Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Făină
  4. Făină de Migdale, 150g | Solaris

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Făină de Migdale, 150g | Solaris

Făină de Migdale, 150g | Solaris

18.90 Lei

SKU: 5941828008630

Cantitate:

Făina de Migdale are foarte multe beneficii pentru sănătatea ta. Migdalele au proprietatea de a proteja sistemul imunitar, inima și creierul. Este o făină fără gluten, cu un indice glicemic mic. Bogată în grăsimi și proteine. Este o sursă bună de vitamina E, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fier.

Descriere

Făină de Migdale, 150g | Solaris

Alternativă sănătoasă, cu o mulțime de proprietăți nutritive, la făina albă de grâu, făina de migdale poate fi adăugată cu succes preparatelor dulci și sărate deopotrivă, mai ales produselor de panificație. Este un aliment ce poate fi recomandat cu succes persoanelor care urmează dieta fără gluten și dieta cu un aport scăzut de carbohidrați (dieta ketogenică), dar și tuturor persoanelor care își doresc să aibă o alimentație cât mai sănătoasă.

Făina de migdale de la Solaris este obținută prin măcinare lentă, pe moară tradițională cu pietre, a migdalelor, semințe ale fructelor arborelui de migdal (Prunus amygdalis dulcis), ce aparține familiei Rosaceae.

Originare din regiunea vestică și centrală a Asiei, istoria migdalelor este una îndelungată, ce datează de mai bine de 4000 de ani, fiind menționate atât în mitologia greacă, cât și în Vechiul Testament. Migdalele au fost transportate de jur împrejurul lumii prin vechiul Drum al Mătăsii, fiind unul dintre alimentele ce au făcut parte din comerțul timpuriu.

Conform unor scrieri, făina de migdale, împreună cu cea de fistic, produse specifice Orientului Mijlociu, au fost introduse inițial în Italia și, ulterior, în restul Europei, prin intermediul unui preparat oriental denumit de sicilieni „maccherone”. Caterina de Medici este cea care a introdus și popularizat aceste fursecuri în Franța secolului al XVI–lea. Ulterior, aceste fursecuri au evoluat până la forma în care le cunoaștem astăzi, sub denumirea de „macarons”.

În zilele noastre, principalul producător și exportator de migdale și făină de migdale, la nivel mondial, este SUA (în special statul California). Alte țări cultivatoare de migdale sunt Spania, Iran, Maroc, Italia, Turcia, Australia, Algeria, China.

Te invităm să descoperim împreună beneficiile pe care le oferă consumul făinei de migdale, modalități în care poți integra acest tip de făină în alimentația ta, precum și unele rețete care sperăm să te inspire în bucătărie.



Beneficii ale făinei de migdale


Făina de migdale are un profil nutrițional bogat în special în grăsimi sănătoase (îndeosebi mononesaturate și polinesaturate, acizi grași tip Omega 6 și Omega 9), dar și în proteine și fibre, cu un conținut de carbohidrați infim. De asemenea, făina de migdale prezintă un indice glicemic mic și este asociată cu un aport caloric, de asemenea, scăzut.

În ceea ce privește micronutrienții, regăsim în compoziția migdalelor următoarele vitamine și minerale:

  • vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina E.
  • minerale: în special magneziu (aproximativ 70%) și mangan, dar și fosfor, cupru, calciu, fier, potasiu, zinc, seleniu.

 

Totodată, făina de migdale conține antioxidanți, flavonoide și aminoacizi (în special triptofan) care acționează împreună cu macro și micronutrienții din compoziția acesteia, conferind organismului, atunci când este integrată în alimentație, o mulțime de beneficii, precum sunt următoarele:

conferă sănătate inimii, sistemului cardiovascular - făina de migdale are un conținut bogat în grăsimi mononesaturate, ce au rolul de menține nivelul colesterolului „rău” (LDL) la valori minime, prevenind afecțiunile cardiovasculare. De asemenea, este o sursă importantă de magneziu, ce are proprietăți antiinflamatoare, o acțiune calmantă şi relaxantă asupra plexului cardiac, scăzând presiunea arterială.


menține glicemia în parametrii normali – cu un aport foarte mic de carbohidrați și unul bogat în grăsimi sănătoase și fibre, semnificativ mai mare decât al făinii obținute din cereale, dar și un indice glicemic mic, făina de migdale este recomandată în alimentația persoanelor cu diabet. Indicele glicemic mic al migdalelor indică faptul că zaharurile sunt eliberate gradat în sânge, constituind o sursă constantă de energie.
conferă sănătate sistemului digestiv prin conținutul de fibre dietetice prebiotice care sunt digerate de bacteriile aflate la nivelul intestinului subțire. Susține buna funcționare a sistemului digestiv.


menține sănătatea creierului prin intermediul în special al vitaminei E, un antioxidant ce are rolul de a reduce riscul dezvoltării afecțiunilor neurocognitive, precum Alzheimer. Susține funcționarea optimă a creierului și a sistemului nervos.


aliment tonic, vitalizant – făina de migdale este un ingredient nutritiv, cu un conținut bogat de lipide și proteine, ce conferă energie un timp îndelungat, dar și o senzație de sațietate asociată cu consumul unei cantități mici.


susține buna funcționare a sistemului imunitar datorită antioxidanților din compoziția sa, ce au rolul de a neutraliza acțiunea radicalilor liberi.


conferă sănătate pielii – făina de migdale, adăugată în compoziția unor măști faciale sau scrub-uri, împreună cu alte ingrediente, dar și uleiul de migdale folosit în aplicații externe, sunt extrem de potrivite în ritualurile cosmetice. Vitaminele liposolubile și acizii grași din compoziția acestora mențin pielea hidratată și catifelată, conferă elasticitate, atenuează ridurile, previn îmbătrânirea pielii.


contribuie la dezvoltarea sistemului muscular – migdalele și făina de migdale sunt recomandate persoanelor care practică sport datorită conținutului bogat în proteine și vitamina E, care au rolul atât de a dezvolta sistemul muscular și de a susține recuperarea în urma efortului fizic solicitant.


conferă bună dispoziție – făina de migdale conține aminoacidul triptofan, din care este sintetizată serotonina (hormonul fericirii). Serotonina contribuie nu doar la stimularea memoriei și a funcțiilor cognitive, ci și la reducerea anxietății, a stresului și a stărilor de spirit negative, conferind în schimb mulțumire, seninătate, bucurie de a trăi. Conferă, de asemenea, un somn odihnitor.

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101