Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Alimente
Produse din nucă de cocos
Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio | Niavis

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio | Niavis
Economiseşti0.00 Lei

Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio | Niavis

025.00 Lei25.00 Lei

SKU: 6426284000651

Gramaj:

200g460g

Cantitate:

Nutritiv, bogat in vitamine si minerale

Ideal pentru alimentatie si pentru uz cosmetic

Produs vegan, raw, fara gluten

Obtinut prin presare la rece

Gramaje disponibile: 200g/220ml sau 460g/500ml

Descriere

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit, fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

 

Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.

 

Proprietăți și beneficii

Produs VEGAN

  • Fără GLUTEN 
  • 100% NATURAL 
  • Fără ALERGENI 
  • Produs RAW
  • Fair Trade

Uleiul de cocos are numeroase proprietăți nutritive (Vitamina-E, vitamina K și minerale), este stabil termic, lent în oxidare, rezistent la rancezire, avand o durată de valabilitate destul de mare, de pana la cativa ani.

 

Ingrediente:

100% ulei de cocos ecologic extra virgin, obținut prin presare la rece

 

Informatii nutritionale / 100g:

Energie 3683kj / 896Kcal

Grasimi 99g din care

-acizi grasi saturati 93g

-acizi grasi monosaturati5.3g

-acizi grasi polisaturati 0.8g

Proteine <0.1g

Carbohidrati <0.1g

Fibre 0.6g

Calciu 2.25mg

Sare <0.02g

 

Despre uleiul de cocos

 

Uleiul nostru de cocos provine din Filipine, locul unde nucile de cocos sunt nu numai parte din dieta zilnica, ci sunt si parte din istoria si cultura locala. Culturile de palmier de cocos sunt versatile, deoarece ofera atat binecunoscutul fruct de cocos, cat si apa de cocos revigoranta, inclusiv coaja dura fibroasa si frunzele mari ce pot fi folosite atat in procesul de gatit la cuptor, cat si ca sursa de materiale textile. La acestea se alatura pretiosul ulei de cocos bogat si nutritiv, folosit atat la gatit cat si in scopuri cosmetice si medicina traditionala.

 

Bucatarie

Ciocolata de casa vegana, calit sau prajit, prajituri, fursecuri, patiserie, deserturi raw, smoothie-uri si shake-uri, batoane proteice, caramele sanatoase pentru copii

Sanatate

Ajutor pentru mamicile care alapteaza, indepartare celulita, protejeaza gingiile, calmeaza acneea, accelereaza scaderea in greutate, Accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par, imbunatateste calitatea somnului, Accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par, antimicotic unghii, indeparteaza paduchii, contine grasimi esentiale pentru dezvoltarea fatului in sarcina, Cresterea starii de alerta mentala, Cresterea producerii de hormoni, evitarea alergiilor, remineralizarea dintilor

Home made

ulei masaj, ulei masaj pentru bebelusi, mascara si tus facute in casa, sampon solid facut in casa, deodorant natural, Pasta de dinti naturala, lotiune de corp cu magneziu, lotiune anti-iritatii de scutec

Ingrijire externa

Scrub de corp, epilare, curatare ten, demachiere, albire dinti, prevenire vergeturi, protectie solara, balsam de buze, hidratare ten, Antielectrizare par si descalcire, baza de dilutie uleiuri esentiale,  remediu calcaie crapate, remediu antitantari, Evitarea expunerii la clorul din piscine,Accelereaza procesul de bronzare, Decolorarea petelor solare,Reface pielea, Ulei de barba

Uz casnic

Intretinere parchet si mobila, luciu incaltari din piele, luciu pentru ouale de Paste, curatarea argintariei

 

Nucile de cocos sunt parte vitala in dieta zilnica a unui numar mare de oameni, mai ales in zonele calduroase si umede, unde se dezvolta palmierul de cocos. Miezul nucii de cocos este dens si plin de uleiuri naturale si ofera o gama mare de nutrienti esentiali. Primii locuitori ai tarii insulare se bazau pe un singur palmier pentru a hrani intreaga familie, deoarece acesta are capacitatea de a produce peste 200 de fructe pe an.

Palmierul se dezvolta atat in salbaticie, cat si cultivat, in diferite zone ale globului. Conform estimarilor, doar in Filipine se produc peste 2 milioane de tone de nuci proaspete de cocos pe an. Acesta industrie ofera locuri de munca localnicilor, acesta fiind un alt avantaj pe care culturile de cocos il aduc comunitatii.

 

Cum se obține uleiul de cocos

Nucile de cocos mature sunt taiate manual, apoi sunt desfacute pentru a indeparta coaja exterioara dura si aspra, care este arsa ca si combustibil. Continutul alb al nucii este separat si urmeaza a fi spalat. Miezul uscat al nucilor de cocos se numeste „copra”. Din acest miez uscat, prin prelucrare chimica. se obtine uleiul de cocos de slaba calitate.

Uleiul nostru de cocos este facut din miezul proaspat si umed al nucii de cocos, care este presat la rece pentru a putea obtine cel mai fin ulei de cocos.

Miezul curat este presat mecanic la rece pana cand se obtine un ulei bogat, ce este colectat si purificat prin simpla filtrare sau centrifugare, astfel incat numai cel mai pur ulei de cocos ajunge la linia finala de productie.

Uleiul de cocos este ideal pentru gatit, deoarece moleculele componente sunt stabile la temperaturi ridicate si nu permit oxidarea.

Uleiul nostru virgin pastreaza chiar si gatit o placuta aroma de cocos, care va completa cu succes retetele benefice organismului uman.

 

Stiati ca...

Uleiul de cocos este solid pana la temperatura de 25°C, iar peste aceasta temperatura el devine lichid, fiind o proprietate normala si specifica acestui tip de produs?

Astfel, uleiul de cocos poate fi utilizat atat pentru gatit, cat si pentru uz cosmetic, in ambele forme ale sale.

 

Tara de provenienta: Filipine

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2020 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.