Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. De fiecare data cand iei in mana cutitul si furculita, decizi cine traieste si cine moare

De fiecare data cand iei in mana cutitul si furculita, decizi cine traieste si cine moare

Daca nu-ti faci griji in legatura cu industria producatoare de carne, ar trebui sa te mai gandesti. Multe articole au dezbatut ororile abatoarelor: substante chimice toxice, produse contaminate si purtatoare de boli, nerespectarea drepturilor angaja

Daca nu-ti faci griji in legatura cu industria producatoare de carne, ar trebui sa te mai gandesti.

Multe articole au dezbatut ororile abatoarelor: substante chimice toxice, produse contaminate si purtatoare de boli, nerespectarea drepturilor angajatilor, o totala lipsa de consideratie fata de mediu si o cruzime de nedescris fata de animale, pentru a mentiona doar o parte dintre ele.

Scriitori din epoca moderna—printre care si Upton Sinclair, Isaac Singer, Marguerite Yourcenar sau J.M. Coetzee—au comparat abatoarele cu centre de tortura si lagare de concentrare.  

Sustinatorii industriei producatoare de carne se ascund in spatele afirmatiei “nu e o treaba prea placuta, dar cineva trebuie sa o faca”. Ei sustin ca munca lor este un rau necesar, care asigura bunastarea nutritiva a intregii lumi.

Discutia legata de faptul ca produsele animale sunt necesare pentru furnizarea de hrana la scara larga este una apriga, plina de controverse de ordin moral si politic. Lasand la o parte argumentele ce favorizeaza o alimentatie pe baza de carne, un lucru este clar: industria producatoare de carne nu da doi bani pe bunastarea noastra.

Nu-ti bate capul cu substantele chimice - sunt folosite pentru a te proteja

Daca ai impresia ca industria producatoare de carne se gandeste la binele nostru, iata cateva lucruri la care sa reflectezi: trateaza carnea cu clor, amoniac si antibiotice, apoi o vopsesc din nou roz—pentru a avea o culoare placuta si a arata bine in vitrina frigorifica din magazin. Si cu siguranta ai auzit despre monstruozitatea aceea numita atat de dragalas "mazga roz".

Presata sa recunoasca aceste realitati, motivatia oferita de industria carnii a fost ca amoniacul este folosit si in alte produse, precum branza si ciocolata produsa industrial.

In timpul unei conferinte de presa gazduita de Beef Products Inc., Gary Acuff, directorul Centrului pentru siguranta produselor alimentare al Universitatii A&M din Texas, a declarat cu nonsalanta: “Folosim amoniac intr-o gama larga de produse in industria alimentara” (1).

Si asta ar trebui sa ne faca sa ne simtim mai bine?

cutit carne

Sursa foto : http://goo.gl/G2Fhkf

In ceea ce priveste utilizarea de antibiotice, industria carnii sustine ca sunt necesare pentru a asigura “sanatatea animalelor,” si ca fara utilizarea lor ar fi greu sa furnizeze publicului un produs sigur (2).

Haideti sa citim printre randuri aici. Lasand la o parte musamalizarile medicale, ceea ce acesti producatori recunosc este ca animalele lor sunt atat de bolnave si de contaminate (datorita conditiilor inumane si lipsite de igiena) incat trebuie sa fie indopate cu tot felul de medicamente pentru un consum in siguranta.

Si chiar si dupa toate aceste tratamente chimice tot nu este sigur ca industria carnii este una sigura. Conform standardelor impuse de aceasta, cat timp nimeni nu moare si nu se imbolnaveste in decurs de 24 de ore, este sigura (3).

Este destul de evident ca singura “siguranta” de care este interesata industria carnii este imunitatea contra actiunilor legale.  

Iata cum functioneaza: asigurarea acopera boala contractata in decurs de 24 de ore de la consumul carnii, deci, daca te imbolnavesti in 48 de ore, nu poti cere despagubiri. Este de la sine inteles ca marii producatori nu pot fi trasi la raspundere pentru boli si afectiuni care apar in timp - indiferent de numarul studiilor care asociaza produsele industriale cu dezvoltarea bolilor degenerative.

