Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Timpul si spatiul ca iluzie: conceptul de deja-vu

Timpul si spatiul ca iluzie: conceptul de deja-vu

ldquo;Momentul prezent este singurul moment disponibil pentru noi si care ne deschide calea catre toate celelalte momente.” –Thich Nhat Hanh Esti de acord ca, in orice moment, esti totuna cu cel care ai fost in trecut, cel care esti

“Momentul prezent este singurul moment disponibil pentru noi si care ne deschide calea catre toate celelalte momente.” –Thich Nhat Hanh

Esti de acord ca, in orice moment, esti totuna cu cel care ai fost in trecut, cel care esti in prezent si cel care vei fi in viitor? Sa analizam mai in detaliu.

Din punct de vedere stiintific, intelegem ca spatiul si timpul sunt relative, adica depind in intregime de miscarea observatorului care le masoara. Pornind de la acest fapt simplu si pentru cei care cred ca sufletele sunt eterne, este usor de inteles ca sinele nostru din viitor ne priveste chiar in acest moment prin amintiri. 

Acest lucru inseamna ca esti deja mort, adica doar ce te-ai nascut si tot ce se intampla intre aceste doua momente are loc in alte dimensiuni ale "realitatii".

Cum poate fi posibil?

Daca suna prea exagerat pentru a fi adevarat, trebuie sa intelegem in primul rand ca totul este energie si ca energia nu poate fi creata sau distrusa, se poate doar transforma dintr-o forma in alta.

“Cand murim, nu o facem intr-o matrice aleatorie ca o bila pe masa de biliard, ci in matricea atotcuprinzatoare a vietii. Viata are o dimensiune neliniara - este ca o floare perena care se redeschide in multivers.” -Robert Lanza

Asa cum afirma Robert Lanza, viata este neliniara, adica este independenta de moarte si de timp.

Dar ce este timpul?

Timpul este un instrument pe care l-am creat ca mijloc de masurare a spatiului dintre ganduri si dorinte si manifestarea acestora. Sau, altfel spus, "timpul" este spatiul dintre ganduri si rezultatul manifestarii in timpul prezent la realitatii.

De aceea, intr-un fel, cand vorbim despre "dimensiuni" ne referim, de fapt, la spatiul vizibil care separa experientele individuale alese dinainte si de dupa incarnare.

Acum, ceea ce vedem pe masura ce avansam in aceasta noua paradigma, este accelerarea propriilor noastre manifestatii la un "nivel dimensional mai inalt". De fapt, spatiul dintre gandurile si dorintele noastre devine tot mai mic pe masura ce sinele nostru trecut, prezent si viitor ia forma unei constiinte mai universale si eterne.

timpul si spatiul o iluzie

Deja vu

Multi oameni au fost intrigati de fenomenul de "deja vu". Ironia este ca, uneori, raspunsul pe care il tot cautam a fost in fata noastra in tot acest timp.

Thich Nhat Hanh vorbea, in citatul de mai sus, despre momentul prezent. Acum multi oameni atesta beneficiile trairii in prezent si afirma ca acest mod de viata duce la stabilitate emotionala, vindecare, o imbunatatire a sanatatii si a dispozitiei si afecteaza pozitiv fluxul energetic. Ceea ce nu se intelege la fel de bine este ca acest mod de viata are beneficii si pentru propria noastra spiritualitate. Iar pentru a intelege acest lucru trebuie sa intelegem ca spiritualitatea este definita ca "o conectare la ceva mai presus de noi insine”.

Cand alegem sa traim "o viata spirituala", de fapt incercam sa dam un sens vietii noastre si cand ne conectam, experimentam ceea ce "este mai presus de noi insine" - patrundem cele mai pretuite intelesuri si dobandim o intelepciune profunda.

Nu existam doar in linia temporala a realitatii, sufletele noastre exista in miliardele de posibilitati ale realitatii, iar mintile noastre exploreaza fiecare rezultat potential inainte de a alege calea pe care sa o urmam. In acelasi plan, pentru ca spatiul si timpul sunt relative, cand ne regasim intr-un loc in timp in care avem experienta de deja vu, de fapt, evocam o amintire. 

In unele cazuri de deja vu, sinele tau din viitor isi aduce aminte de exact acel moment din timp ca pe ceva placut sau ca pe ceva ce spera ca sinele prezent il poate schimba.

Cum ne putem ASCUTI SIMTURILE?

Aceasta ideologie acorda o mare importanta trairii prezentului, pentru ca doar in momentul prezent putem deveni constienti de toate momentele din prezent, trecut si viitor si doar prezentul poseda abilitatea de a le integra in starea noastra constienta.

In concluzie:

Se poate spune ca a trai la momentul prezent este cheia catre spiritualitate, gasirea sensului in viata si conectarea la ceea ce este mai presus decat noi.

Moartea este o iluzie, viata este un vis si noi suntem creatorii propriei noastre imaginatii.

Sursa utilizata: http://www.enlightened-consciousness.com/time-and-space-are-an-illusion-understanding-deja-vu/

#prezent #timpul #spatiu

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum sa ramai ancorat in prezent
Cele mai profunde proverbe Zen
Cum devii mai constient in 7 pasi

Ce spun cititorii despre "Timpul si spatiul ca iluzie: conceptul de deja-vu"

Lorry15 January 2017 09:30Raspunde

Usor de spus greu de crezut, atunci cum se explica starile de agitatie si de neliniste sau de teama fix in momentul cand esti detasat si deconectat de la realitate, iar gandul este undeva itr un plan care ti aduce pace si liniste? Cum explicati acestea? Daca viata este un vis, cred ca fiecare din noi dorim sa ne traim viata frumos, deci ne construim visul cu grija si in detalii, si totusi cum se face ca nu se realizeaza ba mai mult se interpun forte nevazute care ne dau peste cap intregul vis, intreaga viata practic?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101