Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. ...scanarile tiroidei sunt conectate cu afectiuni permanente ale acesteia?

...scanarile tiroidei sunt conectate cu afectiuni permanente ale acesteia?

ViataVerdeViu) Tomografia computerizata cardiaca si alte scanari medicale implica uneori injectarea de iodura radioactiva in fluxul sanguit al pacientilor cu scopul de a accentua contrastul imaginilor produse prin diferite tehnici de scanare (tomogr

(ViataVerdeViu) Tomografia computerizata cardiaca si alte scanari medicalescanari tiroida implica uneori injectarea de iodura radioactiva in fluxul sanguit al pacientilor cu scopul de a accentua contrastul imaginilor produse prin diferite tehnici de scanare (tomografie/ radiografie/ecografie). Dar un nou studiu publicat in jurnalul medical Archives of Internal Medicine(Arhive de Medicina Interna) a dezvaluit ca aceasta substanta de contrast radioactiva poate cauza afectiuni permanente ale tiroidei, ca si cancer.

Pentru studiul sau, dr. Steven Brunelli de la spitalul Bringham and Women’s Hospital din Boston, Massachussets, a colectat datele de la 400 de pacienti tratati la spitalul sau care au sfarsit prin a dezvolta tiroida supra- sau sub-activa. El a comparat apoi aceste date cu cele ale 1400 de pacienti asemanatori care au avut functionare normala a tiroidei si a facut corelari bazate pe factorul investigatiilor tiroidei implicand iodura radioactiva ca substanta de contrast.
El a gasit ca cei cu tiroida supra-activa, cunoscuta si ca hipertiroidism, au avut o probabilitate dubla comparativ cu ceilalti de a fi facut o tomografie computerizata bazata pe iodura ca substanta de contrast. Cei cu probleme sau boli de tiroida chiar mai severe aveau o probabilitate chiar si mai mare de a fi facut scanarea toxica, aceasta indicand o probabila conexiune intre cele doua.

Ar parea evident ca introducerea unor doze de iodura radioactiva de sute de ori mai mari decat maximul recomandat pentru expunerea zilnica de 150 micrograme in venele pacientilor este o idee proasta din toate punctele de vedere. La urma urmei, glanda tiroida va prelua iodura radioactiva in locul iodului nutritiv atunci cand este prezenta o cantitate mult prea mare de iodura, ceea ce a constituit un motiv fundamental de ingrijorare dupa dezastrul nuclear de la Fukushima (http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-15234787).

Dar circa 80 de milioane de doze de iodura sunt administrate pacientilor din intreaga lume in fiecare zi, potrivit Reuters Health, in ciuda faptului ca sunt disponibile metode de scanare mult mai sigure. Iar dr. Brunelli, care admite ca boala de tiroida este responsabila pentru o gramada de boli, inclusiv cele de inima, hipertensiune sanguina, probleme de greutate si disfunctii sexuale si psihologice, spune ca pacientii ar trebui totusi sa ia substanta de contrast daca doctorii lor le recomanda sa faca acest lucru.

“Toate aceste boli de tiroida sunt tratabile intr-un grad foarte inalt”, a spus dr. Brunelli catre Reuters Health intr-un efort de a incerca de fapt sa apere scanarile toxice inutile. Dar este acest lucru adevarat? Si ai vrea tu intr-adevar sa iti risti pe termen lung sanatatea doar pentru ca doctorul tau iti spune ca injectarea de otrava radioactiva in fluxul sanguin este necesar pentru detectarea bolilor de inima?

Bolile de tiroida sunt in crestere si radiatia este un factor fundamental in aceasta crestere  Avand in minte acest lucru, este completa ignoranta sa continui a recomanda injectii cu substanta de contrast radioactiva toxica, atunci cand teste de sange simple sau examinarea cu ultrasunete ar putea sa faca acelasi lucru intr-un mod mult mai sigur.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.reuters.com/article/2012/01/24/us-scans-thyroid-idUSTRE80N26220120124
http://www.naturalnews.com/034835_thyroid_medical_scans_radioactive.html
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-15234787 - pericole scanari tiroida

#analize #substante radioactive #tiroida

Ce au mai parcurs alti cititori...

Crezi ca suferi de hipotiroidism? Cum iti poti da seama cand ai o tiroida
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101