Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris

Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris

7.50 Lei

SKU: 5941828011944

Cantitate:

Sâmburii de caise au proprietăți nutritive, anticancerigene și antiinflamatoare. Sunt cei mai bogați in amigdalină (vitamina B17) și aduc un aport considerabil de proteine și acizi grași Omega 3 și 6 în alimentația sănătoasă.

 

50g

Descriere

Sâmburi de Caise Amari, 50g | Solaris

 

Au proprietăți nutritive, anticancerigene, antiinflamatoare. Îmbunătățesc memoria și mențin o stare alertă pe tot parcursul zilei datorită conținutului de fosfor și lecitină.

 

Sâmburii amari de caise ne amintesc de savoarea marțipanului. Sunt cei mai bogați in amigdalină (vitamina B17) și aduc un aport considerabil de proteine și acizi grași Omega 3 și 6 în alimentația sănătoasă.

 

Alte beneficii: reduc tensiunea arterială și întaresc sistemul imunitar.

 

Sâmburii de caise pot fi consumați ca atare, măcinați, presărați peste salate sau mâncăruri. Sunt delicioși în gemul de caise, în marțipan.

 

Caișii sunt pomi fructiferi ce au fost cultivați din timpuri străvechi în Armenia și în China, precum și în anumite regiuni din Himalaya și Asia. Conform unor dovezi arheologice, caisele au fost aduse în „Lumea Nouă” în secolul al XVIII-lea. Printre principalii producători de caise la nivel mondial regăsim Turcia, Iran, Uzbekistan, Italia și Algeria.

 

Sâmburii de caise amari provin din caisele ce aparțin speciilor Prunus Armeniaca L., din familia Rosaceae. În interiorul anumitor varietăți de caise regăsim un sâmbure care, odată ce este desfăcut, dezvăluie un miez asemănător migdalei, dar de o mărime mică și un gust intens amărui. Înainte de a fi selectați și pregătiți pentru ambalare, sâmburii de caise sunt uscați în aer liber.

 

Miezul amărui al sâmburelui de caise mai este denumit și „migdala caisei” și ne amintește de savoarea marțipanului. Este cunoscut actualmente la nivel global pentru proprietățile sale nu doar alimentare, ci și terapeutice. Sâmburii de caise amari sunt consumați ca atare sau sunt folosiți pentru extragerea uleiului de sâmburi de caise.

 

Conținutul bogat în amigdalină (vitamina B17) evidențiază în cazul sâmburilor de caise proprietăți antitumorale, antiinflamatoare, antispastice, antitusive, expectorante. În ceea ce privește beneficiile consumului de sâmburi amari de caise, regăsim în literatura de specialitate următoarele mențiuni:

 

conținut bogat de amigdalina (vitamina B17) – sâmburii amari de caise reprezintă sursa cea mai bogată de amigdalina dintre toate sursele vegetale. Deși mai regăsim amigdalina în semințele de mere, pere, gutui, piersici, în migdale, unele legume ori leguminoase (de exemplu: fasolea lima).


potențiale proprietăți anticancerigene – deși studiile știintifice sunt momentan insuficiente, dar și controversate și contradictorii, conform unei serii de studii in vitro de specialitate, sâmburii de caise amari ar putea avea asupra cancerului atat o acțiune preventivă, cât și terapeutică, datorită conținutului de amigdalină. Amigdalina este o glicozidă cianogenică ce a fost descoperită în anii 1950 de către biochimistul Ernest Krebs. Krebs a studiat legătura dintre celulele canceroase și sâmburii de caise, evidențiind faptul că principala substanță activă a acestora, amigdalina, are un efect benefic asupra celulelor tumorale. Amigdalina conține 2 molecule de glucoză, o moleculă de benzaldehida și una de acid cianhidric. Celulele canceroase conțin într-o cantitate mai mare o substanță denumită beta-glucozidază care are rolul de a descompune la acest nivel amigdalina in acid cianhidric și benzaldehidă. Cele două substanțe acționează în mod sinergic și selectiv, doar asupra celulelor canceroase, nu și asupra celor sănătoase, contribuind la declanșarea apoptozei (moartea celulelor canceroase). De cealaltă parte, celulele sănătoase conțin enzima rodonaza (tiosulfat de transsulfuraza) care transformă acidul cinahidric în tiocianat, care este lipsit de toxicitate pentru organism. Aceasta se petrece in condițiile respectării dozei recomandate pentru consum. Conform unor studii in vitro, amigdalina are unele proprietăți ce facilitează inhibarea proliferarii și migrarii celulelor tumorale în mai multe tipuri de cancer.


