Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. 5 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a demisiona

5 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a demisiona

Nu toata lumea isi iubeste locul de munca. Mai ales daca ai o specializare, dar esti fortat de imprejurari sa lucrezi intr-un alt domeniu sau sa te recalifici. Te poti simti sufocat si neputincios, prins in capcana unei situatii din care ai vrea sa i

Nu toata lumea isi iubeste locul de munca. Mai ales daca ai o specializare, dar esti fortat de imprejurari sa lucrezi intr-un alt domeniu sau sa te recalifici. Te poti simti sufocat si neputincios, prins in capcana unei situatii din care ai vrea sa iesi, dar nu stii cum. Munca iti poate da siguranta financiara, dar nu intotdeauna o faci cu placere. Dimpotriva, simti deseori ca o urasti din tot sufletul.

Solutia poate veni dintr-o redefinire a relatiei tale cu munca ta. Asta nu inseamna ca trebuie sa suporti cu orice pret un loc de munca pe care nu-l poti suferi, ci doar ca e bine sa incerci sa fii mai deschis la ceea ce poti invata din relatia cu munca ta. Daca adopti o abordare mai deschisa spre invatare vei fi surprins sa descoperi cateva lucruri care chiar iti fac placere.

Mai ales daca nu este realist sa iti lasi locul de munca (din motive financiare sau de alt gen), iata cinci intrebari pe care ar fi bine sa ti le pui — pentru a reinsufleti relatia cu munca ta si poate, pentru a te ajuta sa-ti dai seama ca de fapt o indragesti.

  1. Unde si in ce consta valoarea?

Aceasta e o intrebare esentiala. Mai ales daca ai trecut si prin experienta de a fi liber profesionist, cu atat mai mult apreciezi faptul ca un loc de munca iti asigura o structura organizata si un venit sigur. Stabilitatea este o valoare, mai mult chiar decat cea a banilor.

Stilul de viata si salariul iti dau sentimentul de siguranta. Pentru multi acest lucru este deosebit de valoros. In plus, poti aprecia valoarea pe care o dai muncii in sine, daca te pricepi la ceea ce faci si daca te dedici serios sarcinilor zilnice. Redescoperirea sensului valorii ar putea sa te surprinda!

  1. Ai ce invata?

Inveti lucruri care pe viitor iti vor fi de folos? Iti poti folosi abilitatile dezvoltate si in alt domeniu, poate mai putin stresant decat locul de munca? Poate fi un job part-time intr-o alta firma, in alta locatie sau in alt domeniu.

Sau pot fi anumite abilitati interpersonale, administrative sau organizatorice pe care le poti folosi si in viata personala. Daca devii mai prezent la locul de munca, poti descoperi un izvor nesecat de oportunitati de invatare.

  1. Pot separa lucrurile in mod productiv?locul de munca

Separa ceea ce este bun, aspecte ale muncii tale care iti aduc cea mai mare bucurie, de cele care iti fac viata un cosmar. Exista perspectiva, fie la angajatorul curent, fie in alta parte, de a gasi un post care sa contina numai aceste elemente pozitive pentru tine? Poti delega aspectele care nu-ti plac?

  1. Ce ti-ar oferi viata ta de vis?

Cum arata viata ta de vis? Ce anume iti insufleteste spiritul? Exista ceva in profesia ta curenta care iti poate hrani spiritul in acelasi fel?

Multe locuri de munca aparent foarte tehnice cer, de fapt, multa creativitate si lucru in echipa. Munca in echipa si un rezultat obtinut in urma unei colaborari eficiente pot da multa satisfactie la locul de munca.

#intrebari #locul de munca #demisie

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce intrebari sa le adresati producatorilor atunci cand vreti sa cumparati miere.
Cele mai frecvente intrebari despre prevenirea si curatarea mucegaiului
15 Intrebari pe care nu ti le pui (desi ar trebui)
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101