Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Frumusete
  4. Ce ar trebui să conțină o pastă de dinți naturală, sigură și eficientă?

Ce ar trebui să conțină o pastă de dinți naturală, sigură și eficientă?

Nu toate pastele de dinți sunt la fel, pentru că nu toate ingredientele din compoziția acestora sunt la fel. Unele din ingrediente poate nu sunt chiar 100% naturale, altele poate nu sunt atât de sigure pentru sănătate, iar altele nu oferă de cele mai multe ori rezultatele așteptate. Așadar, ce faci? Cum te asiguri că pasta ta de dinți este naturală, sigură și eficientă? Află ce nu ar trebui și, mai ales, ce ar trebui să conțină o pastă de dinți bună!

Îngrijirea danturii este foarte importantă atât din perspectiva aspectului fizic, dar mai ales pentru sănătatea întregului organism. O infecție dentară netratată, de exemplu, se poate răspândi și în alte zone ale corpului, creând probleme serioase de sănătate. Pe de altă parte, pierderea dinților îți reprimă dorința de a mai zâmbi, de a fi tu, și acest lucru îți afectează încrederea de sine.

Pentru a-ți păstra dinții sănătoși și frumoși pentru cât mai mult timp este nevoie de o rutină zilnică de îngrijire, dar și de produse naturale care să ajute la o cât mai bună curățare a lor, în siguranță, fără potențiale riscuri asupra sănătății tale.

Dacă, în ceea ce privește produsele naturale de îngrijire pentru păr sau pentru piele, există pe piață o mare varietate de unde poți alege, nu poți spune că ai la fel de multe opțiuni când vrei să-ți cumperi o pastă de dinți naturală, sigură și eficientă.

pasta de dinti naturala

Nu toate pastele de dinți sunt la fel, chiar dacă majoritatea se pretind a fi naturale. Indiferent de scopul pentru care o alegi, pentru prevenirea formării tartrului și a cariilor, pentru halitoză, pentru albire etc, o pastă de dinți naturală trebuie fie capabilă să curețe cât mai bine suprafața dinților, dar să nu conțină ingrediente care ar putea pune în pericol sănătatea ta sau a familiei tale. Pentru a fi sigur că pasta ta de dinți este 100% naturală, sigură și eficientă ar trebui să citești cu atenție eticheta pentru a vedea care sunt ingredientele din compoziția acesteia. Cu toate acestea, puțini dintre noi știm ce înseamnă acele denumiri trecute cu litere de o șchiopă pe ambalaj. Ce faci în această situație? Ce pastă de dinți alegi?

Pentru că și noi ne-am confruntat de multe ori cu această situație sau a trebuit să ne informăm foarte bine înainte de a selecta produsele pe care alegem să vi le punem la dispoziție pe rafturile magazinului Viața Verde Viu, am hotărât să scriem acest articol în care să povestim puțin despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să conțină o pastă de dinți naturală. 

Așadar, iată ce vei afla din articolul nostru:

 

Ce nu ar trebui să conțină o pastă de dinți?

Pastele de dinți obișnuite pot face o treabă foarte bună în a-ți albii dinții și a-i face strălucitori, dar știai că de cele mai multe ori conțin aditivi și coloranți periculoși pentru sănătatea ta? Există mai multe ingrediente, care, deși sunt aprobate, pot avea în timp multe efecte adverse. Uite care sunt ingredientele de care ar trebui să te ferești atunci când cumperi o pastă de dinți:

Glicerină - deși sigură pentru utilizare, se crede că formează un strat subțire pe suprafața smalțului care poate împiedica procesul de remineralizare;

Zaharină - considerată un îndulcitor artificial, poate avea proprietăți cancerigene;

Fluor - inhibă cariile dentare, dar ar putea fi toxic atunci când este folosit în proporții mai mari;

Propilen glicol - acționează ca un emulgator, poate duce la iritarea pielii, ochilor sau plămânilor, precum și la toxicitatea organelor;

Triclosan - poate provoca rezistență la antibiotice și tulburări endocrine; are și proprietăți cancerigene;

Dietanolamina (DEA) - un agent de spumare, care este un perturbator hormonal și care poate reacționa cu alte ingrediente, formând un potențial cancerigen numit NDEA.

Laurilsulfat de sodiu (SLS) - dă dependență, poate provoca afte și, de asemenea, o modificare a gustului;

Peroxid de hidrogen - poate duce la deteriorarea țesuturilor gingivale și orale;

Ingrediente artificiale, cum ar fi coloranții - pe termen lung pot provoca probleme neurologice. 

Mai mult, unele paste de dinți pentru albire conțin niște microbile din plastic care pot rămâne blocate sub gingie, făcând, astfel, loc bacteriilor să se infiltreze și să creeze infecții ale gingiei.

Cu atâtea sortimentele de pastă de dinți și ingrediente mai degrabă nocive decât benefice, ce ar trebui să faci pentru a alege o pastă de dinți naturală, sigură și care să curețe bine dinții?