pot ameliora durerile – conform medicinii chineze, sâmburii de caise pot fi folosiți și în cazul durerilor articulare. Amigdalina din compoziția sâmburilor de caise are o acțiune analgezică și antiinflamatorie. Conform unor cercetări, conținutul de fibre al sâmburilor poate capta toxinele din corp, ajutând la eliminarea acesora. Prin acest efect detoxifiant, pot reduce inflamația și pot fi considerați un supliment natural benefic în caz de artrită.


pot reduce tensiunea arterială – datorită conținutului de acizi grași de tip Omega 3, a tiaminei (B1) și a unor mineralelor din compoziția sâmburilor de caise (cum este, de exemplu, potasiul), aceștia sunt recomandați în cazul hipertensiunii arteriale. Prin acțiunea de reducere a tensiunii arteriale (sistolice și diastolice) și de menținere a unor valori normale ale pulsului, pot îmbunătăți funcționarea inimii și pot preveni insuficiența cardiacă.


îmbunătățesc memoria – acizii grași esențiali de tip Omega 3 regăsiți în sâmburii de caise pot îmbunătăți sănătatea mentală, reducând fluctuațiile dispozițiilor emoționale, iar fosforul are un rol important în tonifierea memoriei și în menținerea unei stări alerte pe tot parcursul zilei. Unele cercetări au evidențiat faptul că un aport regulat de omega 3 în cadrul alimentației sănătoase a fost asociat cu o rezistență crescută la declinul cognitiv și mental asociat cu înaintarea în vârstă, precum și cu unele boli neurodegenerative, precum Alzheimer.


întăresc sistemul imunitar – vitamina B17 (amigdalina) prezentă în sâmburii de caise este recunoscută pentru proprietățile sale imunostimulatoare, de încetinire a evoluției bolilor, prin eliminarea celulelor dăunatoare și prin combaterea acțiunii radicalilor liberi.


hrănesc tenul și previn îmbătrânirea prematură – sâmburii de caise sunt bogați în grăsimi sănătoase și acizi grași esențiali (în special acid oleic și acid linoleic). Din miezul semințelor de caise se extrage un ulei care este folosit în industria cosmetică pentru hidratarea tenului, un ulei bogat totodată în vitamina E, potrivit în special pentru pielea uscată și tenul matur. Regăsim uleiul de sâmburi de caise în special în compoziția unor creme, săpunuri și loțiuni de corp. Uleiul din sâmburi de caise se absoarbe ușor în piele, motiv pentru care poate fi folosit ca ulei pentru masaj. Conținutul de vitamina C și E acționează, totodată, ca un antioxidant ce combate efectele dăunatoare ale stresului oxidativ și te ajută sa te menții tânăr/ă.

 

Mod de consum: 

 

Sâmburii de caise pot fi consumați ca atare sau măcinați. În cultura egipteană există chiar o gustare traditionala denumita „dokka” care este obținută din sâmburi de caise zdrobiți, coriandru și sare.

 

De asemenea, poți presăra câțiva sâmburi de caise peste diverse mâncaruri gătite ori salate ori îi poți integra în rețetele de marțipan, în gemul de caise sau orice alt tip de gem sau dulceață. Poți adăuga semințe de caise și în iaurt, musli, cereale cu lapte, pentru un gust ușor amărui.

