Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Sfaturile lui Eckhart Tolle pentru a trăi ancoraţi în prezent

Sfaturile lui Eckhart Tolle pentru a trăi ancoraţi în prezent

Intr-o epoca a nostalgiei, reboot-urilor si remake-urilor, este foarte simplu sa uitam sa traim in prezent. Fie ca tanjim la presupusa simplitate a anilor `80 sau ca abia asteptam momentul in care vom pasi, in sfarsit, pe Marte, ne trezim tot mai des ancorati ori intr-un trecut ca un vis frumos, ori intr-un viitor incert.

Multi dintre noi uitam sa traim in prezent si sa ne bucuram de tot ceea ce avem, acumulam anxietate, iar nivelul satisfactiei noastre scade tot mai mult, uneori pana cand ajungem in pragul depresiei!

Intr-un interviu din 2003 pentru Telegraph Magazin, scriitorul Eckhart Tolle a dezvaluit o revelatie avuta la varsta de 29 de ani (dupa ani intregi de lupta cu depresia) care i-a schimbat perceptia asupra prezentului si, in definitiv, asupra intregii sale existente: ”Simteam ca nu mai puteam trai cu mine insumi, dar apoi mi-a venit, nu stiu de unde, raspunsul, sub forma de intrebare: Cine este acest Eu care nu poate trai alaturi de sine? Cine este sinele? Ma simteam tras intr-un abis, in vid. Mi-am dat seama apoi ca, de fapt, sinele creat de propriul meu creier, pe care il simteam atat de greu, plin de probleme si care traieste intre un trecut nesatisfacator si un viitor plin de teama, se prabusise. Se dizolvase. Cand m-am trezit dimineata urmatoare, ma cuprinsese un sentiment de liniste absoluta. Eram linistit pentru ca nu mai exista un sine. Doar o senzatie de prezenta, de a fi.”

Tolle subliniaza, in cartea sa ”Puterea Prezentului”, faptul ca acum este mai important decat orice altceva. Iar eu ii dau dreptate! Nimic nu a existat si nu va exista in afara unui acum. Mesajul cartii lui Tolle este pe cat de simplu, pe atat de revelator: daca alegem sa traim in prezent, ne dam sansa de a avea o viata fericita. Pentru a ajunge insa acolo, trebuie sa ne raspundem la o intrebare: imaginea pe care o avem asupra realitatii este, intr-adevar, cea mai adevarata? Ne reprezinta cu adevarat? Stim cine suntem, care este puterea noastra reala si in ce consta aceasta de fapt? Prin raspunsurile sale la aceste intrebari, autorul ne initiaza intr-o calatorie spirituala prin care invatam sa depasim locurile comune ale gandirii cotidiene.

Nimic nu s-a intamplat vreodata in trecut; toate se intampla in clipa de Acum.

Nimic nu se va intampla vreodata in viitor; totul se intampla in clipa de Acum.

Ceea ce considerati trecut este, de fapt, o amprenta de memorie, inmagazinata in minte, a unei Clipe de acum mai vechi. Cand va amintiti trecutul, reactivati aceasta amprenta – tot in prezent. Viitorul este o clipa de Acum imaginata, o proiectie a mintii. Cand apare, apare sub forma clipei de Acum. Cand va ganditi la viitor, faceti aceasta tot in clipa de Acum. Evident, trecutul si viitorul nu au realitate proprie. Asa cum Luna nu are o lumina proprie si poate doar sa reflecte lumina Soarelui, tot asa trecutul si viitorul sunt doar palide reflexii ale luminii, ale puterii si ale realitatii prezentului etern. Ele isi imprumuta realitatea de la clipa de Acum.

Esenta cuvintelor mele nu poate fi inteleasa de minte. In momentul intelegerii, in constiinta se produce o trecere de la minte la Fiinta, de la timp la prezenta. Brusc, totul vi se pare viu, radiaza energie,emana prezenta Fiintei.”

Cartea ”Puterea Prezentului” a lui Eckhart Tolle a fost tradusa in limba romana si publicata de Curtea Veche Publishing.

#Eckhart Tolle #sfaturi #arta trairii in prezent

Ce au mai parcurs alti cititori...

Trucuri psihologice pentru a atrage succesul in viata ta
Introducere in arta meditatiei
In cautarea fericirii - sfaturi pentru o viata mai buna
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101