 

Care sunt ingredientele unei paste de dinți naturală, sigură și eficientă?

Această mare industrie a produselor de îngrijire s-a extins enorm în ultimii ani. Apar în permanență noi și noi produse care promit dinți sănătoși, albi și strălucitori, dar care fie nu sunt eficiente, fie sunt periculoase pentru sănătate. Într-o mare de produse cu ambalaje care mai de care mai colorate și mai atrăgătoare, cum oare faci să alegi ce-i mai bun pentru tine și familia ta? 

Pentru că de la început ne-am propus să îți oferim doar ce e mai bun pentru suflet, minte și organism, și de această dată ne-am străduit să facem o selecție a celor mai bune ingrediente pe care ar trebui să le conțină o pastă de dinți pentru a îndeplini cele 3 criterii importante: să fie 100% naturală, sigură și eficientă, adică să curețe bine suprafața dinților.

Iată care sunt ingredientele care au trecut testul nostru:

Hidroxiapatita

Hidroxiapatita este un mineral fosfat de calciu și componentul esențial al smalțului dentar, responsabil de duritatea dinților. Este folosită adesea în chirurgia țesutului osos, ca alternativă la grefele osoase, sau în tratamentele de desensibilizare după albirea dinților.  

Hidroxiapatita este utilizată, de asemenea, în pastele de dinți, deoarece susține remineralizarea suprafeței dintelui și, astfel, dinții devin mai rezistenți.

Argintul coloidal

S-a demonstrat științific că argintul coloidal are puternice efecte antibacteriene, antiinflamatoare și de regenerare a țesuturilor. Este utilizat în pastele de dinți deoarece contribuie la prevenirea formării plăcii bacteriene și a apariției cariilor. De asemenea, argintul coloidal este indicat în tratarea unor afecţiuni ale cavităţii bucale, precum: gingivită, afte, parodontită etc.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural, folosit foarte des în pastele de dinți. Acesta are rol abraziv, adică pătrunde în stratul de placă bacteriană, îi slăbește structura și, astfel, ajută la îndepărtarea cu succes a acesteia. De asemenea, este foarte eficient în albirea dinților și reduce aciditatea din cavitatea bucală. Se știe faptul că bacteriile au nevoie de un mediu acid pentru a se dezvolta.

Aloe Vera

Gelul sau sucul de aloe vera este folosit foarte frecvent în industria cosmetică și în produsele de igienă dentară. Conform studiilor, aloe vera este un ingredient foarte benefic pentru sănătatea dinților, deoarece are efect antiinflamator și antibacterian. Contribuie la vindecarea infecțiilor, rănilor, aftelor, a gingiilor iritate, fiind un real ajutor în caz de gingivită sau parodontoză.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este o sursă foarte bogată de grăsimi saturate. Una dintre aceste grăsimi ”bune” este acidul lauric, care se găsește în proporție de aproape 50% în uleiul de cocos. Studiile au arătat că proprietățile antibacteriene ale uleiului de cocos se datorează acidului lauric din compoziția sa. Astfel, uleiul de cocos este eficient în combaterea răspândirii bacteriilor din cavitatea bucală, responsabile de apariția cariilor, a respirației urât mirositoare și a bolilor gingivale.

Carbonatul de calciu 

Carbonatul de calciu se găsește în mod natural în minerale și roci. Foarte binecunoscutele recife de corali sunt realizate din carbonat de calciu secretat de corali. Carbonatul de calciu este extras din surse naturale și apoi utilizat în diverse patologii. În pastele de dinți este utilizat datorită capacității acestuia de a îndepărta placa bacteriană, resturile și petele, lăsând dinții albi și strălucitori.

Silica

Silica este un element natural esențial pentru sănătatea dinților, oaselor, părului, pielii și unghiilor.  În lipsa acestuia sau dacă nu există în cantitate suficientă, organismul nu poate remineraliza și nu poate depune calciul în matricea osoasă. Mai pe scurt, acesta este responsabil de depunerea calciului la nivelul oaselor și dinților, atât la adulți, cât și la copii. Silica se folosește în pastele de dinți pentru a ajuta la remineralizarea dinților, pentru a-i face mai rezistenți. De asemenea, silica ajută la echilibrarea PH-ului din cavitatea bucală.

Lactatul de zinc

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și a capacității sale de a reduce sau a inhiba formarea plăcii dentare și a tartrului, lactatul de zinc este utilizat în principal în produsele de îngrijire dentară, cum ar fi pasta de dinți sau apa de gură. Ca mineral organic, este preferat în locul surselor anorganice datorită biodisponibilității sale superioare, compatibilității fiziologice și gustului aproape neutru în comparație cu alte săruri de zinc.

Stevia

Stevia este un îndulcitor natural folosit de secole de indigenii din Brazilia și Paraguay. Este o alternativă sănătoasă pentru zahărul rafinat (cu condiția să fie cât mai puțin procesată) și are avantajul că nu conține calorii. În pasta de dinți este folosită pentru a da un gust dulce, cât mai plăcut.

