Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Efectele vindecatoare ale sucului si extractului de grau incoltit au fost dovedite stiintific

Efectele vindecatoare ale sucului si extractului de grau incoltit au fost dovedite stiintific

Graul incoltit este compus din fire tinere de grau inainte ca tulpinile sa formeze spic cu boabe. Nu contine gluten, si este considerat de multi dintre nutritionistii adepti ai hranei naturale ca posedand proprietati curative. Graul incoltit este pri

Graul incoltit este compus din fire tinere de grau inainte ca tulpinile sa formeze spic cu boabe. Nu contine gluten, si este considerat de multi dintre nutritionistii adepti ai hranei naturale ca posedand proprietati curative. Graul incoltit este prin compozitia lui un superaliment. Aceasta datorita puternicei concentratii in clorofila, vitamine, minerale si enzime.

Graul incoltit este de obicei consumat fie ca pudra sau suc. Poate fi luat pe cale orala sau clisma pentru detoxifiere. Studiile clinice au confirmat ca sucul si extractul de grau incoltit au proprietati curative. Atunci cand sucul de grau incoltit a fost utilizat clinic pentru a trata colite ulceroase, pentru a ajuta pacientii cu cancer la san in chimioterapie, si a actionat ca un puternic antioxidant.

Sucul de grau incoltit a fost dovedit clinic ca vindeca colitele ulceroase si ofera speranta pacientilor cu cancer la san sub chimioterapie

Desi adeptii hranei naturale au laudat de peste saizeci de ani proprietatile curative ale graului incoltit, doar destul de recent un studiu clinic dublu orb aleator cu control placebo  a fost facut pentru a “dovedi” stiintific eficacitatea sucului de grau incoltit.

Citeste si articolul: 50 de motive pentru a bea in fiecare zi suc din iarba de grau

Editia din aprilie 2002 a Jurnalului Scandinav de Gastroenterologie(Scandinavian Journal of Gastroenterology) relateaza despre pacienti carora li s-a administrat fie 100 cc de suc de grau incoltit, fie placebo pentru o luna. Participantii au tinut un jurnal, in timp ce personalul clinic a examinat pacientii pentru a monitoriza schimbarile. Dintre pacientii care au completat studiul, absolut toti au aratat o semnificativa reducere a acutizarii bolii. Cercetatorii au presupus ca aceasta s-a datorat proprietatilor antioxidante ale sucului de grau incoltit.

Pacientilor cu cancer la san sub chimioterapie li s-a dat suc de grau incoltit pentru a observa daca sucul de grau incoltit ar putea inhiba mielotoxicitatea. Mielotoxicitatea este suprimarea maduvei osoase, cand celulele care sunt responsabile pentru imunitate, coagularea sangelui si furnizarea oxigenului scad ca numar. Mielotoxicitatea ameninta viata pacientului. Pacientii cu cancer la san au fost impartiti in grupuri de interventie si control.

sucul de iarba de grau

Grupul de interventie a primit zilnic 60 cc de suc de grau incoltit, in timp ce grupul de control nu a primit. Jumatate din grupul de control nu a fost capabil sa termine studiul datorita “evenimentelor critice”. Doar 16,67% din grupul consumand sucul de grau incoltit nu au fost capabili sa termine studiul. In timp ce pacientii din grupul de control au iesit din studiu datorita numarului “critic” al leucocitelor, pacientii consumatori de suc de grau incoltit au parasit “critic” studiul datorita senzatiilor sporite de greata. Aceste rezultate au fost de ajuns pentru ca cercetatorii sa sugereze ca sucul de grau incoltit ar putea sa reduca mielotoxicitatea, chiar si pe durata chimioterapiei.

Extractul de grau incoltit absoarbe radicalii liberi si inhiba adipocitele(celulele grase) la cobai

Un al doilea studiu clinic confirma proprietatile antioxidante ale extractelor de grau incoltit. Capacitatea de a absorbi radicalii liberi(ORAC) a fost observata utilizand atat extracte solubile in apa, cat si in alcool. Cele mai potente extracte de grau incoltit au fost cele 1) bazate pe alcool 2) graul incoltit a crescut timp de cincisprezece zile inainte de colectare, si 3) graul incoltit a crescut in sol cu substante nutritive. Acest tip de extract din grau incoltit nu are doar impresionante proprietati antioxidante, ci mai si reduce semnificativ lipocitele(adipocitele/celulele grase) din mitocondria ficatului la cobai. Valoarea ORAC pentru ambele tipuri de extract, pe baza si de apa si de alcool, a fost gasita a fi mai inalta decat pentru multe alte legume sau extracte.

Sursele pentru acest articol includ:

Pubmed.gov. "Wheat grass juice in the treatment of active distal ulcerative colitis: a randomized double-blind placebo-controlled trial," E. Ben-Arve, et al.Scandinavian Journal of Gastroenterology, April 2002: 37(4): 444-9.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11989836

Pubmed.gov. "Evaluation of the antioxidant activity of wheat grass (Triticum aestivum L.) as a function of growth under different conditions," S.D. Kulkami, et al.Phytotherapy Research, March 2006; 20(3): 218-27.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16521113

Medical Dictionary. Free Dictionary.com. "Myelotoxic"http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/myelotoxic

Pubmed.gov. "Wheat grass juice may improve hematological toxicity related to chemotherapy in breast cancer patients: a pilot study," G. Bar-Sela, et al.Nutrition and Cancer, 2007; 58(1): 43-8.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17571966 - grau incoltit cancer

#cancer #dovezi #grau incoltit #suc de iarba de grau #superalimente

Ce au mai parcurs alti cititori...

Motivele pentru care m-am hotarat sa consum germeni si vlastari zilnic pentru tot restul vietii
O australianca a supravietuit cancerului la san cu mult sport si alimentatie raw vegana
10 beneficii dovedite ale radacinii de astragalus

Ce spun cititorii despre "Efectele vindecatoare ale sucului si extractului de grau incoltit au fost dovedite stiintific"

bogdan10 May 2016 17:44Raspunde

sucul trebuie baut in maxim 15 minute de la obtinere

catalina22 December 2014 20:12Raspunde

sucul din iarba de grau si/sau din alte plante gen patrunjel, telina, in combinatie cu fructe isi pierde din proprietati daca este preparat de cu seara pentru a fi baut a doua zi de dimineata? mentionez ca il pastrez in recipient de sticla! multumesc!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101