilie 2014 Animal Equality a facut public in Italia reportajul efectuat despre crescatoriile de miei si abatoare. Echipa a filmat sub acoperire doua crescatorii de miei si doua abatoare din Lazio si Lombardia.

Intr-o conferinta de presa din martie 2013, Asociatiile de protectie a animalelor si a mediului din Italia (Enpa, Lav, Oipa, Leidaa, Lega del cane, Marevivo) au emis o declaratie - atribuita se spune, in mod eronat Papei Francis I - prin care au facut apel la toti italienii sa nu consume carne de miel de Paste:

"In cele mai vechi comunitati crestine, mielul apare prezent pe umerii ciobanului si este un simbol al sufletului salvat de Hristos.

Sacrificarea mieilor de Paste nu sta la baza traditiei crestine, isi are radacinile in Vechiul Testament.

Este un ritual sangeros, in puternic contrast cu notiunea de renastere, care aduce cu sine renasterea credintei si a sperantei, este un ritual ce nu-si mai are sensul in societatea noastra, care si asa este imbibata de violenta si moarte, si care oricum nu are alt scop decat sa serveasca intereselor industriei alimentare" ... sunt cuvintele prin care organizatiile italiene isi exprima parerea comuna in comunicatul de presa.

Toate animalele simt si sufera. Daca tii la mieii care vor fi sacrificati pentru carne si crezi ca animalele nu ar trebui ranite inutil, gandeste-te la toate aceste animale si fa o alegere plina de compasiune, adopta o alimentatie fara produse animale, macar pentru masa de Paste.

Sursa utilizata:

1.http://www.factoryfarming.org.uk/sheep.html
2.http://www.animalsaustralia.org/features/ritual_slaughter.php
3.http://www.americanthinker.com/2012/04/most_easter_lamb_this_year_was_halal.html
4. http://www.animalequality.net/news/564/short-life-lambs-undercover-investigation-italy

http://www.occupyforanimals.net/lambs--born-to-die-for-easter.html

#italia #paste #miel #Animal Equality #miei

Ce au mai parcurs alti cititori...

Mielul sacrificat de Paste: O traditie ... mai greu de digerat
Adevarul despre animale. Ce nu stim despre oi si miei.

Ce spun cititorii despre "Miei crescuti pentru a muri de Paste"

Lavinia Pascu27 April 2016 10:46Raspunde

Se pare ca dl. Arsenie care a scris comentariul de mai sus trebuie mai intai sa invete sa scrie si apoi sa faca aprecieri. Esenta este ca sunt multi macelari in lumea asta, adica asa zisi "oameni" de o cruzime si un egoism feroce. Pentru "a umple burta" nu trebuie sa te porti ca o hiena.

arsenie flosca25 April 2016 12:06Raspunde

Nu v-a invitata nimeni sa mancati miei,puteti manca si altceva....sau iesi la pascut alaturi de miei.De cand este lumea nu ytot felul de latratori filozofi ,s-a mancat ce ne-a lasat cerul si pamntul,iar acum va reinventati,sunt o mana de descoperitori ai gaurii la covrig.Mancati si gaura descoperita ,poate va tine de foame.Sunteti ridicoli.Nu stiu cine ar refuza un drob la cuptor in tava sau in coasta,o friptura rumena,stufat stropit cu un pahar de vin.Va recomant autorilor studiului filozofal sa mancati loboda si urzici impanata cu leurda.Hai pa sa aveti un Paste oferit de Animal Egality.

Tamara06 April 2017 16:40Raspunde

arsenie, nu ai priceput nimic!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101