Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului de organisme modificate genetic

Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului de organisme modificate genetic

Cobaii hraniti toata viata lor cu organisme modificate genetic dezvolta tumori ingrozitoare, 70% dintre femele mor devreme Consumul de porumb modificat genetic si consumarea fertilizatorului chimic Roundup chiar si la un nivel abia detectabil face ca

Cobaii hraniti toata viata lor cu organisme modificate genetic dezvolta tumori ingrozitoare, 70% dintre femele mor devreme

Consumul de porumb modificat genetic si consumarea fertilizatorului chimic Roundup chiar si la un nivel abia detectabil face ca animalele de laborator(cobai) sa dezvolte tumori ingrozitoare, deteriorari extinse ale organelor si moarte prematura. Aceasta este concluzia unui nou studiu socant care a examinat efectele pe termen lung ale consumului de porumb modificat genetic de la Monsanto.

Studiul a fost socotit “cea mai temeinica cercetare publicata vreodata asupra efectelor avute asupra sanatatii si determinate de recoltele modificate genetic si de ierbicidul Roundup asupra cobailor”. Stirile despre ingrozitoarele descoperiri se raspandesc ca focul sorganisme modificate geneticalbatic prin internet, si chiar si mas-media canalelor clasice se afla aparent in soc datorita fotografiilor cobailor cu multiple tumori grotesti… tumori asa de mari, incat cobaii au avut in unele cazuri chiar si dificultati de respiratie. OMG-urile ar putea fi noua talidomida.

“Ierbicidul Monsanto Roundup si porumbul modificat genetic implicat intr-un nou studiu ‘socant’ asupra cancerului”, a scris o populara publicatie britanica, The Grocery(Bacania). (http://www.thegrocer.co.uk/topics/technology-and-supply-chain/monsant...)

Aceasta publicatie a relatat ca “savantii au descoperit ca respectivii cobai expusi chiar si la cele mai mici cantitati au dezvoltat tumori mamare sisevere afectiuni ale ficatului si rinichilor de timpuriu, chiar si dupa patru luni de consum la masculi si sapte luni la femele”.

Daily Mail a relatat “recenta ciocnire cu privire la organismele modificate genetic, caci un studiu francez pretinde ca animalele de laborator hranite cu hrana controversata au suferit de tumori”. (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Fresh-fears-GM...)

Continua spunand: “animalele hranite cu alimente modificate genetic au suferit de tumori mamare, ca si de severe afectiuni ale ficatului si rinichilor. Cercetatorii au spus ca 50% dintre masculi si 70% dintre femele au murit prematur, comparativ cu doar 30% si respectiv 20% din grupul de control”.

Studiul, condus de Gilles-Eric Seralini de la Universitatea din Caen, a fost primul studiu facut vreodata care sa examineze pe termen lung(intreaga viata a cobailor) efectele consumului de OMG-uri. S-ar putea sa va ganditi ca este absolut uluitor faptul ca nu s-au facut niciodata studii de catre USDA(United States Department of Agriculture – echivalentul american al Ministerului Agriculturii) si FDA(Food and Drug Administration – Agentia pentru Alimente si Medicamente) inainte ca porumbul modificat genetic sa fie aprobat pentru utilizarea pe scara larga, dar aceasta este puterea lobby-ului corporatist si a lacomiei corporatiilor.

Studiul a fost publicat in The Food & Chemical Toxicology Journal(Jurnalul de toxicologie alimentara si chimica) si a fost tocmai prezentat intr-o conferinta de presa in Londra.

Descoperirile din studiu asupra consumului de organisme modificate genetic (OMG)

organisme modificate geneticAici sunt cateva dintre descoperirile socante din studiu:

• Pana la 50% dintre masculi si 70% dintre femele au suferit moarte prematura.

• Cobaii care au baut apa cu urme infime de Roundup (la nivele permise legal in apa freatica) au avut o sporire intre 200% si 300% la tumorile mari.

• Cobaii hraniti cu porumb modificat genetic si urme de Roundup au suferit severe afectiuni ale organelor, inclusiv deteriorari ale ficatului si rinichilor.

• Studiul a folosit la hranirea acestor cobai NK603, varietatea Monsanto a porumbului modificat genetic care este cultivat peste tot in America de Nord si folosit pe larg la hranirea animalelor si oamenilor. Este acelasi porumb care se gaseste in cerealele pentru micul dejun, tortillas si cipsuri si snacksuri de porumb.

Daily Mail a relatat unele reactii la descoperiri:

Jose Bove, vicepresedinte din partea Frantei al comisiei pentru agricultura a Parlamentului European, si cunoscut ca un aprig oponent al organismelor modificate genetic, a chemat la o suspendare imediata a cultivarii in UE a plantelor modificate genetic si revocarea autorizatiilor de import a acestora. “Acest studiu arata in cele din urma ca avem dreptate si ca este urgent necesar ca sa revizuim rapid toate procesele de evaluare ale plantelor modificate genetic”, a spus el intr-o declaratie. “Agentiile de securitate alimentara nationale si europene trebuie sa desfasoare noi studii finantate din fonduri publice pentru a garanta o hrana sanatoasa pentru consumatorii europeni”.(http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Fresh-fears-GM...)

