AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Cateva motive serioase pentru a renunta la carnea de porc

Este binecunoscut faptul ca unele texte religioase interzic consumul carnii de porc. Dupa Levitic, a treia carte din Tora Iudaica si Vechiul Testament al Crestinilor, carnea de porc nu este “curata” si nu este kosher, deoarece porcii nu “rumega." In Coranul Islamic este mentionata interdictia consumului de carne de porc de patru ori.

Desi nu exista o explicatie directa a respectivei interdictii, multi musulmani cred ca este din cauza faptului ca porcii sunt purtatori de boli.

Cartile religioase au dreptate

Desi stiinta si religia rareori se pun de acord, exista multe motive stiintifice solide care sprijina aceasta interdictie de a consuma carne de porc. Porcii chiar sunt animale murdare, care mananca practic orice, urina, fecale, carcase de viermi infestati si chiar tumori canceroase. Aceasta este in natura animalelor care se hranesc cu starvuri, iar modificarea mediului si cresterea lor in ferme organice nu le va schimba felul de a fi.

Aceasta alimentatie dezgustatoare nu ar fi o problema pentru oameni daca porcii ar avea un sistem digestiv care sa elimine eficient toxinele din organism, dar aici apare problema: Nu au. Spre deosebire de animalele rumegatoare, precum vacile, oile si caprele, care isi digera hrana vegetala timp de 24 de ore, porcii isi digera hrana in doar cateva ore.

Acest interval nu este suficient pentru inlaturarea toxinelor, astfel incat acestea se depun chiar pe organele si in celulele de grasime ale porcului. Mai rau, porcii nu au glande sudoripare (care sunt agenti de detoxifiere importanti), pastrandu-si astfel toxinele.

In consecinta, porcii sunt purtatori de paraziti, virusuri si alte organisme distructive. Iata cateva din multele organisme carnea de porccare pot fi transmise de la porc la om:

• Taenia solium (Tenia)– Un parazit intestinal care cauzeaza cisticercoza (o infectie a tesuturilor) si pierderea poftei de mancare.
• Virusul Menangle – un virus daunator care produce febra, mancarimi, frisoane, transpiratie si dureri de cap intre 10 si 14 zile.
• Hepatita E – O inflamatie virala a ficatului care poate declansa icter, oboseala si greata. Afectiunile cronice pot duce la fibroza ficatului si la ciroza.
• Trichinella – Un vierme intestinal ce produce febra, indispozitie, edem si mialgie.
• Yersinia enterocolitica – O bacterie volatila care, conform unor analize efectuate de o autoritate a protectiei consumatorului, a fost gasit in 69 % de produse din carne de porc testate. Poate cauza disconfort gastrointestinal, febra si, in cazuri extreme, infectii fatale.

Mai mult, spre deosebire de alte produse din carne, nu exista o temperatura la care, prin gatire, aceste organisme si ouale lor sa fie distruse. Chiar si congelarea carnii de porc nu ofera nicio garantie ca toate organismele continute de aceasta, in special anumite specii de viermi, vor fi distruse. Drept urmare, chiar si carnea de porc pregatita cu cea mai mare grija poate contine paraziti si virusuri periculoase.

Mai ai pofta de sunca, sarmale si alte "bunatati"?

Surse pentru acest articol:
http://www.oie.int [PDF]
http://www.naturalnews.com/046065_pork_foodborne_illness_kosher_food.html
http://www.ensignmessage.com
http://science.naturalnews.com
http://draxe.com
http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/01/what-s-in-that-pork/index.htm - carnea de porc

Like Share Share Tweet67673 vizualizari

Postat in categoria Dieta

Etichete: boli, carne, carnea de porc, paraziti,

Comentarii recente:
Paul10 November 2014 23:37Raspunde

Eu am renuntat la carnea de porc de mult. Stiu ca nu e sanatoasa dar in Romania e una din cele mai consumate. Deasemenea am devenit vegetarian si carne mananc doar peste, si cateodata pui. E mult mai sanatos.

ionutz18 December 2014 15:16Raspunde

Paul, ai fost vreodata intr-o avicola? Ai vazut cum cresc puii si în cât timp? Daca te duci, nu mai manânci pui în veci. Daca ma gândesc bine si gainile manânca orice.

dan11 November 2014 07:53Raspunde

Este suficient sa tii ceva, orice timp de 15 minute la 60 de grade pentru a deveni "mort". Bun, vorbesc de suprafete. Ca sa sterilizezi trebuie sa intrii in profunzime. O gatire corecta transforma orice carne, oricit de infecta, in consumabila. Ca noi oamenii sintem DE FAPT frugivori si ca nu ne face bine NICI UN FEL DE CARNE... este iarasi alta poveste...

