Daca mancarurile tale preferate sunt puiul prajit si burgerii, atunci probabil ca esti in categoria celor care mananca o dieta asa zis moderna, occidentala. Daca le si consumi in mod regulat, ar fi mai bine sa nu o mai faci.
Un nou studiu publicat in Comunicari cu natura a aratat ca atunci cand sud-africanii adopta un regim alimentar tipic occidental— adica bogat in alimente procesate — timp de doua saptamani, bacteriile intestinale se transforma atat de mult, incat le maresc sansele de dezvoltare a cancerului de colon. Si asta doar in doua saptamani.
Pentru studiu, cercetatorii au solicitat 20 de americani iubitori de fast-food sa faca schimb de regim alimentar cu 20 de persoane din zona rurala a Africii de Sud. Modificarile alimentare au determinat schimbari "remarcabile" in nivelul biomarkerilor care indicau riscul de cancer intestinal - si de o parte si de alta a experimentului.
"In doar doua saptamani, o schimbare de alimentatie de la dieta tipic occidentala la una traditional africana, bogata in fibre si saraca in grasimi a redus
Sursa foto : https://goo.gl/9OJ9Rlbiomarkerii riscului de cancer, demonstrand ca nu este niciodata prea tarziu sa influentezi riscul de cancer la colon," a declarat liderul studiului de cercetare pentru The Age, Dr. Stephen O'Keefe.
Desi pare inspaimantator, studiul ofera si multa speranta. Raul poate fi reparat. Poti incepe sa inlocuiesti garnitura de cartofi prajiti cu una de fasole.
Sursa utilizata:
http://www.mindbodygreen.com/0-18659/what-happens-when-africans-eat-an-american-diet-will-freak-you-out.html - cancer bacteriile intestinale
De unde stiau ca au redus riscul de cancer la colon?