meniu
Boli si remedii

7 metode naturale de inlaturare a durerilor cauzate de nevralgie

Toti cei care au trecut prin agonia durerii neurologice stiu cat de dificil este sa suporti aceasta durere ascutita. Din pacate, multe dintre medicamentele din comert au grave efecte secundare si pot cauza dependente. Din fericire, insa, exista si op

Toti cei care au trecut prin agonia durerii neurologice stiu cat de dificil este sa suporti aceasta durere ascutita. Din pacate, multe dintre medicamentele din comert au grave efecte secundare si pot cauza dependenta. Din fericire, insa, exista si optiuni naturale pentru tratarea acestor dureri, cunoscute si sub numele de nevralgii sau nevropatii.

Nevralgia se refera la durerile de nervi, in timp ce neuropatia este termenul general care descrie orice tulburare a sistemului nervos, inclusiv amorteala sau slabiciunea.

Iata cateva dintre remediile pentru tratarea naturala a nevralgiilor

Acupunctura: Acupunctura— practica aplicarii de ace in puncte specifice ale corpului pentru a stimula un raspuns terapeutic - este eficienta in special contra durerii. Iar electroacupunctura - utilizarea curentului electric pe punctele folosite in acupunctura - pare eficienta in special contra durerii neurologice. Un studiu pe animale publicat in revista medicala "Anestezia si analgezia" a aratat imbunatatiri ale durerilor neurologice.

Chiropractica: Deoarece nervii traverseaza intreg corpul, din creier, prin coloana, corectarea pozitiei acesteia poate fi de ajutor in prevenirea apasarii, atingerii sau iritarii nervilor. Cercetarile publicate in "Revista terapiilor fiziologice si manipulative" au descoperit ca 60% dintre cei care sufereau de dureri neurologice asociate cu sciatica au prezentat o ameliorare a acestora in urma chiropracticii chiar si cand alte terapii medicale au dat gres. Nivelul de ameliorare a fost similar cu cel obtinut in urma interventiei chirurgicale.

Curcumina: Unul dintre ingredientele active din turmeric demonstreaza proprietati puternice anti durere. Conform unui studiu publicat in "Revista Cercetarilor despre durere", curcumina este mai puternica si are efecte mai de durata decat 1000 mg de acetaminofen sau 100 mg de nimesulida. Acest studiu a fost unul care a analizat efectele anti-durere generale ale curcuminei, insa alte studii au studiat efectul compusului asupra durerilor neurologice, in special a durerilor diabetice neurologice si au descoperit ca este foarte eficienta in acest sens.

Sportul: Sportul elibereaza compusi analgezici naturali, respectiv endorfine, de aceea mersul pe jos, pe bicicleta sau orice alta forma de miscare fizica este extrem de utila.

Spilcuta (Feverfew): Studiile arata ca extractele cu alcool, adica tincturile, sau florile de spilcuta sunt eficiente contra durerilor neurologice. Extractele din frunze nu au parut sa fie la fel de eficiente ca cele din flori, de aceea, pentru tratarea durerilor trebuie folosite extractele din flori. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca durerea nu va trece imediat, ci se va reduce treptat. Poate dura o luna sau chiar doua pana se obtin rezultatele dorite.

St. John’s Wort: Desi aceasta floare galbena este cunoscuta in special pentru efectele sale impotriva depresiei, studiile publicate in revista medicala italiana "Fitoterapia" au descoperit ca extractele de St. John’s Wort si din florile de spilcuta au fost eficiente in reducerea neuropatiei asociata cu diabetul. Plantele medicinale au fost comparabile ca efect cu trei medicamente diferite folosite ina ceasta boala: carbamazepina, lamotrigina si l-acetil levocarnitina.

Cercetatorii considera ca doua dintre substantele componente din St. John’s Wort sunt responsabile de proprietatile sale anti-durere. Cunoscute ca hiperforina si hipericina, acesti compusi naturali sunt cei care contribuie la ameliorarea durerii. Infuziile cu ulei facute cu St. John’s wort pot fi aplicate pentru a ameliora durerile cauzate de neuropatia diabetica. Se aplica de doua sau trei ori pe zi pana cand simptomele se atenueaza.

De asemenea, tincturile facute din aceasta planta pot contribui si ele la ameliorarea durerilor neurologice. Inainte de utilizarea plantei St. John’s Wort trebuie, insa, consultat medicul, pentru ca poate interactiona cu multe medicamente. De asemenea, planta poate mari sensibilitatea la soare, asa ca se recomanda evitarea expunerii la soare cel putin 2-3 ore dupa utilizarea St. John’s Wort. Se va evita consumul de St. John’s Wort in sarcina sau in perioada alaptarii.

Stretching si yoga: Exercitiile de stretching sau practicarea posturilor de yoga sunt utile pentru durerile neurologice. Studiile publicate in "Revista refacerii musco scheletice si a spatelui" au descoperit ca yoga este de ajutor contra durerilor cauzate de sciatica.

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/7-natural-ways-to-help-nerve-pain.html

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#analgezice #durere #miscare #nervi #plante medicinale #nevralgie

Ce au mai parcurs alti cititori...

Tehnica Alexander pentru ameliorarea durerilor de spate

Tehnica Alexander pentru ameliorarea durerilor de spate

Ce ar trebui să conţină o trusă medicală cu remedii naturale pe care sa o ai mereu in casa

Ce ar trebui să conţină o trusă medicală cu remedii naturale pe care sa o ai mereu in casa

Arnica, o plantă cu puternice proprietăţi de vindecare a rănilor

Arnica, o plantă cu puternice proprietăţi de vindecare a rănilor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale
acces la tombole și concursuri exclusive...
Copyright 2020 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.