Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Incidenta cancerului in crestere cu peste 70% in urmatorii ani

Incidenta cancerului in crestere cu peste 70% in urmatorii ani

Cazurile de cancer se preconizeaza a fi in crestere cu peste 70% in urmatorii 20 de ani , de la 14 milioane in 2012 la 25 milioane de cazuri noi anual,pana in 2024, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Ultimul Raport al OMS asupra Cancerului

Cazurile de cancer se preconizeaza a fi in crestere cu peste 70% in urmatorii 20 de ani , de la 14 milioane in 2012 la 25 milioane de cazuri noi anual,pana in 2024, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ultimul Raport al OMS asupra Cancerului mentioneaza faptul ca este neplauzibil sa credem ca putem scapa de aceasta boala odata instalata iar focusul trebuie sa se schimbe asupra metodelor de preventie. Pana si tarile cele mai dezvoltate vor avea de luptat cu costurile crescande ale tratamentelor in timp ce tarile slab dezvoltate nici macar nu sunt pregatite pentru ceea ce va urma. Incidenta la scara globala a cancerului a crescut in doar 4 ani de la 12.7 milioane (2008) la 14.1 milioane (2012) inregistrandu-se 8.2 milioane decese. In urmatorii 20 de ani se preconizeaza o crestere de 25 milioane de bolnavi anual - adica un procent de 70%.

Cea mai mare provocare o vor intampina tarile slab dezvoltate sau in curs de dezvoltare deoarece acestea sunt supuse unui risc dublu: al cancerelor provocate de infectii - precum cancerul cervical - din cauza lipsei echipamentelor de screening si diagnosticare, dar si cancere provocate de un stil de viata nesanatos, asociat cu un standard de viata ridicat - aici intra in discutie tutunul, alcoolul, alimentatia dezechilibrata bazata pe grasimi si zaharuri si supra-procesata, precum si lipsa activitatii fizice.

Cancerul de plamani este cel mai raspandit la barbati (16.7% din cazuri) cat si cel mai ucigator (23.6% decese). In cazul femeilor, cea mai des intalnita forma de cancer este cel mamar (25.2% din cazuri) care a provocat 14.7% decese, putin peste cel de plamani - 13.8% din cazurile inregistrate in randul femeilor s-au soldat cu deces. Urmatoarele tipuri de cancer des intalnite sunt cele de colon, de prostata si de stomac.

"In ciuda progreselor remarcabile, raportul arata clar faptul ca inca nu ne putem vindeca de problema cancerului" afirma Dr. C. Wild,directorul Agentiei Internationale de Cercetare asupra Cancerului si co-autor al raportului. "O mai mare implicare in preventia si detectarea din timp a cancerului este esentiala pentru a completa tratamentul in incercarea de a stopa evolutia cancerului pe scara globala".

Surse:
http://www.theguardian.com/society/2014/feb/03/worldwide-cancer-cases-soar-next-20-years

 

#cancer #crestere #preventie

Ce au mai parcurs alti cititori...

Fitochimicalele din hrana vie lupta impotriva cancerului
Cum sa previi si sa vindeci cancerul cervical in mod natural
Opt statistici dure despre cancer si posibila rezolvare a lor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101