De multe ori oamenii arunca parti ale fructelor si legumelor pe care le considera nesanatoase. Nu doar ca acest obicei inseamna multa irosire, dar ar mai putea insemna si ca oamenii se lipsesc de beneficiile pentru sanatate pe care le ignora. De exemplu, desi multi oameni tind sa cojeasca partile albe ale unei portocale, aceste fibre sunt considerate a avea cea mai inalta concentratie de flavonoizi.
Cat despre kiwi, este sigur sa mananci coaja maronie, deoarece contine de trei ori mai multe fibre decat pulpa fructului. Interesant, nu? Totusi o parte a unui aliment ce se pare ca are cele mai putine sanse ca oamenii macar sa se gandeasca sa il manance este coaja pepenelui. Ei mananca pana la coaja, apoi arunca restul.
Din nou, o irosire (cercetarile arata ca din “ferma si pana la furculita”, doar SUA irosesc circa 165 de miliarde de dolari prin aruncarea alimentelor) si sunt tone de beneficii pentru sanatate daca se mananca si coaja de pepene.
Un avertisment: nu manca stratul exterior foarte verde, mai ales daca nu esti sigur de provenienta pepenului, ar putea sa iti afecteze stomacul.
Beneficiile de sanatate ale mancatului cojii de pepene
1) Lupta impotriva radicalilor liberi Potrivit Journal of the Science of Food and Agriculture/Jurnalul Stiintei Alimentare si Agriculturii, citrulina este un compus gasit in coaja de pepene si care joaca un rol in alungarea radicalilor liberi. Este convertita intr-un aminoacid care in cele din urma furnizeaza protectie inimii si sistemului imunitar si face ca toxinele daunatoare sa nu ramana in corp.
2) Ar putea amplifica libidoul Cercetatorii de la Texas A&M's Fruit and Vegetable Improvement Center/Centrul de Imbunatatire a Fructelor si Legumelor au observat ca citrulina ajuta vasele de sange sa se relaxeze si poate chiar ajuta in cazul tulburarilor erectile. De fapt, capacitatea ei de a spori fluxul sanguin a facut ca citrulina din pepene sa fie numita “Viagra naturii”.
3) Pierderea in greutate Inca o data citrulina intra in joc. Studiile au aratat ca in cazul consumului de citrulina, acesta duce la o diminuare cu 30% a cresterii in greutate. Se crede ca citrulina din coaja duce la o mai mica oboseala musculara, ceea ce permite in consecinta ca oameni sa isi extinda durata sesiunilor de exercitii fizice si deci sa isi controleze mai bine greutatea.
Modurile prin care sa se consume coaja de pepene includ alegerea pepenilor organici si adaugarea cojii la smoothie-uri sau doar muscatul mai adanc in partea alba a cojii atunci cand mananci pulpa zemoasa a pepenelui.
Sursele pentru acest articol includ:
http://rawandnaturalhealth.com http://www.naturalnews.com http://www.watermelonrind.com http://www.sciencedaily.com http://www.washingtonpost.com http://science.naturalnews.com http://www.naturalnews.com/044828_watermelon_rind_libido_citrulline.html
nu stiam aceste informatii despre pepene....