Avem mai multe de pierdut, nu doar sanatatea

Nu uita: nu este vorba doar de o chestiune personala—este o chestiune de integritate morala.

Daca intoarcem spatele atrocitatilor perpetuate in industria carnii, ramanem indiferenti in fata unei violente strigatoare la cer si de neiertat.

Chris Hedges, jurnalist si castigator al premiului Pulitzer si activist totodata, scrie ca “lupta pentru drepturile animalelor nu este doar despre animale. Este si despre noi. Odata ce am desanctificat animalele, desanctificam insasi viata” (4).

Hedges este de parere ca abatoarele si fermele industrializate sunt exemple infioratoare de "crima mecanizata, [care] creaza iluzia ca a ucide este antiseptic.” Ne reaminteste ca “iluzia este mentinuta cu ajutorul cenzurii impuse de guverne care ne impiedica sa vedem realitatea …abatoarelor de animale. Uciderea este facuta pe ascuns. De aceea intreprinderi intregi care traiesc din uciderea animalelor au produse atat de gustoase” (5).

Fiecare leu pe care-l cheltuiti reprezinta un vot. Si cu fiecare kilogram de carne cumparat de la marii producatori de carne, votam pentru continuarea producerii de articole de carne in conditii inumane, pline de boli si lipsite de sanatate—si incurajam "uciderea ascunsa" a animalelor.

De aceea voteaza cu grija - gandeste-te de doua ori inainte sa alegi sa sprijini industria carnii.  

O alternativa ar fi sa cumperi numai "carne organica". Exista o mare diferenta de metodologie intre fermierii organici si cei neorganici.

Animalele organice sunt crescute in conditii mai umane, mai sanitare, iar productia de carne nu are acelasi impact asupra mediului ca productia obisnuita de carne.

Iata doar cateva diferente intre carnea organica si cea neorganica.

  1. Nu se folosesc hormoni de crestere sau antibiotice
    2. Nu se folosesc parti de animale tocate si date ca hrana, cauzand astfel boli precum boala vacii nebune
    3. Nu se folosesc pesticide sau ingrasaminte chimice pe iarba sau hrana animalelor
    4. Incurajeaza tratamentul mai uman fata de animale, prin faptul ca acestea stau in aer liber, nu sunt inghesuite in tarcuri si boxe
    5. Se produc mai putine reziduuri pentru ca fermele organice au animale mai putine si produc ingrasamant doar cat sa regenereze si sa fertilizeze solul.

Voteaza intelept chiar azi si nu uita ca de fiecare data cand iei in mana cutitul si furculita, decizi cine traieste si cine moare.

Surse utilizate:

1 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2125617/Pink-slime-Meat-industry-defends-pointing-chemical-used-cheese.html

2 http://www.foodsafetynews.com/2010/02/meat-industry-defends-antibiotic-use-on-the-hill/#.VKySrHuaa0Y

3 http://www.naturalnews.com/044504_meat_processing_antibiotics_ammonia.html

4 http://www.truthdig.com/report/item/all_forms_of_life_are_sacred_20150104

5 Ibid.

http://naturalmentor.com/more-reasons-to-think-twice-about-the-meat-industry/  - carne

#carne #eucalipt #industria alimentara #viata

Ce spun cititorii despre "De fiecare data cand iei in mana cutitul si furculita, decizi cine traieste si cine moare"

Cititorul30 January 2015 08:47Raspunde

Pe mine m-a impresionat acest documentar. M-am lasat de carne cand l-am vazut. Cochetam deja cu ideea de a nu mai manca carne. Dar cand l-am vazut pe asta, cred ca s-a produs acel click de care aveam nevoie: https://www.youtube.com/watch?v=cVdc2_LTEto (Earthlings)

Matei29 January 2015 19:01Raspunde

E ca si cum industriile spun ca e treba murdara ca nimeni nu vrea sa o faca pentru a ne spala creerul cu letargia comforturilor, astfel ne meritam soarta otravita inconstient din moment ce ne coboram la un nivel de trai si de consum la care nu adaugam nimic din propria productie, e ca si cum te lasi in baza vacii pt laptele copilului pentru a avea comoditati si timp !

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101