Cancerul este una dintre bolile cu cel mai mare impact in intreaga lume. Acesta ataca persoane indiferent de varsta, rasa, intelect sau sex. Cancerul iti poate afecta intreg corpul sau doar parti din el. Poate avansa extrem de repede sau in cativa ani.
Un lucru ce ramane insa constant pe parcursul numeroaselor studii de cercetare efectuate este ca anumiti factori influenteaza dramatic riscul unei persoane de a contacta teribila boala.
Dintre acestia, alimentatia este factorul constant in toate studiile, fie ca influenteaza in mod direct sau indirect. Anumite alimente s-au dovedit a mari riscul de cancer de diferite tipuri. Acestea includ:
Alimente si produse din carne procesate
Hot dog-urile, conservele de carne si alte alimente procesate sunt pline de chimicale si conservanti pentru a le prelungi perioada de expirare. Acesti aditivi nu numai ca fac aceste alimente sa devina toxice, dar distrug si restul de nutrienti pe care le mai contin.
Organisme modificate genetic (OMG-urile)
OMG-urile, organismele modificate genetic, sunt alimente care au fost modificate genetic pentru a se reproduce mai mult sau pentru a creste mai repede decat o fac cele care se dezvolta in mod natural. Problema cu alimentele modificate genetic la nivel celular este ca, desi sunt practic la fel, ele nu vor reactiona la fel odata ce patrund in corpul omenesc. Nu au acelasi nivel nutritional si nu cresc la fel ca cele dezvoltate natural. Asemanator clonarii, alimentele arata la fel, miros la fel si pot avea acelasi gust, dar modificarile produc mutatii la nivelul celulelor pe care oamenii de stiinta nu le pot explica. Citeste mai multe despre acestea in articolul : Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului de organisme modificate genetic
Alimente ne-organice
Alimente ne-organice sunt cele care sunt crescute cu ajutorul pesticidelor, ierbicidelor si ingrasamintelor chimice. Fructele si legumele tratate in mod repetat cu aceste chimicale ajung sa le absoarba prin coaja si piele. Odata ajunse in alimente, chimicalele nu mai pot fi spalate, fiind astfel ingerate in farfuria noastra. Majoritatea acestor chimicale sunt toxice si, odata ingerate, pot creste dramatic riscul unei persoane de a contracta diferite tipuri de cancer.
Alimentele gatite pe gratar cu carbuni sau in ulei
Nu alimentele gatite pe gratarul cu carbuni cresc riscul de a contracta cancer. Ci mai degraba acele parti ale alimentelor arse sau prajite sunt principala sursa de crestere a riscului. Arderea prin coacere sau prajire duce la formarea de carcinogeni in timpul procesului de gatit. Consumarea acelor portiuni arse sau foarte coapte determina cresterea riscului. Daca o portiune a alimentului se arde, prin indepartarea acesteia se reduce substantial riscul. De asemenea fumul emanat in urma procesului de gatire este foarte periculos.
Indulcitori artificiali si potentiatori de aroma
S-a dovedit ca o mare parte din indulcitorii artificiali si potentiatorii de aroma maresc riscul de cancer. Aspartamul, splenda si zaharina sunt in prezent monitorizate pentru a observa daca amestecul de chimicale continut de acestea sunt responsabile pentru cresterea riscului de cancer de diverse tipuri pentru consumatorii lor.
Surse utilizate:
http://www.sampateek.com
http://www.cancerresearchuk.org
http://www.care2.com
Afla mai multe pe: http://www.naturalnews.com/045381_cancer_prevention_healthy_food_disease_risk.html#ixzz36OUFems6 - cancer