Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Albinele si importanta lor pentru sustinerea vietii

Albinele si importanta lor pentru sustinerea vietii

Dr. Reese Halter, expert apicultor, explică importanța albinelor pentru polenizarea culturilor, acestea producând mierea binefăcătoare și alte produse alimentare și medicinale, și, cel mai important, susținând ciclul natural al vieții în lume.

Albinele sunt o specie uimitoare si deosebit de benefica de insecte care literalmente suporta de la temelie sustinerea vietii asa cum o stim pe planeta Pamant.

Dar albinele sunt tot mai amenintate de un asalt al influentelor vatamatoare, dintre care poate cea mai mare este perpetuarea agriculturii industriale si a uzului in cadrul acesteia de chimicale toxice, ucigatoare pentru albine, ambele contribuind la masivul fenomen de moarte a albinelor cunoscut ca Tulburarea Colapsului de Colonie (Colony Colapse Disorder –CCD).

Expertul apicultor dr. Reese Halter explica importanta albinelor pentru polenizarea culturilor, acestea producand mierea binefacatoare si alte produse alimentare si medicinale, si cel mai important, sustinand ciclul natural al vietii in lume.

Un biolog conservationist care a calatorit pe tot globul studiind albinele, dr. Reese ofera perspective unice asupra lumii albinelor, de unde au venit ele, cum functioneaza un stup si cum anumite inteventii umane tulbura activitatea lor normala si chiar le omoara.

“Pentru a incepe sa va starnesc uimirea in legatura cu aceasta creatura... data viitoare cand cineva dintre noi va lua o lingurita de miere, va trebui sa se gandeasca ca sunt 10 000 de km, ca o duzina de albine si-a petrecut intrega viata de culegatoare – trei saptamani, sapte zile pe saptamana lucrand – pentru a face o lingurita de miere”, spune dr. Reese.

Poit asculta intregul interviu al d-rului Reese cu gazda Russell Scott in lb. eng. aici: http://youtu.be/UIKnLqK8g_4 

 

Zeci de mii de specii unice de albine ajuta la sustinerea vietii pentru oamenialbinele

Autor a noua carti, inclusiv cea mai bogata in informatii Incomparabila Albina si Economia Polenizarii/The Incomparable Honeybee and the Economics of Pollination, si gazda a faimoasei serii PBS despre natura Dr. Reese's Planet, dr. Reese si-a petrecut zeci de ani studiind viata pe planeta, si in special viata albinelor. Sunt 40 000 de specii diferite de albine, potrivit d-rului Reese, dintre care numai 20 000 au fost descoperite.

 

Si scopul lor fundamental, spune el, cel putin in ceea ce priveste albinele, este de a colecta polenul ca o sursa de proteine si energie pentru puietul lor.
Ca parte a datoriei lor de culegatoare de polen, albinele mai si polenizeaza cel putin 80% dintre culturile pe care ne bazam pentru a trai. Fara albine, multe dintre aceste culturi nu ar produce roade, ceea ce ar insemna ca nu ar mai fi mancare pentru oameni. De aceea este crucial pentru ca albinele nu numai sa supravietuiesc, ci si sa prospere, intrucat viata depinde de activitatile lor de colectare eficienta, care de asemenea produce alimente cu valente medicinale precum mierea, propolisul, si superalimentul suprem, laptisorul de matca.

“Rolul principal al albinelor, este, desigur, sa polenizeze”, spune dr. Reese. “In mod curent exista cel putin 235 000 de plante cu flori pe pamant, si albinele sunt responsabile de polenizarea incrucisata a cel putin 80% dintre aceste plante”.

250 de miliarde de albine au murit ca rezultat al proastei administrari planetare de catre oameni

Albinele sunt atacate si nu de vreo specie invaziva prin sine, desigur, doar daca nu incadram fiintele umane in aceasta categorie distructiva. Dupa cum se pare, tehnicile agriculturii moderne care implica stropirea culturilor cu tone de chimicale nespus de toxice care pe deasupra mai omoara si solurile, omoara  la randul lor si albinele ce se hranesc cu plantele ce cresc din aceste soluri. Este un ciclu al mortii, extrem de distructiv, care intr-o buna zi ar face practic imposibil sa se creasca destule recolte pentru a sustine viata.

“Albinele incearca sa ne spuna foarte clar ceva”, adauga dr. Reese. “Modul in care operam... nu functioneaza. Am pierdut un sfert de trilion de albine, care au murit prematur in ultimii patru ani. Numim asta Tulburarea Colapsului de Colonie, si este o combinatie a unui numar de factori”, inclusiv uzul de pesticide neonicotinoide.

Citeste si articolul Albinele, protectoarele umanitatii si gardienii planetei

Surse pentru acest articol includ:

http://www.huffingtonpost.com/2013/05/06/honey-bees-dying-food-disaster_n_3225599.html
http://youtu.be/UIKnLqK8g_4
http://drreese.com/info
http://www.sfgate.com
http://www.naturalnews.com/041194_honeybees_neonicotinoids_pesticides.html - albinele

#albinele #miere #polenizare #viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

Albinele, protectoarele umanitatii si gardienii planetei
7 pasi pentru a redobandi controlul asupra vietii
5 pasi care te pot ajuta sa redevii stapan pe viata ta
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101