AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Fitochimicalele din hrana vie lupta impotriva cancerului

Fitochimicalele reprezinta, in ultima vreme,  termenul de referinta atunci cand se vorbeste despre nutritie si cancer.

Fitochimicalele sunt chimicale non-nutritive din plante, care au proprietati de protectie si prevenire impotriva bolilor. Acestea sunt nutrienti neesentiali, ceea ce insemna ca nu sunt necesare de catre corpul uman pentru sustinerea vietii .

Plantele produc aceste chimicale pentru a se proteja pe ele de diferite pericole, insa descoperirile au adus in lumina faptul ca acestea ne protejeaza si pe noi de cele mai periculoase boli. Dintre cele peste o mie de fitochimicale cunoscute, numai o serie din ele au fost cercetate.

Fitochimicalele sunt componente ale alimentelor naturale, vii si se gasesc din abundenta in fructe, legume, nuci, seminte sau germeni. O astfel de substanta este sulforafanul, pe care cercetatorii de la Universitatea de Medicina John Hopkins, au extras-o din broccoli si au dat-o sobolanilor care fusesera tratati cu substante cancerigene cauzatoare de tumori mamare.  

Substanta (care se gaseste de asemenea si in kale, varza de brussels sau conopida), a redus in mod semnificativ tumorile si le-a intarziat dezvoltarea. Cercetarea spune ca substanta creste performanta enzimelor care protejeaza corpul de agentii cauzatori de cancer.

De fapt, fitochimicalele lucreaza in mai multi pasi catre apararea organismului impotriva cancerului si intervin de fiecare data cand este necesar.

Iata o lista de cateva astfel de substante si sursele lor naturale:

Broccoli : contine de asemenea fenetil izotiocianat, care previne cancerigenii in a se lega de ADN, si indole-3-carbinol care determina estrogenul sa se divida intr-o forma nepericuloasa de metabolit decat cel legat de cancerul mamar.

Varza : pe langa o cantitate apreciabila de indole-3-carbinol, varza contine si oltipraz, subsanta care creste activitatea enzimelor care protejeaza impotriva unei serii de cancere, precum si brasinina, despre care s-a demonstrat ca apara impotriva tumorilor mamare si de piele.

Usturoi si ceapa : contin sulfide alilice, care "trezesc" enzimele ce detoxifica chimicalele cauzatoare de cancer din interiorul celulelor.

Ardei iute chilli  (chilli pepper): contine capsaicina care previne moleculele toxice (in special cele din fumul de tigara) sa se atasaze de ADN, locul unde scanteile se aprind si se declanseaza cancerul pulmonar sau de alt ordin.

Citricele si fructele de padure : sunt adevarate magazii de flavonoide, care impiedica hormonii cauzatori de cancer de a se lipi de celule.

Soia : contine gensteina, care se pare ca previne tumorile minuscule sa se lipeasca de capilarele care transporta oxigen si nutrienti. Acest lucru poate explica de ce japonezii care se muta in vest si se adapteaza la o dieta scazuta in soia, ajung sa aiba o crestere seminificativa in rata cancerului de prostata.

Rosile : sunt bogate in acid coumaric si acid clorogenic, care blocheaza formfitochimicalelearea de nitrozamine cancerigene la nivelul stomacului, ficatului si a vezicii. Capsunile, ananasul si ardeii sunt de asemenea surse bune ale acestor acizi.

Cercetarile in ce priveste fitochimicalele sunt in continua derulare. Exista proiecte de studiu desfasurate in mai multe tari si finantate cu multe miloane . Indiferent de interesele diferite survenite din rezultatele acestor cercetari (farmaceutice, ale industriei cosmetice sau a produselor de igiena), o concluzie unanima este in acest moment aceea ca alimentele in starea lor pura, hrana vie, contin factori esentiali nu numai in a preveni dar cat si a vindeca cancerul.

Stiti ce aveti de facut!

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.phytochemicals.info/

Brian Clement si Teresa Foy Digeronimo, Alimente vii pentru o sanatate optima, pag 47-48, Tree Rivers Press, New York 1998 - Fitochimicalele

Like Share Share Tweet8606 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Hrana Vie

Etichete: cancer, fitochimicale, hrana vie, oxitocina, preventie,

Comentarii recente:
susica08 May 2012 08:27Raspunde

mi-a placut articolul citesc toate articolele

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Uleiul esenţial pur de dafin, un ulei polivalent adjuvant in menţinerea sănătăţii

Uleiul esenţial pur de dafin, un ulei polivalent adjuvant in menţinerea sănătăţii

Cele 7 emotii principale si impactul lor asupra sanatatii

Cele 7 emotii principale si impactul lor asupra sanatatii

Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului

Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului

Cum ameliorezi simptomele  herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Cum ameliorezi simptomele herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Nu mai arunca cojile de banane! Iata 5 feluri inedite de a le refolosi

Nu mai arunca cojile de banane! Iata 5 feluri inedite de a le refolosi

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE