Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Urzica : eficienta in tratarea hiperplaziei benigne de prostata si artritei

Urzica : eficienta in tratarea hiperplaziei benigne de prostata si artritei

Multi oameni pot sa inteleaga experienta intrarii in contact cu o urzica pe o pajiste sau o pasune. Arsura chimica de neuitat creeaza basici strasnice care pot ustura chiar si o saptamana. Totusi urzica (Urtica dioica) are astfel de capacitati vindec

Multi oameni pot sa inteleaga experienta intrarii in contact cu o urzica pe o pajiste sau o pasune. Arsura chimica de neuitat creeaza basici strasnice care pot ustura chiar si o saptamana. Totusi urzica (Urtica dioica) are astfel de capacitati vindecatoare, incat multi dintre producatorii de superalimente verzi o adauga la compusii lor. Urzica este bogata in vitamina A si C, si debordeaza de minerale, in special calciu si fier. Cercetarile indica faptul ca urzica este benefica pentru hiperplazia benigna de prostata, artrita reumatoida si osteoartrita. Moasele indragesc urzica, aceasta fiind o planta prielnica sarcinii.

Urzica vindeca in vitro hiperplazia benigna de prostata 

Hiperplazia benigna de prostata(HBP) sau prostata marita afecteaza multi barbati in varsta. Nu este cancer, dar doctorii recomanda uneori medicamente sau tratament chirurgical. Urzica a fost dovedita in mod clinic ca reducand inflamarea asociata cu prostata marita. Savantii au utilizat extractul de radacina de urzica in vitro intr-un studiu clinic din 2007. Cercetatorii au observat o activitate antiinflamatorie, o reducere in cresterea celulelor si proprietati antivirale. Ei au tras concluzia ca urzica pare foarte promitatoare pentru vindecarea HBP. Totusi inainte ca urzica sa poata fi recomandata ca parte a tratamentului medical institutional, va trebui sa se desfasoare mai multe studii.urzica hiperplazie bekigna de prostata

Proprietatile antiinflamatorii ale urzicii s-au dovedit eficiente pentru osteoartrita si artrita reumatoida.

Intr-un alt studiu, oamenii de stiinta au utilizat un extract din frunze de urzica pentru a-i observa efectele pe celulele dentritice. Aceste celule joaca un rol activ in initierea artritei reumatoide. Extractul de frunze de urzica s-a dovedit capabil sa impiedice cresterea celulelor dentritice, dar nu sa omoare celulele. De asemenea a redus numarul genelor implicate in producerea proteinelor asociate cu artrita reumatoida.

Probabil cea mai semnificativa observatie a acestui studiu a fost ca extractul din frunze de urzica are un efect pozitiv impotriva genelor asociate cu artrita reumatoida. Urzica a mai fost de asemenea capabila sa diminueze proliferarea celulelor T, sau globulele albe, reducand infectia.
The British Journal of General Practice(Jurnalul Britanic de Practica Medicala Generala) a raportat un caz in care urzicile au fost utilizate pentru a reduce durerea asociata cu osteoartrita. O simpla compresa cu frunze de urzica a fost aplicata cu rezultate semnificative pe soldul artritic al unui barbat varstnic. In alte cazuri urzici proaspete au fost aplicate pe degetele inflamate si artritice, producand de asemenea rezultate semnificative. Aceasta s-ar petrece datorita efectului stimulant al urzicilor, sau datorita inaltului continut de bor din frunze.

Specialistii in plante de leac si moasele considera urzica indispensabila

Specialistii in plante de leac privesc urzicile ca pe unele dintre cele mai eficiente plante din arsenalul lor. Acestea sunt considerate un superaliment si o planta tonica. Deoarece este blanda, urzica este adesea utilizata pentru conditiile cronice care necesita ingrijiri pe termen lung. Ea stimuleaza sistemul limfatic si curata sistemul gastro-urinar. Fierul din urzica stimuleaza producerea sangelui.
Moasele adesea recomanda urzicile in timpul sarcinii, intrucat acestea sunt bogate in vitamina K. Urzica ajuta la reducerea sangerarii postnatale. De obicei un nou-nascut nu va avea nevoie de injectii cu vitamina K daca mama bea ceai de urzica pe timpul sarcinii. De asemenea urzica mai sporeste si cantitatea de lapte la mame atunci cand alapteaza.

Sursa:

Pubmed.gov. "A comprehensive review on the stinging nettle effect and efficacy profiles. Part II: urticae radix," J.E. Chrubasik, et al. Phytomedicine. August 2007; 14(7-8): 568-79.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17509841

Pubmed Health.gov. "Enlarged Prostate," A.D.A.M. Medical Encyclopedia
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0001419/

Pubmed.gov. "Immunosuppressant effect of IDS 30, a stinging nettle leaf extract, on myeloid dendritic cells in vitro," J. Broer, et al. The Journal of Rheumatology. April 2002; 2994): 659-66.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11950004

Pubmed.gov. "Letters" British Journal of General Practice, November 1994
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1239057/

Herbal Legacy.com. "Stinging Nettle," by Kassie Vance
http://www.herballegacy.com/Vance_Medicinal.html

http://www.naturalnews.com/034842_stinging_nettle_arthritis_healing.html#ixzz1lFrSVP4y - urzica

#artrita #hiperplaziei benigna de prostata #postnatal #urzica #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Calea catre vindecare
Vindecare cu beneficiile usturoiului
Uimitorul sistem digestiv : vindecati-va dinauntru in afara
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101