Cititi rezumatul studiului

Studiul este intitulat “O comparatie a efectelor a trei varietati de porumb modificat genetic asupra sanatatii mamiferelor”Cititi aiciorganisme modificate geneticrezumatul in limba engleza:
http://www.biolsci.org/v05p0706.htm

Rezumatul respectiv include acest text. Nota: “toxicitate hepatorenala” inseamna ca ceva este toxic pentru ficat si rinichi.

Analiza noastra dezvaluie cu claritate pentru 3 OMG-uri noi efecte secundare corelate cu consumul de porumb modificat genetic, in functie de sex si doza. Efectele au fost in majoritate asociate cu afectiuni ale rinichilor si ficatului, ale organelor de detoxifiere alimentara, desi diferite la cele 3 OMG-uri. Alte efecte au fost observate de asemenea la inima, glandele suprarenale, splina si sistemul hematopoetic(care genereaza globulele rosii, hematiile). Tragem concluzia ca aceste date pun in lumina semne de toxicitate hepatorenala, posibil datorate noilor pesticide specifice fiecarui soi de porumb modificat genetic. In plus, nu pot fi excluse consecinte metabolice directe sau indirecte ale modificarilor genetice.

Aici sunt cateva citate de la cercetatori:

"Aceasta cercetare arata un extraordinar numar de tumori dezvoltandu-se devreme si mai agresiv – in special la femele. Sunt socat de impacturile extrem de negative asupra sanatatii. " - Dr Michael Antoniou, specialist in biologie moleculara, King's College London(Colegiul Regal din Londra).

"Ne putem astepta la aceasta, respectiv consumul de porumb modificat genetic si ierbicid Roundup sa aiba un serios impact asupra sanatatii umane." - Dr Antoniou.

"Aceasta este prima data cand un test pe termen lung asupra alimentatiei animale a examinat impactul dietei cu porumb modificat genetic sau ierbicid Roundup, sau o combinatie a celor doua, iar rezultatele sunt extrem de grave. La cobaii masculi, au fost gasite tulburari hepatice si renale, inclusiv tumori, si ceea ce este chiar si mai ingrijorator, la femelele cobai au fost tumorile mamare la un nivel care este extrem de nelinistitor; pana la 80 de procente din femelele cobai au avut tumori pana la sfarsitul testului. " - Patrick Holden, Director, Sustainable Food Trust(Trustul pentru Hrana Sustenabila).

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.biolsci.org/v05p0706.htm

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Cancer-row-GM-foods-French-study-claims-did-THIS-rats--cause-organ-damage-early-death-humans.html?openGraphAuthor=%2Fhome%2Fsearch.html%3Fs%3D%26authornamef%3DSean%2BPoulter

http://www.thegrocer.co.uk/topics/technology-and-supply-chain/monsanto-weedkiller-and-gm-maize-in-shocking-cancer-study/232603.article

Comentarii personale:

Daca cumva va inchipuiti ca noi aici in Romania suntem feriti de asa ceva va inselati amarnic. Romania este una din tarile in care se experimenteaza si se introduc usor astfel de alimente. Nu suntem deloc feriti. Organismele modificate genetic se regasesc cu usurinta in cerealele pentru micul dejun, in laptele si produsele lactate de la vacile hranite in acest mod, in chips-uri, biscuiti, painici, fulgi, popcorn, sucuri, dresinguri, ketch-up, mustar, sosuri, cereale, soia, carnea de la animalele hranite cu astfel de culturi etc. Ganditi-va ca Monsato este demult prezent in Romania, iar in anul 2003 a cultivat primele culturi de soia Roundup Ready.

Vreti sa vedeti cam ce cereale pentru micul dejun contin organisme modoficate genetic (OMG)? Arunctati o privire si aici : http://www.naturalnews.com/037315_Monsanto_GM_corn_breakfast_cereals.html

Nu suntem deloc feriti, asa ca aveti grija, cautati si solicitati produse ecologice, bio, crescute la tara, chiat daca sunt mai scumpe, platiti pentru sanatate decat pentru boala.

Nota editorului: Viatainverdeviu este puternic impotriva utilizarii oricaror forme de testare pe animale. Sprijinim pe deplin implementarea experimentarii medicale umane care promoveaza sanatatea si bunastarea tuturor creaturilor vii.

Raspanditi vestea: Organismele Modificate Genetic sunt toxice!

#gmo #modificate genetic #omg #organisme modificate genetic #studiu #tumori

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce sunt de fapt organismele modificate genetic?
Obezitatea in Europa : Romania se tine bine!
Consumul de aspirina chiar si o singura data pe saptamana tripleaza riscul de orbire
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101