Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Frica: ce facem cu ea si cum o depasim

Frica: ce facem cu ea si cum o depasim

Este prea multa teama si lupta in lume, intre politicieni, Ebola, atacuri violente si violuri. Am putea sa ne simtim complet neputinciosi, incapabili de a ajuta cu ceva, dar poate ca cel mai mare lucru pe care il putem face este sa ne imprietenim cu

Este prea multa teama si lupta in lume, intre politicieni, Ebola, atacuri violente si violuri. Am putea sa ne simtim complet neputinciosi, incapabili de a ajuta cu ceva, dar poate ca cel mai mare lucru pe care il putem face este sa ne imprietenim cu propria noastra teama, in loc de a-i invinovati pe ceilalti.

 Intotdeauna ii vom invinovati si condamna pe cei pe care ii simtim ca responsabili pentru razboaie si nedreptate sociala, fara a recunoaste gradul de violenta din noi insine. Trebuie sa lucram cu noi insine, ca si cu cei pe care ii condamnam, daca dorim sa ne miscam catre pace.— Thich Nhat Hanh, nominalizat al Premiului Nobel pentru Pace de catre Martin Luther King Jr.

 Teama ne scoate din clipa prezenta si ne arunca fie in trecut, fie in viitor; ne poate paraliza si lasa incapabili de miscare. Cand teama preia controlul, devenim irationali, rezistenti la schimbare si spontaneitate; ajungem furiosi, defensivi, ne ascundem in spatele zidurilor autoconstruite pentru protectie, ceea ce reintareste separarea, izolarea si dusmania. Teama ne face sa ne agatam de cunoscut, simultan cu respingerea a orice lucru necunoscut. Nerecunoscuta, teama poate creea haos in propriile noastre vieti si in lumea din jurul nostru, asa dupa cum se vede in atacurile zilnice, in lupte sau in comportamentul ghidat de violenta, forta sau abuziv.

 Cata vreme respingem posibilitatea fricii, o negam sau o ignoram, ne va tine prizonieri, mentinandu-ne inghetati emotional.

 Unicul lucru de care trebuie sa ne temem este teama insasi – presedintele SUA, Franklin D Roosevelt, in primul sau discurrs inaugural.

 Totusi putem intoarce teama la 180 de grade si sa o confruntam, sa ajungem sa o cunoastem si sa scapam de rezistenta fata de ea. Cand recunoastem si preluam responsabilitatea pentru propriile noastre tendinte de infricosare si agresivitate, cand vedem ca dusmanul dinlauntru este de fapt mai daunator decat dusmanul dinafara, atunci avem capacitatea de a schimba nu doar propriile noastre vieti, ci si lumea.

Neinfricarea nu este starea de a fi fara frica. Mai degraba este experienta defrica a simti pe deplin frica, a o nominaliza, si de a ajunge sa o cunosti.

 Permiterea fricii sa patrunda inlauntru si imprietenirea cu ea nu este automat usoara; frica este un sentiment puternic care cere intelegere si rabdare, dar prin recunoasterea fricii, atunci cand aceasta apare, si doar prin a fi cu ea, mai degraba decat a reactiona la ea, noi ii reducem puterea. Incercarea de a opri sau a reprima frica va creea mai multa rezistenta si tensiune.

Daca teama creste, poti utiliza respiratia pentru a te mentine deschis, respirand constient in zona inimii tale, in timp ce numesti teama teama. Spune asta usor. Priveste ce se intampla cu corpul pe masura ce frica incearca sa preia controlul. Vine frica: respira si las-o sa plece. Vine frica: vezi cum mintea are nevoie de reasigurari si tandrete. Cat timp mentii corpul deschis si intr-o pozitie de completa acceptare, va fi foarte greu pentru teama ca sa se inradacineze.

Practica Meditatia: Intalneste si cunoaste-ti frica

Sezand in liniste, respirand bland, ramanand deschis, numeste-ti frica.

Continua sa respiri bland, cu accent pe expiratie.

Acum ajungi sub, sau in spatele, sau in centru fricii pentru a-i gasi sursa.

Acolo ar putea fi tristeta, pierderea, inadecvarea sau sensibilitatea.

Continua sa patrunzi mai adanc, doar privind si acordand libertate.

Pe masura ce faci asta, tot asa si frica va incepe sa se miste prin tine fara a se opri, fara a ateriza.

Vei fi capabil sa o vezi, sa o cunosti, si sa continui sa treci dincolo de ea.

Surse utilizate:

http://www.care2.com/greenliving/the-greatest-enemy-is-fear-not-war.html - frica

#frica #Meditatia #teama

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum stii ca esti pe drumul cel bun ?
Cheia succesului este propria ta frica
Meditatia in functie de zodie
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101