Sunt o varianta de “painica raw” foarte usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 150 g porumb proaspat boabe (fiert)
- 100 g morcov (puteti folosi si pulpa de morcov ramasa in urma prepararii sucului)
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de faina de hrisca
- sare neiodata
Mod de preparare:
Introduceti toate ingredientele in robotul de bucatarie prevazut cu lama in forma de “S” si procesati pana cand compozitia devine omogena.
Pe o tava a deshidratorului (pe folie de paraflex sau hartie de copt) intindeti compozitia intr-un strat foarte, foarte subtire (astfel crackersi se vor usca foarte bine si vor deveni crocanti). Portionati compozitia si dati formele dorite biscuitilor. Ii puteti orna cu marar proaspat tocat si/sau boia dulce de ardei.
Lasati la deshidratat 8 ore la 42 0C. La jumatatea procesului de deshidratare intoarceti-i pe partea cealata.
Daca nu aveti deshidrator puteti aseza compozitia intr-o tava a cuptorului pe o foaie de copt, introduceti tava in cuptor si setati-l la temperatura cea mai mica. Coaceti crackersii cu usa intredeschisa. Cand s-au uscat complet sunt gata.
Puteti sa ii savurati cu pate-uri, salate, supe sau pot inlocui o gustare. Reteta si imagini: Alina Barbu.
Citeste si articolul: Usturoiul copt
Cum vine asta "crackersi"?! Cuvantul e deja pus la plural! Daca tot folositi cuvantul in engleza, acesta e "crackers".
Cum se intind ca se lipesc?