13 November 2014 19:31Raspunde

inainte de a veni in lume tehnologia moderna toti au mancat carne de pork si nu sa pus asa mare punct pe atita stiinta si sa mancat sute de ani aceasta carne acum are tot ce nu e indicat deci .....cine vrea o maninca oricum cine nu are altceva bietu taran care il creste cu ciu cu vai no sal tina de animal dejoaca pentru copii e clar nu este cea mai buna carne dar din lipsa de bani sai alta carne e bun

jul24 January 2017 21:57Raspunde

nu-i musai sa-l tina face mizerie si consuma mult....poate tine orice altceva

Loredana20 November 2014 16:36Raspunde

Degeaba ati citit articolul. Carnea de porc a fost mancata de sute de ani. Dar raspundeti-mi la urmatoarele intrebari: cat de sanatosi erau oamenii? Cat de mult au trait. Cand ai astfel de paraziti in organism, nu ai sanse la o viata lunga si sanatoasa. Pofta buna!

Mistretul18 December 2014 18:34Raspunde

In prima sursa, aia in format PDF putem citi ca de exemplu Trichinella se distruge prin gatire la 60 grade Celsius. Si atunci de ce scrieti ca "Mai mult, spre deosebire de alte produse din carne, nu exista o temperatura la care, prin gatire, aceste organisme si ouale lor sa fie distruse." Articol alarmist, scris dupa ureche. Japonezii locuitori ai insulei Okinawa care au o dieta predominant bazata pe porc au o longevitate impresionanta, cea mai buna din Japonia.

elenasarbu201424 December 2014 01:36Raspunde

Vreau muzica populara sa uit de sup?rare m? apuca doru de casa

elenasarbu201424 December 2014 01:39Raspunde

Vreau muzica populara urez S?rb?tori fericite de sup?rare m? apuca doru de casa

Un român29 February 2016 21:31Raspunde

Problema nu este daca mananci, ci cata mananci. In vechime se tineau posturi,iar carnea era mancata doar la sarbatori sau in zilele de Duminica, mancarea cea de toate zilele a taranului ramanand diferitele fierturi de cartofi, stevie, fasole etc., un porc fiind indeajuns pentru o familie timp de un an. Dar in zilele noastre am ajuns la "performanta" de a devora un astfel de porc intr-o luna sau doua, asta este adevarata problema!

a14 June 2017 12:10Raspunde

Porcul nu este propice pentru consum, DOAR DACĂ ESTE OTRĂVIT în procesul de creștere. Prezența modificîrilor hepatice, a virusurilor și a așazișilor paraziți este doar un SIMPTOM! Cauzele simptomelor trebuie căutate în NUTRIȚIA otrăvită cu pesticide și dioxine a animalului, precum și în MEDICAȚIA administrată. La porcii crescuți în rampele de gunoi, puneți la socoteală subnutriția precum și toxicitatea rezidurilor alimentare consumate de animale, reziduri alimentare ce se îmbibă de toxine, fiind în contact direct, cu deșeuri de proveniență chimică și industrială. Porcii crescuți în mediu liber, fără nutrețuri pline de pesticide, fără vaccinări cu metale grele, fără antibiotice, dioxine și antiinflamatorii, sunt sănătoși și nu prezintă afecțiuni hepatice și viermi ”paraziți”... ca urmare a toxicității mediului, tratamentelor și alimentației. Toate așa zisele gripe animale (porcine, aviare), nu sunt altceva decât degenerări masive ca urmare a otrăvirii în procesul de creștere în regim intensiv.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE