Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Relatia dintre suflet si corp

Relatia dintre suflet si corp

"Afla ca sufletul omului este inaltat mai presus si este independent de toate infirmitatile corpului sau ale mintii. Afla ca starea unei persoane bolnave care manifesta semne de slabiciune se datoreaza obstacolelor care se interpun intre sufletul si

"Afla ca sufletul omului este inaltat mai presus si este independent de toate infirmitatile corpului sau ale mintii. Afla ca starea unei persoane bolnave care manifesta semne de slabiciune se datoreaza obstacolelor care se interpun intre sufletul si corpul ei fiindca sufletul insusi ramane neatins de orice boala corporala. Cugetati la lumina lampii. Desi un obiect din afara poate interfera cu radiatiile lampii si ii poate diminua stralucirea, lumina insasi continua sa straluceasca cu o putere nediminuata. In acelasi fel, orice maladie care afecteaza corpul omului este un obstacol care impiedica sufletul de a-si manifesta forta si taria inerente lui. Oricum, atunci cand paraseste corpul, sufletul va radia o asemenea forta si va dezvalui o asemenea influenta incat nici o forta de pe pamant nu le va putea egala. Fiecare suflet pur, rafinat si sanctificat va fi inzestrat cu o tarie extraordinara si va trai bucurii nemarginite.

Cugetati la lampa care este ascunsa sub un obroc. Desi lumina ei continua sa straluceasca, radianta ei este ascunsa privirilor. Tot astfel, cugetati la soarele care a fost umbrit Flame_from_a_Burning_Candlede nori. Priviti cum splendoarea lui, in aparenta, a scazut, cand in realitate sursa acestei lumini a ramas neschimbata. Sufletul omului ar trebui sa fie asemuit acestui soare si toate lucrurile de pe pamant ar trebui sa fie considerate ca si cum ar fi corpul sau. Atata vreme cat nici-un obstacol din afara nu intervine intre ele, corpul va continua sa reflecte in intregime lumina sufletului si sa fie sustinut de puterea lui. Insa, de indata ce un val se interpune intre corp si suflet, stralucirea acestei lumini pare ca scade.

Cugetati din nou la soare cand acesta este complet ascuns in spatele norilor. Desi pamantul este inca iluminat de razele soarelui, totusi cantitatea de lumina pe care o primeste este considerabil redusa. Soarele poate straluci din nou in toata plenitudinea gloriei sale doar dupa ce norii au fost risipiti. Nici prezenta norilor, nici absenta lor nu poate afecta in vreun fel splendoarea inerenta a soarelui. Sufletul omului este soarele prin care corpul sau este iluminat si de la care isi extrage seva si el trebuie considerat ca atare.

Cugetati, de asemenea, cum fructul, inainte de a se fi format, se afla potential in pom. Nici un semn, nici o parte oricat de mica a fructului nu poate fi gasita, chiar daca pomul este taiat in bucati. Atunci insa cand pomul rodeste, fructul se manifesta, asa cum ati putut si voi observa, in toata frumusetea sa splendida si desavarsirea sa slavita. Anumite fructe, intr-adevar, se coc pe deplin doar dupa ce au fost culese din pom (Analecte din Scrierile lui Baha'u'llah, p.101, LXXX).

 Sursa:

The Relationship between Soul and Body, in: Nossrat Peseschkian (1986), Oriental Stories as Tools in Psychotherapy, Merchant and the Parrot, Springer-Verlag, Berlin, p. 56, din: Gleanings from Writings of Baha'u'llah, p.153

 

#Baha'ullah #corp #cugetare #legatura #suflet

Ce au mai parcurs alti cititori...

Curata-ti toxinele din corp pentru mai multa energie si o mai buna stare generala de sanatate
Iata 3 moduri in care poti manca sanatos fara sa mergi in extreme
Ce rol are sufletul in aceasta lume?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101