Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Alimente
Fructe uscate
Goji, 300g | Solaris

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Goji, 300g | Solaris

Goji, 300g | Solaris

33.00 Lei

SKU: 5941828006452

Cantitate:

Fructele Goji au beneficii variate pentru corp și minte, recomandăm consumul constant de fructe de goji pentru creșterea barierei de apărare a organismului, în carențele de vitamine și minerale și pentru sănătatea mușchilor și a sistemului sanguin.

Descriere

Goji, 300g | Solaris


Micile bobițe roșii, fructe bace bogate în antioxidanți și proprietăți medicinale remarcabile cunoscute încă de mii de ani în China antică, poartă numele de goji. Supranumite și „fructele longevității” sau „fructele fericirii”, fructele de goji au fost uneori considerate o veritabilă fântână a vieții, o cheie de acces la tinerețea pe care și-o doreau cei mai mulți dintre oameni. Știai că în Ningxia Hui, o regiune din nordul Chinei în care fructele de goji se cultivă și sunt consumate zilnic, există de 16 ori mai mulți centenari decât în restul țării? Te invităm să descoperim împreună secretele fructelor de goji.

Goji este originar din Asia și se cultivă în special în China (principalul producător de goji la nivel mondial), dar și în Tibet, Mongolia, Marea Britanie, Canada și Statele Unite ale Americii.

Fructele de goji fac parte din familia Solanaceae, aceeași din care fac parte și cartofii, roșiile, vinetele și ardeiul iute, și cresc într-un arbust care poate ajunge până la o înălțime de 1,5 metri. Arbustul înflorește, de regulă, primăvara, florile sale sunt lila, iar fructele variază, ca și colorit, de la portocaliu închis până la roșu intens.

Există două tipuri principale de goji, acesta fiind cunoscut sub două denumiri diferite:

Lycium Barbarum (goji tibetan) – specie cu semințe mai mici, dulci-acrișoare și zemoase. Acest tip de goji este cel care se cultivă și se consumă în mod uzual
Lycium Chinense (goji chinezesc) – specie cu semințe mai mari și gust amărui
Fructele de goji pot fi integrate în alimentație crude, congelate, sub formă de suc sau deshidratate. Cel mai frecvent însă, ele sunt comercializate în forma lor deshidratată. Goji intră și în compoziția unor extracte medicinale.

Aflându-se într-un proces de ascensiune constantă în popularitate, atât la nivel mondial, cât și pe piața românească, fructele de goji sunt apreciate ca un superaliment întrucât sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale, carotenoide și flavonoide, având o mulțime de beneficii asupra organismului.



Valorile nutriționale ale fructelor de goji


100 g de fructe de goji deshidratate conțin:

64,41 g – glucide
4,8 g – fibre
14,7 g – proteine
1,79 g – lipide
321 kcal


Goji este o sursă bogată de carbohidrați și proteine, dar și de antioxidanți (în special carotenoide, precum beta-carotenul, zeaxantina, luteina și licopenul) și flavonoide. Totodată, fructele de goji conțin 18 aminoacizi și regăsim în compoziția lor următoarele vitamine și minerale:

vitamina A (mai multă decât găsim în morcov), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6), vitamina C (mai multă decât în portocale, asigurând 80% din necesarul zilnic de vitamina C), vitamina E
minerale precum: calciu, fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor


Beneficii ale fructelor de goji


Atunci când includem în alimentația noastră goji, beneficiile pe care le conferă organismului pot fi observate cu ușurință. Astfel, deși este un fruct de dimensiuni foarte mici, goji are o mulțime de proprietăți atât nutritive, cât și medicinale, terapeutice. Iată în continuare câteva dintre beneficiile sale:

îmbunătățesc funcția sistemul imunitar prin intermediul antioxidanților care luptă împotriva stresului oxidativ, prevenind îmbolnăvirea. Fructele de goji sunt situate pe primele poziții ale scarei ORAC, având o capacitate foarte mare de absorbție a radicalilor liberi ai oxigenului.

mențin sănătatea oculară – conținutul bogat de carotenoide, vitamina A și, în special antioxidantul zeaxantină, reduc riscul de degenerescență maculară și îmbunătățesc sau mențin sănătatea ochilor.

energizant și nutritiv datorită conținutului bogat de carbohidrați și proteine. Favorizează recuperarea convalescenților și combat sindromul de oboseală cronică.

reduc nivelul de colesterol și stabilizează glicemia

regenerant – antioxidanții din fructele de goji încetinesc procesele de îmbătrânire, prin acțiunea pe care o au împotriva radicalilor liberi.

acțiune antitumorală – conform unor studii științifice, extractul din fructele de goji este asociat cu o acțiune antitumorală eficientă, datorită compusului numit beta-sisterol, dar și flavonoidelor precum quercitina și kaempferol-ul.

