Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Alimentele gatite, bunuri irosite.

Alimentele gatite, bunuri irosite.

O varietate de studii au aratat ca un mare procent de nutrienti este distrus atunci cand alimentele sunt gatite. Viktors Kulvinskas, renumit nutritionist, estimeaza ca pierderile sunt undeva la 80%. Desi rezultatele studiilor facute variaza, majorita

O varietate de studii au aratat ca un mare procent de nutrienti este distrus atunci cand alimentele sunt gatite. Viktors Kulvinskas, renumit nutritionist, estimeaza ca pierderile sunt undeva la 80%. Desi rezultatele studiilor facute variaza, majoritatea sunt de acord cu urmatoarele pierderi in procente: 50% din vitaminele B (din care B1 aproximativ 96 %, acidul folic aproximativ 97%, biotina aproximativ 72% ), Vitamina C intre 70-80%, 50 % din proteine si 80 % din minerale.

Institutul de Cercetare Nutritionala, Max Plank din Germania, a descoperit ca din proteinele care au fost gatite, numai 50% sunt bio-disponibile.  De altfel gatitul, transforma proteinele in substante care altereaza functionarea celulelor si grabesc procesul de imbatranire/imbolnavire.alimentele gatite

Gatitul are un efect negativ si asupra mineralelor bioactive pe care le coaguleaza cu proteinele rezultand in imposibilitatea asimilarii acestora. Este cazul calciului din laptele pasteurizat.

Gatitul afecteaza structura ADN-ului si distruge majoritatea valorilor nutritive a grasimilor, creand in acestea structuri mutagene si cancerigene precum si radicali liberi.  Doctorul William Neusome din cadrul Departamentului de Cercetare asupra Sananatatii  din Canada, vorbeste despre fungicidele care sunt transformate prin gatit in copusi cauzatori de cancer. Ne putem astfel imagina singuri ca toate chimicalele care sunt introduse in alimente in ziua de azi, in urma gatitului, un mare procent din acestea se vor transforma in elemente cauzatoare de cancer sau alte boli periculoase.

Alte cercetari au aratat faptul ca si atunci cand gatesti alimente organice exista o portiune maronie care apare in urma gatitului. Anumiti compusi chimici din proteinele din aceste alimente au fost izolati si dati de mancare animalelor. S-a descoperit astfel ca sunt cauzatori de cancer.

Exista in prezent multe alte studii si tabele care arata cantitatea de nutrienti care se pierde in urma procesarii de diferite feluri sau a conservarii alimentelor, iar pentru multi este clar faptul ca alimentele procesate ajung sa fie practic o pieredere de timp, bani si energie pentru multi dintre noi. Am mai vorbit intr-un alt material despre impactul pe care il are gatitul, din aceasta persepctiva, asupra modului nostru de viata, din moment ce aproximativ 80% din toata munca, energia si banii investitii in producerea alimentelor se distrug odata cu gatirea lor.

Dar un factor poate si mai important este ca prin gatire nu numai ca se pierd nutrienti dar se si produc mutatii si dezechilibre periculoase in alimente. Exista o vorba inteleapta "Daca nu este stricat, nu-l repara". Mama natura ne daruieste darurile sale perfecte. Ele au structura si echilibrul ideal si corespund perfect nevoilor corpurilor noastre. Alte specii traiesc si chiar prospera cu aceste daruri nealterate. Omul este singura specie care isi gateste hrana.

In concluzie, gatitul este o afacere riscanta. Insa pentru cei care inteleg acest lucru, schimbarea catre o alimentatie predominanta in hrana vie, nu trebuie sa fie brusca. Schimbarea trebuie sa fie treptata si crescuta gradual moderat. Fiecare in rimul lui. Important este sa va fixati un obiectiv clar si realizabil, iar fiecare pas facut, cat de mic, va va aduce mai aproape de acest obiectiv. Nu uitati, " O calatorie de 1000 de mile incepe cu un pas!
Surse pentru acest articol includ:
Gabriel Cousens, Conscious Eating - alimentele gatite

#alimente gatite #hrana vie #nutritie #raw food

Ce au mai parcurs alti cititori...

Hrana vie: cum combinam alimentele
Care sunt alimentele cu vitalitatea cea mai mare
Filosofia dietei raw ( hrana vie )

Ce spun cititorii despre "Alimentele gatite, bunuri irosite."

Flavius10 April 2012 13:14Raspunde

http://www.cristianmargarit.ro/2012/03/dieta/dieta-cruda-fara-foc-raw

Alec Blenche05 April 2012 23:06Raspunde

incoltite :)

Sorin05 April 2012 17:11Raspunde

Sunt de acord cu articolul.Intrebarea mea este cum mananci o fasole ,o mazare.. etc ?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101