Spumă de Corp Jojoba, Argilă Roz și Iasomie, 100ml | Elixir H
Aromele prețioase din acest unt de corp țes un ținut învăluit în mister și amintesc despre strălucirea şi luxul unei vechi civilizaţii. Meșteșugit cu uleiuri esențiale de verbină exotică, geraniu și iasomie, untul nostru spumos redeschide drumul mătăsii pentru a-ți aduce acasă esențe rare.
Astfel, iasomia, cunoscută în India drept “regina florilor” simbolizează delicatețea feminină și era la început accesibilă doar celor bogați. Uleiul esențial de verbină exotică, extras din fructele unui arbust veșnic verde, este recunoscut în aromaterapie pentru proprietățile sale calmante, iar uleiul esențial de geraniu, extras dintr-un soi de mușcată, are efect de armonizare atât la nivel psihic. cât şi cutanat și echilibrează chimia proprie a tenului.
Toate aceste miresme sunt înglobate în argilă roz, un lut luxuriant cu efect detoxifiant, deoarece secretul frumuseții constă în echilibru.
BENEFICII
Multe persoane confundă loțiunea și crema cu untul de corp și cred că reprezintă același lucru, sfârșind prin a alege produsul nepotrivit.
Loțiunea de corp este în esență o cremă hidratantă preparată prin combinarea apei cu ulei, îmbinate cu ajutorul unui emulsifiant, și, de obicei, nu este grasă. Cremele de corp nu sunt foarte diferite față de loțiuni, fiind tot o combinație între apă și ulei, doar că acestea au o consistență mai groasă.
În comparație cu loțiunea și crema de corp, untul hidratează mult mai intens pielea. Acesta este mult mai gros decât loțiunile și cremele de corp și formează un strat protector pe piele pentru a preveni pierderea umidității din aceasta.
În plus, multe loțiuni sau creme tradiționale conțin parabeni, care au fost asociați cu anumite tipuri de cancer, pe când unturile naturale de corp conțin doar ingrediente naturale.
Odată aplicat pe piele, acest lucru face posibil ca untul corporal să persiste mai mult decât orice loțiune, pentru că majoritatea loțiunilor conțin majoritar apă, pe când unturile de corp conțin doar untul (unturile) folosite și uleiurile purtătoare.
Nu în ultimul rând, o altă problemă cu loțiunea este că, având în vedere că are o cantitate mare de apă în ea, este supusă degradării mult mai repede decât un unt de corp, rezultatul fiind un termen de valabilitate redus.
- Hidratare intensivă –unturile de corp conțin emolienți benefici pentru piele, care păstrează pielea hidratată mult timp după ce alte loțiuni și-ar fi pierdut acest efect;
- Protecție eficace – ingredientele consistente, onctuoase din unturile de corp formează o barieră protectoare pe piele pentru a reține umiditatea în interior. În acest fel, pielea nu suferă de pe urma agresiunilor căldurii sau frigului, care usucă pielea;
- Hrănire și vitaminizare – unturile de corp sunt bogate în grăsimi omega 3, care previn și tratează inflamația și contribuie la o mai bună absorbție a vitaminelor de către piele;
- Efect antirid – previn uscarea excesivă a pielii, care duce la îmbătrânirea pielii. Folosind unturi de corp, pielea își păstrează elasticitatea, astfel încât nu mai arată ternă, ci luminoasă, radioasă, indiferent de vârstă;
- Vindecă problemele pielii cauzate de uscăciune - Folosirea regulată a unturilor de corp elimină definitiv problemele cu pielea uscată, crăpată și vindecă eczemele. Pielea rămâne, astfel, în mod vizibil mai mătăsoasă și suplă;
- Contribuie la o bronzare naturală și uniformă;
UTILIZARE
Untul de corp este un produs cosmetic holistic, cu cele mai multe posibilități de folosire :
1.Cremă de mâini – o cantitate mică se poate folosi zilnic, oricând simţi nevoia. Aplicat pe pielea uşor umedă se va absorbi imediat fără să lase senzaţie grasă pe piele. Dacă ai mâinile uscate aplică o cantitate puţin mai mare în fiecare seară. Dacă pielea este extrem de uscată foloseşte o cantitate generoasă şi poartă o pereche de mănuşi de bumbac toată noaptea ca tratament intensiv de hidratare.
