Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Studiu: afla care alimente sunt corelate cu un risc mai scazut de cancer ovarian

Studiu: afla care alimente sunt corelate cu un risc mai scazut de cancer ovarian

Noi cercetari de la University of East Anglia din the Regatul Unit al Marii Britanii au asociat alimentele bogate in antioxidanti flavonoizi, precum citricele, cu un risc mai scazut de cancer ovarian la femei. Studiul a fost efectuat pe o scara larg

Noi cercetari de la University of East Anglia din the Regatul Unit al Marii Britanii au asociat alimentele bogate in antioxidanti flavonoizi, precum citricele, cu un risc mai scazut de cancer ovarian la femei.

Studiul a fost efectuat pe o scara larga si pe termen lung, constand in putin sub 172 000 de femei intre 25 si 55 de ani, a caror dieta si informatii despre sanatate au fost monitorizate pentru mai mult de 30 de ani. Rezultatele analizei au aratat ca femeile care consumau frecvent alimente si bauturi bogate in antioxidanti flavonoizi au avut un risc marcant mai scazut de a dezvolta cancer epitelial ovarian.

Conducatorul colectivului care a efectuat studiul, Aedin Cassidy, a rezumat:

“Am gasit femei care consuma alimente bogate in doua sub-grupe de substante puternice, numite flavonoizi – flavonoli si flavanone – au avut un risc semnificativ mai scazut de a dezvolta cancer epitelial ovarian. Sursele principale ale acestor compusi includ ceaiul si fructele citricelor, ca si sucurile obtinute din aceste fructe, care sunt prompt incorporate in dieta, sugerand ca simple schimbari ale aportului alimentar ar putea avea un impact asupra reducerii riscului de cancer ovarian. In particular, doar cateva cani de ceai negru in fiecare zi au fost asociate cu o reducere de 31% a acestui risc.”

Ceaiul, unul dintre alimentele principale bogate in flavonoizi si asupra carora a cazut accentul in cadrul studiului, a fost demult cunoscut ca o centrala energetica nutritiva. Un alt studiu prezentat de Societatea Europeana de Cardiologie, a descoperit ca bautul in mod regulat al ceaiului negru ar putea reduce riscul de moarte datorita cauzelor nonvasculare cu 24%. Antioxidantii flavonoizi din aceasta populara bautura sunt anti-inflamatori si pot prin aceasta reduce riscul a o gramada de afectiuni cronice.

Acest studiu mai pune si reflectorul asupra fructelor citrice, incluzand lamaile, limetele, portocalele, grepfruit-urile, mandarinele si kumquat (Fortunella japonica, F. hindsii si F. margarita). Aceste fructe au un inalt continut in vitamina C, care, impreuna cu combaterea inflamatiilor mai si ofera un impuls semnificativ sistemului imunitar. Fructele citrice mai contin si o bogatie de alte vitamine, minerale, antioxidanti si uleiuri esentiale. Desi profilul nutritiv al fiecarui tip de fruct difera de restul citricelor, de exemplu portocalele contin cateva vitamine B si mineralele cupru, calciu si potasiu.

Surse utilizate:

https://www.uea.ac.uk/mac/comm/media/press/2014/October/ovarian-cancer-tea
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2014/08/20/ajcn.114.088708.abstract
http://www.thealternativedaily.com/looking-delicious-way-add-years-life-try-organic-tea
http://www.thealternativedaily.com/3-fresh-citrus-juices-can-make-home
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=37

http://www.thealternativedaily.com/study-flavonoid-rich-foods-linked-lower-risk-ovarian-cancer/

http://www.thealternativedaily.com/looking-delicious-way-add-years-life-try-organic-tea/ - flavonoizi

#alimente #cancer #flavonoizi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Lucruri fundamentale despre sanatate: cand se declanseaza cancerul?
Alimente dovedite stiintific ca distrug cancerul
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101