Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. De ce mancarea fast-food nu este potrivita pentru consumul uman

De ce mancarea fast-food nu este potrivita pentru consumul uman

Desi majoritatea oamenilor este constienta ca fast-food-ul nu este cea mai sanatoasa mancare, adesea alege sa ignore acest lucru in favoarea convenabilitatii, gustului sau costului. Totusi fast-food-ul este cu mult mai rau decat sunt constienti oam

Desi majoritatea oamenilor este constienta ca fast-food-ul nu este cea mai sanatoasa mancare, adesea alege sa ignore acest lucru in favoarea convenabilitatii, gustului sau costului. Totusi fast-food-ul este cu mult mai rau decat sunt constienti oamenii. De fapt este asa de rau, incat nu este potrivit pentru consum nu doar de catre oameni, dar nici de catre animale, chiar! Acest lucru este adevarat nu doar din cauza grasimilor sau a continutului de sare, ci fiindca animalele insele sunt adesea bolnave de malnutritie, cancer sau chiar mai rau.

In 2002, autorul Eric Schlosser, un corespondent de la Atlantic Herald, a aparut cu o carte deosebita numita Natiunea Fast-Food, care ne calauzeste printr-un sordid labirint de inselatorii, musamalizari, fraude si cruzime si fata de oameni, si fata de animale, lucruri care din nefericire au devenit tot mai comune in industria carnii astazi. Cartea chiar a fost ecranizata in 2006 in filmul cu acelasi nume.

Industria carnii fast-food a protestat cu putere impotriva cartii lui, spunand ca nu sunt de acord cu concluziile. Dar intrebati in acelasi timp daca erau erori in carte, reprezentantii industriei au spus ca nu au putut gasi nici un fel de erori.

Cruzime fata de animale

Modul teribil si inuman in care sunt tratate animalele si care face carnea sa isi piarda orice beneficii pentru sanatate, impreuna cu contaminarea carnii insasi in timpulfastfood procesului. Avem acum o situatie in care acesta carne nu doar ofera prea putina nutritie sau bioenergie, dar poate chiar sa fie destul de periculoasa si mortala.

“In fiecare zi numai in Statele Unite circa 200 000 de oameni se imbolnavesc de boli transmise prin alimente, dintre care 900 sunt spitalizati si 11 mor. Potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor), mai mult de un sfert din populatia americana sufera de un excces de intoxicatie alimentara in fiecare an. Majoritatea acestor cazuri nu sunt niciodata raportate autoritatilor sau diagnosticate adecvat”. - Fast Food Nation, pag 195

Cum este folosita stiinta pentru a insela

Carnea si alte alimente vandute la restaurantele fast-food seamana prea putin sau deloc cu carnea proaspat taiata. Savantii din domeniul alimentar intrebuinteaza un numar de tehnici inselatoare si inteligente pentru a pacali simturile si a ne face sa credem ca astfel de alimente sunt gustoase si sanatoase. Stiinta a descoperit multe substante chimice ce pot emula exact mirosurile alimentelor proaspete din natura.

De exemplu etil-2-metil butiratul miroase exact ca marul. Adaugarea metil-2-peridil cetona face ca gustul capatat sa fie de popcorn/floricele de porumb. Etil-3-hidrobutanoatul da gust de bezele. Iar aceste combinatii pot fi enumerate si totul poate fi facut fara afectarea aspectului alimentelor procesate. Aceste ingrediente pot fi listate ca “arome naturale” pe etichete, chiar si pe alimente care sunt listate ca “organice”.

Ce culoare are hrana?

Aroma nu este singurul lucru modificat la alimentele fastfood. Culoarea lor este legata de perceperea aromei. Acest lucru este din proiect, deoarece noi stim ca adesea culoarea indica daca un aliment este proaspat sau ranced. Un experiment din anii ’70 a aratat ca atunci cand oamenilor li se dadea o portie “ciudat colorata” de friptura si cartofi prajiti ce parea normala sub lumini colorate, oamenii nu aveau probleme in a le manca. Oricine credea ca mancarea avea gust bun pana se schimbau luminile. De indata ce oamenii vedeau ca friptura de fapt era albastra si cartofii prajiti erau verzi, oamenii erau socati si cativa chiar s-au imbolnavit.

Din aceste motive si nu numai ar trebui sa evitati cu orice pret fast-food-ul.

Sursele pentru acest articol includ:

Fast Food Nation, Eric Schlosser
The Complete Book of Chinese Health and Healing, Daniel Reid
Food Enzymes for Health & Longevity, Dr. Edward Howell
http://www.naturalnews.com/025241_food_fast_meat.html#ixzz2UBG8yYQ1 -fast food-ul

#fast food #pericole #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Surprinzatorul motiv pentru care multi oameni nu pot pierde in greutate
Echilibrul microflorei intestinale este cheia sanatatii
Hrana gatita. Ce este in ea?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101