Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Cum să te pregătești pentru o acomodare mai ușoară cu bebelușul acasă?

Cum să te pregătești pentru o acomodare mai ușoară cu bebelușul acasă?

Naşterea unui bebeluş este un eveniment minunat și special pentru o femeie. După ce ai dat viaţă acestei mici creaturi, va veni timpul să-l aduci acasă, unde vei începe să îl cunoști și, desigur, să îl îngrijești.

Dar primele câteva săptămâni la domiciliu pot fi extrem de agitate, dacă nu eşti atentă. Poţi preveni acest sentiment copleşitor cu pregătirea de bază, înainte de sosirea bebeluşului.

Planul de vizite

Odată ce ai ajuns cu noul-născut acasă, vei avea ca vizitatori o mulţime de rude şi prieteni care doresc cu nerăbdare să-l vadă. Cu siguranţă, vei dori ca cineva să controleze aceste vizite. Încearcă să organizezi în aşa mod primirea acestor oaspeţi încât să-ţi fie de folos când ai nevoie de ajutor. Cere ajutor de la soţ (partener) şi nu-ţi fie frică să spui: "Nu acum."

Pregătirea meselor

Un alt mod de a-ţi face primele câteva săptămâni la domiciliu mai uşoare este de a avea timpul rezervat pentru pregătirea mesei deja gândit. Pune, dinainte, mai multe mese la congelator, astfel încât familia ta, să poată dezgheţa foarte simplu şi pregăti mâncarea. Nu ezita să ceri ajutor de la cei apropiaţi pentru pregătirea mesei sau procurarea alimentelor. Sigur nu vrei să petreci timpul recuperării după naştere gătind!

 

Asigură-te că ai totul pregătit pentru bebe

Un lucru important care îţi va face ziua să meargă mai uşor, odată ce ajungi acasă este să te asiguri că ai tot ce e nevoie pentru copil. Aprovizionează-te cu o mulţime de scutece, hăinuţe, gentuţa pentru asistenţă medicală şi alte suplimente pentru copii. Va fi mai simplu dacă vei avea un coş mic cu tot ce ai nevoie pentru a schimba copilul în diferite camere, cum ar fi camera de zi. Acest lucru este util mai ales dacă locuieşti într-o casă mai mare. Această metodă va salva o mulţime de călătorii în sus şi în jos pe scări sau dintr-o cameră în alta.

Gândeşte-te la reacţia noilor frăţiori

Dacă ai deja copii acasă, aceștia vor fi și ei foarte încântaţi de bebeluş. Încearcă să-i incluzi cît mai mult posibil, în ceea ce se întâmplă! Ia în considerare ca fratele sau surioara mai mare să aibă pregătită o tortă la sosirea noului odoraş. De asemenea, este posibil ca tatăl să-i ajute să pregătească mici cadouri pe care să le ofere ţie şi bebeluşului atunci când şi alţii aduc cadouri pentru nou-născut. Acest lucru poate ajuta la prevenirea geloziei pentru noul tău puişor. De asemenea, oferind copiilor mai mici în special un anumit "loc de muncă", care este doar al lor, cum ar fi permiţând să pună şosetele copilului, îi poate face să se simtă foarte speciali.

Citește și: 8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii să se obișnuiască cu un bebeluș 

Făcând aceste lucruri simple, îţi asiguri primele câteva săptămâni acasă mult mai uşoare atât pentru tine cât şi pentru copil. Planificarea poate permite mai multă odihnă şi relaxare din partea ta şi îţi va permite să te recuperezi mult mai repede de la naşterea copilului.

 

Text: Irina Locoman

Despre autoare: Irina Locoman are 28 de ani, este căsătorită și are 3 copilași. Scrie, ca freelancer, articole pe diferite teme, dar proiectul ei de suflet este propriul site, dedicat mămicilor: www.suntmamica.com

Când scrie - o face pentru a aduce un folos cititorului. Iși dorește ca femeile noastre să fie informate și destepte! Să fie independente - nu marionete ale soților lor. „Mi-aș dori să avem familii fericite, copii sănătoși și as vrea să contribui la asta, măcar cu puținul pe care îl aduc în fiecare articol”. (Irina Locoman)

 

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cele mai bune 10 sfaturi pe care le poate primi o viitoare mamă
8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa se obisnuiasca cu un bebelus.
9 super alimente pentru bebelusi si copii mici
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101