2.Loţiune reparatoare pentru zonele uscate– untul de corp acţionează ca o o cremă puternic hidratantă, reparatoare, pentru porţiunile corpului cu tendinţă naturală de uscare, cum ar fi coatele, genunchii, călcâiele, etc. Se aplică foarte ușor, masând zona afectată până când este absorbit tot untul.
3.Tratament pentru cuticule- Masează o cantitate mică pe fiecare deget după baie şi împinge uşor fiecare cuticulă cu un beţişor special. Untul de corp funcționează atât de bine pentru sănătatea unghiilor, datorită procentului ridicat de acizi grași esențiali conținuți, care contribuie activ la întărirea, vindecarea și reconstruirea unghiilor și a cuticulelor, astfel încât să nu se rupă, crape sau să crească neuniform.
4.Loţiune calmantă după epilare – pielea este predispusă la roșeață și iritație după epilare, astfel încât este indicată folosirea unturilor de corp după epilare, întrucât au rol antibacterian şi datorită aportului mare de acizi graşi, calmează iritaţiile minore.
5.Loțiune hidratantă pentru gât şi decolteu – pielea de pe gât și decolteu este mai subțire decât cea din restul corpului, ceea ce o transformă într-o piele vulnerabilă și adesea neglijată. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a acestei zone, aplicați unt de corp după fiecare baie, pentru a împiedica pierderile de apă și uscarea excesivă a pielii care, în timp, conduce la ridarea acesteia.
- Loțiune anti-vergeturi - Vergeturile sunt cauzate de ruperea dermului cutanat. Ele sunt asociate cel mai frecvent cu sarcina, atunci când creșterea rapidă în greutate determină pielea să se întindă rapid. Cu toate acestea, vergeturile pot apărea și ca răspuns la o creștere rapidă, cum ar fi în perioada pubertății. Unturile de corp sunt bogate în vitamina A, care îmbunătățește elasticitatea pielii și o ajută să devină mai suplă și să se adapteze mai bine creșterii în greutate și întinderii care apare pe parcursul sarcinii. Pentru vergeturile cauzate de creșterea rapidă, unturile de corp le atenuează vizibil, întrucât pătrunde în straturile inferioare ale epidermei și ajută la menținerea umidității în interior, prevenind astfel deshidratarea.
INGREDIENTE ACTIVE
Ingrediente 100% naturale, atât de naturale că pot fi mâncate ☺
Produs la rece, cu drag, în România. Autorizat și notificat pe portalul Comisiei europene.
Netestat pe animale
Produs în conformitate cu standardele GMP și standardele ISO 9001 și 22716.
Ingrediente active
- Ulei de jojoba Bio virgin, certificat Ecocert - acest ulei vegetal are o compoziție asemănătoare sebumului uman și, astfel, o compatibilitate deosebită cu pielea și părul. Pătrunde cu ușurință în piele și nu lasă peliculă grasă, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. Protejează împotriva deshidratării, este emolient, întărește bariera hidrolipidică a pielii. Are un profil interesant de acizi grași (acid gadoleic, erucic, nervonic) și conține o cantitate remarcabilă de polifenoli, dintre care taninii sunt responsabili și pentru senzația non-grasă după aplicarea pe piele.
- Unt de shea Bio– extract de grăsime vegetală obţinută din nucile arborelui de shea (sau Karite), un copac care creşte în savanele africane, din Senegal până în Sudan. Produs complex, bogat în nutrienți, cu proprietăți și aplicații excepționale în cosmetică. Profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile susțin calitățile de necontestat ale acestui unt: stimularea epitelizării, hrănirea țesutului cutanat, protecția pielii împotriva factorilor de mediu, reducerea iritațiilor, revitalizarea podoabei capilare.