conferă sănătate inimii și sistemului cardiovascular – reglează tensiunea arterială și previne riscul apariției bolilor cardiovasculare.
contribuie la detoxifierea ficatului

menține sănătatea pielii – în special datorită conținutului bogat de beta-caroten și a altor antioxidanți care împiedică deteriorarea colagenului de la nivelul pielii. Totodată, protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV.

cresc libidoul și fertilitatea – în special frunzele, dar și fructele de goji

contribuie la scăderea în greutate – îndeosebi sucul de goji, asociat cu o alimentație adecvată și exerciții fizice, sau fructele, consumate între mese, ca o gustare ce conferă sațietate.

contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv

îmbunătățesc calitatea vieții, conferă o stare de bine – consumul de goji conferă mulțumire, stare de calm și combat depresia și anxietatea.

facilitează un somn odihnitor


Modalități de a consuma goji


Fructele de goji sunt alegerea potrivită pentru un strop de culoare, savoare și aromă, adăugate în alimentația ta. Poți consuma fructe proaspete de goji, suc de goji sau goji deshidratat.

Goji deshidratat poate fi mâncat ca atare, ca o gustare rapidă între mese, împreună cu nuci, migdale, caju, alte semințe sau cu fructe precum merele.

Totodată, poți consuma goji la micul dejun, adăugând fructele deshidratate la cerealele cu lapte, în iaurt, în suc. Poți pune goji și în compoziția smoothie-urilor, a shake-urilor, în orice tip de băutură caldă, precum ciocolata caldă.

Goji se potrivește și rețetelor favorite de prăjituri, brioșe, tarte, chec sau în budinci. Nu uita să le hidratezi câteva minute în apă fierbinte pentru a se înmuia și apoi adaugă-le la desertul preferat.

O variantă mai creativă de a consuma goji presupune să îl adaugi în supe sau salate.



Alte întrebuințări ale fructelor de goji


În afară de valoarea nutritivă deosebit de ridicată pe care goji o conferă alimentației noastre, acesta are și o valoare terapeutică deosebită, putând fi administrat ca remediu terapeutic profilactic sau cu rolul de îmbunătățire a stării generale de sănătate sau a unor sisteme și organe specifice. Îți prezentăm în continuare două modalități de a folosi goji în scop terapeutic.



Ceai de goji


Întrucât întreaga plantă de goji conține proprietăți medicinale, poți folosi atât fructele, cât și frunzele și tulpina de goji pentru a pregăti un ceai aromat, dar și terapeutic, bucurându-te de beneficiile enumerate anterior. Dacă adaugi și frunzele în compoziția ceaiului, vei obține cantități de fitochimicale și antioxidanți similare cu cele din sucul de goji.

Pentru a prepara ceaiul, ai nevoie de aproximativ 20 g fructe de goji și 250 ml apă. Încălzește apa, las-o să dea în clocot și apoi adaug-o peste fructele de goji. Lasă la infuzat 10 minute. Spre deosebire de alte ceaiuri, nu este nevoie să îndepărtezi fructele de goji, le poți mânca și pe acelea pentru a beneficia de antioxidanții și vitaminele din acestea.

Dacă dorești, poți adăuga la acest ceai zeamă de lămâie, pulbere de ghimbir sau ghimbir ras, coajă de portocală bio. În această combinație, ceaiul de goji facilitează arderea grăsimilor, reduce senzația de foame și conferă energie, fiind adecvat dietelor pentru slăbit.



Cremă de goji


Goji are un rol important și în cadrul ritualurilor de îngrijire corporală și de înfrumusețare. Nivelul ridicat de antioxidanți din fructele de goji, nivel estimat la 25 000 de unități pe scara ORAC, este un nivel de 20 de ori mai mare decât cel al portocalelor și cel al altor alimente antioxidante.

Antioxidanții din fructele de goji previn îmbătrânirea prematură a pielii, hidratează pielea și acționează împotriva radicalilor liberi. Din acest motiv, crema cu goji, dar și uleiurile și loțiunile cosmetice care au ca ingredient principal fructele de goji au efect antirid, previn apariția petelor și reduc inflamația și iritațiile pielii, fiind recomandate în special pentru tenul acneic. De asemenea, crema cu goji protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV.

Îți indicăm o rețetă simplă pentru a-ți crea propria ta cremă sau mască facială cu goji. Lasă câteva linguri de goji, timp de 20 de minute, la înmuiat în apă. Scurge apa care nu a fost absorbită de fructe, pasează fructele și adaugă puțină miere. Aplică masca pe față, lăsând să acționeze minim 10 minute. Clătește apoi, cu apă caldă.

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.