Undele electromagnetice sunt foarte greu de evitat in luma moderna. Daca nu locuiesti pe o insula izolata inevitabil te vei intersecta cu ele, de aceea trebuie sa facem tot ce putem pentru a neutraliza efectele lor negative. Sunt insa locuri cu concentratii mai mari de astfel de unde si care contribuie la o incarcare mai mare a corpului datorita frcventei si intensitatii acestora.
Exista trei spatii care pun cele mai mari probleme datorita expunerii constante si a concentratiilor existente si care fie trebuie evitate cu orice pret fie trebuie folosite tehnologii de neutralizare a efectelor.
Birourile marilor companii
Unul dintre locurile cele mai incarcate cu unde electromagnetice este biroul unei mari companii. Pe o suprafata de regula restransa se afla un conglomerat de computere, linii telefonice, celulare, laptop-uri, echipamente de birotica si routere de Wi-Fi, iar undele electromagnetice sunt la ele acasa. Mai rau decat atat, salile de conferinta sunt dotate cu ecrane TV mari si proiectoare, iar persoanele care se aduna de regula in aceste sali au deja un celular si probabil si un laptop prin apropiere.
Distanta de la care undele electromagnetice se considera daunatoare este de 1 miligauss (mG). Multe laptopuri emit 2-3 mG la o distanta de 30 cm de ecran, iar celularele proiecteaza 2-3 mG la o distanta de mai putin de 1 cm. Orice conversatie continua sau utilizarea tastaturii intr-o zona deja inundata de UEM devine o amenintare serioasa pentru sanatate.
Masina
Un loc unde oamenii petrec foarte mult timp zilnic este masina. Fie ca o folosim pentru transport, sa ne plimbam copiii sau pentru cumparaturi, petrecem cateva ore pe zi in masina.
Problema cu masina este ca ne aflam intr-un spatiu foarte mic ce emite unde electromagnetice datorita componentelor electrice pe care le contine. Masuratorile facute atat pe locul soferului, cat si pe locurile pasagerilor arata ca pe locul soferului si cel alaturat se emit unde de 2-3 mG! Locurile din spate sunt protejate, cu unde emise la sub 1 mG.
Avioanele
Societatea moderna a devenit una foarte mobila datorita dezvoltarii mijloacelor de transport aerian. Distante care in trecut ne luau zile sau saptamani pentru a le parcurge, acum ne iau cateva ore. Acest progres ne ajuta sa ne bucuram mai mult de timpul liber, insa timpul petrecut in avioane si aeroporturi isi lasa amprenta asupra sanatatii.
Pentru a intelege mai bine la cate unde electromagnetice ne expunem intr-un avion, trebuie luate in considerare sursele acestora:
- Radarul de la sol, aeronava si celelalte aparate de zbor
- Motorul cu reactie
- Calculatoarele din carlinga
- Senzorii electronici
- Echipamentul de comunicare
- Reteaua electrica din cabina
- Nivelul ridicat de electricitate statica generata in fuselaj
- Semnalele Wi-Fi
Si ca si cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, cursele de pasageri sunt dotate cu celulare si laptopuri!
Masuratori aleatorii facute in interiorul aparatelor de zbor reflecta un nivel de radiatii periculos, care poate depasi uneori si 50 miligauss (mG). Iar nivelul considerat sigur se situeaza intre 0.5 si 2.5 mG! Este de 20 pana la 100 de ori mai mare decat expunerea “sigura”! Un zbor de 3.5 ore cu avionul la altitudini de minim 9000 m pot expune o persoana la un nivel de radiatii care le pot depasi pe cele generate de o radiografie pulmonara!
Si ca si cum nu ar fi fost suficient, trebuie luat in considerare si faptul ca apropierea de pamant protejeaza oamenii de efectele undelor. Astfel, cu cat ne departam de sol, cu atat mai putina protectie avem. Zborul la 9000 de metri anuleaza aceasta protectie si blocheaza armonizarea corpului la campul benefic de energie negativa a pamantului.
Surse utilizate:
http://www.naturalnews.com/050181_EMFs_hot_spots_radiation.html#ixzz3fOQuhRMf - unde electromagnetice