Uleiurile esențiale 

Atunci când sunt utilizate în pastele de dinți, uleiurile esențiale împrospătează respirația, având un miros și un gust plăcut, dar sunt și foarte benefice pentru sănătatea cavității bucale. Uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, rozmarin, scorțișoară, cuișoare au efect antiinflamator și antibacterian, ajutând la prevenirea formării plăcii bacteriene și reducerea inflamațiilor.  Sunt folosite adesea în pastele de dinți sau în apa de gură împotriva gingivitei și parodontozei, pentru că ajută la calmarea și vindecarea gingiilor și în combaterea infecțiilor.

Acestea sunt ingredientele care ar trebui să se regăsească în compoziția unei paste de dinți naturale, sigure și eficiente. Bineînțeles, nu este obligatoriu ca o pastă de dinți să conțină toate aceste ingrediente, dar ar fi de preferat ca pe etichetă să apară cât mai multe dintre acestea.

De curând am testat cele mai noi produse ale brandului Terralura: pastele de dinți naturale. Am fost plăcut surprinși de calitatea acestora, de faptul că oferă o bună curățare a dinților și, în plus, au un gust mentolat foarte plăcut, care se menține și după utilizare. Mai mult, la o verificare mai atentă a etichetei am observat că au în compoziție 8 din cele 10 ingrediente naturale despre care ți-am povestit deja. Wow! Încă o surpriză foarte plăcută!

Dacă și tu ești preocupat de sănătatea ta și a familiei tale și ești în căutarea unei paste de dinți naturală, sigură și eficientă, iată care sunt produsele pe care noi le-am testat și pe care le recomandăm cu drag:

 

Dent COMPLET Pastă de dinți naturală de la Terralura

pasta de dinti dent complet terralura

Pasta de dinți Terralura Dent COMPLET este 100% naturală și conține argint coloidal, hidroxiapatită, bicarbonat de sodiu, carbonat de calciu, silica, lactat de zinc, extracte și uleiuri esențiale din plante. 

 

Așa cum sugerează și denumirea acesteia, această pastă de dinți oferă o îngrijire completă, adică: are efect antitartru, curăță eficient  smalțul, contribuind la prevenirea formării plăcii bacteriene și a apariției cariilor. Are un gust plăcut de mentol și împrospătează bine respirația după utilizare.

 

Nu conține fluor, coloranți, parabeni, îndulcitori sau alte chimicale nedorite. 

 

Este realizată prin procesare la rece, păstrându-se, astfel, nealterate proprietățile benefice ale ingredientelor naturale, ceea ce reprezintă un mare plus.

De ce ne place:

 

Dent SENZITIV Pastă de dinți naturală de la Terralura

pasta de dinti senzitiv terralura

Aceasta este tot o pastă de dinți 100% naturală, care se adresează în special persoanelor cu dinți și gingii sensibile.

 

Dacă gingiile tale sângerează foarte ușor sau simți acea durere puternică la cald, al rece sau la dulce, atunci această pastă de dinți poate fi soluția de care ai nevoie.

 

Dent SENZITIV conține, de asemenea, acele ingrediente naturale foarte benefice de care am vorbit anterior: argint coloidal, hidroxiapatită, bicarbonat de sodiu, carbonat de calciu, silica, lactat de zinc, extracte și uleiuri esențiale din plante.

 

Nu conține, însă, fluor, coloranți, parabeni, îndulcitori sau alte chimicale nedorite. 

De ce ne place:

 

Dent JUNIOR Pastă de dinți naturală de la Terralura

pasta de dinti junior terralura

Pasta de dinți Terralura Dent JUNIOR este 100% naturală, oferă o îngrijire delicată a dinților copiilor și nu prezintă riscuri atunci când este înghițită. Are o aromă naturală de citrice foarte plăcută. La fel ca și sortimentele pentru adulți, și această pastă de dinți pentru copii conține doar ingrediente naturale și sigure. 

 

De ce ne place:

  • Curăță delicat dinții copiilor
  • Nu prezintă riscuri atunci când este înghițită 
  • Aromă naturală de citrice, iubită de copii
  • Protejează smalțul și gingiile 
  • Previne apariția cariilor
  • Este 100% naturală.

Așadar, acestea au fost recomandările noastre în ceea ce privește ingredientele care ar trebui să se regăsească pe eticheta oricărei paste de dinți. Te sfătuim să verifici întotdeauna eticheta atunci când ești în căutarea unei noi paste de dinți sau să alegi una dintre pastele de dinți din magazinul nostru verde viu. Produsele din magazinul nostru sunt atent selecționate, sunt sigure și oferă o bună curățare și o îngrijire eficientă a danturii.

Articol scris de Alina Mihalache - echipa VVV

 

#pasta de dinti

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 pași esențiali pentru o rutină de îngrijire corectă a tenului
Deodorante naturale: la ce să te aștepți când le folosești?
Pastă de dinţi naturală cu uleiuri esenţiale
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101