Este sezonul dovleceilor, sunt atat de fragezi si bogati in nutrienti si atatea retete delicioase care ii pot pune in valoare. Sunt foarte bogati in apa, cam 95% din masa lor, dar pulpa si, mai ales, coaja contin mari cantitati de vitamina B9, vitamina A, magneziu, fosfor si potasiu si fibre alimentare.
Quinoa este o pseudo-cereala bogata in nutrienti si aminoacizi esentiali (deci proteine de calitate) despre care puteti citi mai multe informatii in articolul de aici.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- 3 morcovi rasi
- 2 cepe taiate marunt
- 10 linguri de quinoa
- 1 mâna de patrunjel taiat
- 1 mâna de marar taiat
- 300 ml suc de rosii natural
- 1 rosie
- Sare neiodata
- Piper
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecati toate ingredientele pastrand 200 ml de suc de rosii pentru fiert si rosia pt capace. Taiati dovleceii in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul. Puneti compozitia in dovlecei si “sigilati” gura dovleceilor cu cate o felie de rosie.
Intr-un vas asezati dovleceii in picioare, puneti apa cat sa ii acopere putin si lasat-i sa fiarba la foc potrivit timp de 40 de minute. La jumatatea procesului de fierbere adaugati sucul de rosii ramas si sare daca mai este necesar.
Ii puteti orna cu patrunjel verde.
Surse: reteta si imagini: Alina Barbu