Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Consumul de aspirina chiar si o singura data pe saptamana tripleaza riscul de orbire

Consumul de aspirina chiar si o singura data pe saptamana tripleaza riscul de orbire

Multi doctori isi sfatuiesc pacientii sa ia o aspirina in fiecare zi, ca multivitaminele, cu scopul presupus de a preveni infarcturile, hemoragiile cerebrale si chiar cancerul. Dar consumul de aspirina chiar si o singura data pe saptamana, in special

Multi doctori isi sfatuiesc pacientii sa ia o aspirina in fiecare zi, ca multivitaminele, cu scopul presupus de a preveni infarcturile, hemoragiile cerebrale si chiar cancerul.

Dar consumul de aspirina chiar si o singura data pe saptamana, in special cand nu esti de fapt bolnav sau nu ai dureri, poate fi incredibil de periculos, in special pentru vedere.

Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat in Jurnalul Asociatiei Medicilor Americani - Journal of the American Medical Association (JAMA),studiu care a descoperit ca “adaugarea” unei aspirine cel putin o data pe saptamana poate tripla riscul de orbire.

Pentru studiul lor, cercetatorii din Australia au urmarit aproape 2 400 de persoane de varsta mijlocie si inaintata timp de 15 ani. Din acest grup, 257 de indivizi au fost stabiliti ca fiind utilizatori regulati de aspirina, care luau medicamentul cel putin o data pe saptamana, in timp ce restul erau utilizatori ocazionali care luau aspirina mai rar. Toti participantii au fost evaluati la sfarsitul studiului, pentru ca starea lor de sanatate sa fie evaluata in raport cu consumul de aspirina.

La analiza, echipa de cercetatori a descoperit ca doar unul dintre cei 27 de utilizatori ocazionali de aspirina a dezvoltat o afectiune cunoscuta ca degenerare maculara “umeda”, legata de varsta, sau MDA neovasculara, care poate duce la orbire.

Aceasta cifra reprezinta 3,7% din toti utilizatorii ocazionali. Dar printre utilizatorii regulati, aproape unul din zece a dezvoltat boala, adica 9,4%, ceea ce reprezinta aproape o triplare a riscului de orbire pentru cei ce consuma aspirina cel putin o data pe saptamana.aspirina

“Utilizarea regulata a aspirinei a fost asociata in mod semnificativ cu o sporire a MDA neovasculare [umede]”,  au scris autorii ca si concluzie a studiului. “Riscul sporit de degenerare maculara la varste avansate a fost detectat doar dupa 10 sau 15 ani, sugerand ca dozele cumulate in timp ar putea  avea importanta” a adaugat autorul studiului, Jie Jin Wang de la Universitatea din Sidney.

Autorii studiului si alti comentatori au trecut rapid cu vederea descoperirile, sugerand ca acestea nu implica faptul ca pacientii ar trebui sa inceteze consumul zilnic de aspirina pentru prevenirea bolilor – la urma urmei, ganditi-va la enormele pierderi de venit care ar rezulta pentru industria farmaceutica. Unii doctori au mers pana intr-acolo incat sa fabrice fraze ridicole precum “un ochi sanatos cu capacitati vizuale normale nu este de nici un folos intr-un corp mort”, sugerand ca daca nu consumi aspirina, asta te va omora.

In acelasi timp, aceiasi doctori si cercetatori au fost incapabili sa nege faptul ca studiile anterioare au mai gasit o legatura intre consumul de aspirina si orbire, inclusiv un studiu din 2011 provenind din Europa si care a descoperit ca a consuma zilnic aspirina poate dubla riscul de pierdere a vederii.

In mod similar, alte studii au descoperit faptul ca ingerarea de aspirina in doze mici poate duce la alte probleme grave de sanatate, inclusiv hemoragii intestinale si ulcere.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.telegraph.co.uk

http://online.wsj.com - aspirina

 

#aspirina #orbire #studiu

Ce au mai parcurs alti cititori...

Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului  de organisme modificate genetic
Atenueaza durerea si crampele cu ajutorul scoartei de salcie alba

Ce spun cititorii despre "Consumul de aspirina chiar si o singura data pe saptamana tripleaza riscul de orbire"

Liviu15 July 2017 20:31Raspunde

Peste citiva ani , alti cercetatori, platiti de alti sponsori, vor descoperi exact contrariul! Eu consum aspirina de multi ani, cam zece pastile de 500 mg pe saptamina, si am o vedere perfecta. Am 59 de ani, conduc masina si citesc carti sau etichete fara necesitate de ochelari. De regula, ma incred in buna credinta a acestui site, dar ar fi mai bine sa evite acest subiect (efectele aspirinei), care este la fel de confuz ca si "efectele cafelei"!

15 July 2017 22:14Raspunde

Si va dorim multa sanatate mai departe. Eu stiu personal cazuri de oameni ca procedeaza cum faceti dvs si au avut probleme mari cu ochii pana la urma. Fiecare alege ce simte ca este mai bine pentru el, nu putem generaliza, doar atentiona. Numai bine

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101