Proprietățile untului de shea bio :
- bogat în vitamine : vitaminele A, E, K, antioxidanți și acizi grași : acid oleic, acid stearic, acid linoleic, acid palmitic, acid linolenic, acid arahidic
- antiinflamator (acid oleic, esteri ai acidului cinnamic)
- calmează iritațiile, reduce roșeața
- hrănește pielea în profunzime și menține nivelul optim de hidratare (polifenoli, acid steraic și oleic)
- regenerator cutanat, epitelizant, facilitează cicatrizarea
- antibacterian (peste 7 compuși catehinici)
- protejează pielea de factorii externi (alantoină prin ocluzie, acid cinamic)
- prelungește bronzul pileii
- netezește ridurile și reduce semnele de îmbătrânire ale pielii
- asigură pielii protecție solară
- reechilibrează raportul de grăsimi din piele și elimină excesul de sebum
- Unt de cacao Bio nerafinat, certificat Ecocert – sau ulei de theobrama; grăsime vegetală naturală obținută din boabele de cacao ale arborelui cu același nume, ce crește în pădurile tropicale din America de Sud. Untul de cacao nerafinat este produsul obținut după o primă presare, respectiv cel în producția căruia s-a intervenit cel mai puțin și este cel mai sănătos. Conține 34,5% acid oleic (omega 9), 34,5% acid stearic, 26% acid palmitic, 3,2% acid linoleic (omega 6), 1% acid arahidonic, 0,3% acid palmitoleic, restul de 0,5% fiind alcătuit tot din acizi grași.
Proprietățile untului de cacao :
- emolient, nutritiv și reparator
- antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată
- ajută la regenerarea filmului hidrolipidic al pielii
- întărește bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea
- întârzie apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire
- ajută la prevenirea formării vergeturilor și la menținerea elasticității pielii
- contribuie la o bronzare naturală și uniformă
- conferă pielii un aspect mătăsos și strălucitor
- intensifică regenerarea și întărește rezistența pielii
De asemenea, untul de cacao conține triptofan și antioxidanți (polifenoli, flavonoide), dar și calciu, magneziu, zinc, potasiu, vitamine E și vitamina K și un compus similar cafeinei.
- Ulei de cânepă virgin Bio (cannabis sativa) - un ulei vegetal excepțional prin profilul său de acizi grași esențiali. Grație conținutului său în acizi omega 3 și 6, acesta prezintă o compoziție similară lipidelor pielii și se plasează printre uleiurile vegetale cele mai bolgate în acizi grași esențiali.
Îmbunătățește textura și sporește elasticitatea pielii, este regenerator, antiinflamator, întărește bariera naturală de protecție a pielii. De asemenea, este antiinflamator și calmant cutanat, reduce pierderile transepidermale de apă și protejează pielea de deshidratare.
- Ulei de migdale dulci - unul din cele mai răspândite uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, fin, hrănitor și calmant, folosit pentru îngrijirea pielii în general, pentru masaj corporal sau facial, benefic pentru pielea uscată, iritată sau sensibilă în particular.
- Argilă roz - considerată una din cele mai blânde dintre argile și funcționează perfect pentru toate tiprile de ten, gras, mixt, uscat, sensibil și matur. Detoxifică în profunzime, curăța porii, îndepărtează celulele moarte ale pielii, scade iritația și roșeața, combate uscarea pielii, oferind un aspect general revigorat. Oferă rezultate remarcabile pentru pielea matură, cu cearcăne și riduri. Argila provine din descompunerea cu acid carbonic a unor roci sau din cenușă vulcanică, având o compoziție chimică tolerabilă pentru corpul uman: 49% oxid de siliciu, 5,6% aluminiu, 4,4% oxid de fier, 4,2% oxid de magneziu, 3% oxizi alcalini, 7,4% apă, ceea ce o face un puternic mineralizant natural.
- Ulei esențial de Litsea Cubeba – ulei de May Chang sau verbină exotică – ulei extras dintr-un arbust tropical originar din Asia de Sud-Est, este prin excelență un ulei calmant, cu efecte binefăcătore pentru agitația nervoasă și insomnii. Este recunoscut în cosmetică pentru proprietățile sale de a fi antiinflamator, antibacterian, antifungic, antiinfecțios, fiind util pentru tenul gras, acneic, micoze cutanate.
- Ceară de iasomie - se obține în urma procesului de fabricație a absolutului de iasomie din specia jasmin grandiflorum. Este bogată în esteri ceroși, acizi grași, fitosteroli și combate deshidratarea pielii, este emolientă și formează un film protector pe piele.
- Ulei esențial de Geranium – datorită proprietatilor tonifiante, astringente si purifiante pentru piele, este folosit in cosmetica pentru tenul matur, acneic, gras, cu imperfectiuni, lipsit de tonus si elasticitate.