 

În bucătăria italiană regăsim două exemple de preparate care conțin fie sâmburi de caise amari, fie ulei extras din acești sâmburi. Poți folosi ulei de sâmburi de caise în prepararea lichiorului italian Amaretto și poți folosi sâmburii de caise pentru a pregăti fursecuri italiene Amaretti di Saronno.

 

ATENȚIE!

În ceea ce privește administrarea sâmburilor de caise, recomandarea de consum este de 4-5 sâmburi pe zi.

Sugerăm respectarea dozei indicate pentru evitarea unor potențiale efecte toxice, nocive, datorate unui conținut mare de acid cianhidric ingerat.

 

Contraindicații!

În ceea ce privește contraindicațiile și precauțiile privind sâmburii amari de caise, regăsim urmatoarele situații:

Este contraindicat un consum mai mare decat doza zilnică recomandată pentru consum.
Consumul repetat în doze mari poate conduce la o intoxicare cu acid cianhidric, care poate fi depistată prin simptome precum: greață, dureri de cap, senzație de vomă, dureri abdominale, amețeli, slăbiciune fizică, confuzie mentală, convulsii, incapacitate respiratorie. Consumul unei cantități mari de sâmburi de caise poate fi chiar fatal.

Contraindicat copiilor mici – A nu se lăsa la îndemana copiilor!
Contraindicat femeilor însarcinate.
Se indică un consum în cure și pe tot parcursul zilei. Cantitatea de sâmburi administrată poate fi consumată deodată, însa este recomandat mai ales consumul în etape, pe tot parcursul zilei.

 

*Conținutul acestei descrieri are valoare informativă. Informațiile prezentate nu trebuie să substituie prescripțiile și tratamentele recomandate de medic sau nutriționist și nu trebuie folosite pentru prevenirea, diagnosticarea sau tratarea unor boli. Recomandăm solicitarea unei opinii medicale avizate în cazul unor afecțiuni diverse, precum și pentru indicarea dozei optime de administrare, în funcție de starea de sănătate și istoricul medical.

 

Producător: Solaris

 


 

NOTĂ:

Produsele prezentate pe site-ul www.viataverdeviu.ro sunt eficiente atunci când sunt integrate într-un stil de viaţă sănătos. Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dieta echilibrată. Reţineţi că doar un stil de viaţă sănătos şi o dietă echilibrată asigură buna funcţionare a organismului.

Rezultatele produselor nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ şi pot depinde de stilul de viaţă al fiecăruia, de starea de sănătate, dar şi de alţi factori.

Toate informaţiile prezentate pe site au rol informativ. Înainte de a achiziţiona suplimente alimentare, consultaţi sfatul medicului. Informațiile de pe acest site nu pot înlocui prescripţia medicală sau sfaturile medicului sau ale terapeutului dvs.

Ingrediente

Valori nutriționale:
100 g de sâmburi de caise amari prezintă urmatoarele valori medii nutriționale:

Valoare energetică 2587,71 kJ / 624,2 kcal
Grăsimi 51,7 g din care acizi grași saturați 4,4 g
Glucide 13,7 g din care zaharuri 13,7 g
Fibre 0,82 g
Proteine 25,51 g
Sare 0,40 g


Sâmburii de caise sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase și acizi grași esențiali, nesaturați, precum sunt acizii de tip Omega 6 și Omega 3. De asemenea, conținutul de proteine este unul considerabil. Regăsim în compoziția sâmburilor de caise și unii aminoacizi esențiali, în special leucina și arginina. Aportul de carbohidrați și zaharuri este unul redus.

 

În ceea ce privește micronutrienții, regăsim în structura sâmburilor de caise următoarele vitamine și minerale:

vitamine – B17 (cea mai bogată sursă de amigdalina/B17), B15, B1, B2, B3, C, E;
minerale – calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, fier, sodiu.


Conține, totodată, antioxidanți (polifenoli, tocoferoli) și enzime naturale.

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101