Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Relații și familie
  4. Relaţiile, oglinzi interioare

Relaţiile, oglinzi interioare

În cursul procesului de vindecare, ajungem cu ”lucrul interior” într-una dintre cele mai interesante și dificile zone: zona relațiilor. Relațiile sunt OGLINZI a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Acele lucruri ce ne deranjează la par

În cursul procesului de vindecare, ajungem la capitolul ”lucrul interior” într-una dintre cele mai interesante și dificile zone: zona relațiilor.

Relațiile sunt OGLINZI a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

Acele lucruri ce ne deranjează la partener și ne declanșează reacții emoționale sunt cele mai nerecunoscute (și nerezolvate) probleme din noi înșine.

Acceptând ideea că partenerul (iubitul, prietenul) ne oferă cea mai semnificativă reflexie a bunelor / relelelor noastre, putem folosi relația drept o platformă accelerată de transformare interioară.

Vorbim acum despre relațiile cele mai semnificative pentru noi, cele mai intime și apropiate: cele cu persoanele la care ținem cel mai mult (părinți, soți, parteneri, iubiți, prieteni foarte apropiați).

Aceste relații se dovedesc a fi ”terenul de antrenament” cel mai dificil, dar și cel mai eficient pentru vindecarea noastră interioară.

Integrarea feminin-masculin și echilibrarea polarităților se face mult mai ușor într-o relație, decât de unul singur. Este important să diferențiem între cele două categorii de ”vibrații”: masculine / feminine, care există în fiecare dintre noi.

Indiferent că suntem femei sau bărbați, cu toții întrupăm și exprimăm în fiecare minut atât energii masculine, cât și energii feminine.Este util să le sistematizăm și diferențiem, pentru a le putea înțelege mai bine și pentru a putea recunoaște mai bine ce se întâmplă în fiecare dintre noi.

Energia masculină este focalizată, în timp ce energia feminină este expansivă și creativă (bărbații se concentrează mai bine, femeile sunt mai difuze, mai împrăștiate dar mai creative).

Energia masculină este rațională, liniară, clară, logică, asertivă, obiectivă, orientată spre atingerea scopurilor, competitivă și analitică.

Școala modernă,de exemplu, modul în care este organizat sistemul de învățământ actual este strict masculin.

Sălile de clasă sunt structurate, cu bănci și poziții fixe pentru copii, orele sunt organizate după programe stabilitate dinainte, obligatorii și impuse tuturor, indiferent de preferințe.

Disciplina școlară este la fel de strictă precum cea din armată: ridicatul în picioare, salutatul profesorilor, uniforma, regulile ce trebuie respectate, sub amenințarea pedepsei, competiția școlară continuă, comparația frecventă cu cei din jur, ierarhia și premierea ”celui mai bun” – toate acestea sunt atribute strict masculine.

Energia feminină ,în schimb, este intuitivă, visătoare, colaborativă, pasională, receptivă, empatică, emoțională, adaptată la făcut mai multe activități în același timp și armonizată cu fluxul de energie.

Societatea modernă descurajează existența energiei feminine în orice sistem analizăm: învățământ, sănătate, economie / finanțe, industrie sau agricultură. Partea de imaginație, de visare, de contemplare, de stat / relaxat și visat cu ochii deschiși, creativitatea dar si colaborarea / comunicarea – sunt descurajate la maxim.

La școală, colaborarea este numită trișare și este aspru pedepsită, mai ales la examene.

În multe servicii și job-uri, colaborarea nu este bine văzută, deși aparent companiile fac mereu campanii de ”team building” și petreceri în care să aducă laolaltă oamenii să ”socializeze”.

Dar mesajul este clar: puteti să socializați pe discuții banale și superficiale (vreme, familie, călătorii), dar când este vorba de ”treabă” și ceva serios, aici intervine competiția, focalizarea și ”cine este cel mai bun”.

Energia feminină este puțin înțeleasă și deloc integrată în majoritatea oamenilor și în societatea vestică. Aici predomină energia masculină în mod evident.

DRAMA.

Relațiile inter-umane oferă terenul favorit pentru ”DRAMĂ” și pentru partea ”interesantă” a vieții.

Într-o relație, energiile feminine și masculine ale ambilor parteneri se împletesc și realizează un dans subtil, întâlnindu-se într-un loc comun numit ÎNCREDERE și DESCHIDERE / ACCEPTARE.

Da, oricât de straniu pare, modul în care se realizează cea mai importantă muncă interioară este atunci când FEMININUL are încredere în MASCULIN și MASCULINUL ACCEPTĂ și se deschide spre FEMININ.

Aceste două mișcări ale energiei par inițial opuse și dificil de realizat.

Pentru că feminul nu poate avea încredere în masculin, există un istoric de trădare, înșelare, inimi zdrobite, durere și suferință.Iar masculinul în nici un caz nu este dispus să se deschidă și să accepte feminitatea.

Cititi continuarea articolului aici.

 

#energie #oglinzi #relatii inter umane #masculin #feminin
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101