Cum poti preveni cristalizarea acidului uric din corp, pentru evitarea sau tratarea gutei

Guta este o afectiune metabolica ce cauzeaza inflamatia incheieturilor. Aceasta inflamare poate fi una usoara si poate cauza amorteala la nivelul membrelor sau poate crea o durere acuta si poate evolua in decurs de cateva ore. Principala cauza este a

Guta este o afectiune metabolica caracterizata prin inflamarea incheieturilor.

Aceasta inflamare poate fi una usoara si se poate manifesta prin amorteli la nivelul membrelor sau poate lua forma unei dureri acute si poate sa apara in decurs de cateva ore.

Principala cauza este acumularea de acid uric datorita unei eliminari deficitare sau a unei secretii in exces.

Acidul uric se formeaza prin descompunerea purinelor, substante care apar in mod natural in corp si care sunt prezente si in multe alimente.

Cand rinichii nu au capacitatea de a elimina acidul uric din corp, acesta se cristalizeaza si se depoziteaza in jurul incheieturilor.

Cum se reduce acidul uric

In primul rand trebuie facute cateva modificari in alimentatie, care sa fie mentinute pe tot restul vietii. O alimentatie potrivita include o mare varietate de fructe si legume cat mai colorate, cereale intregi, neprocesate si nefortificate.

Bauturi cu efect tonifiant, bune pentru guta

Alimente recomandate pentru guta

In timpul atacurilor de guta pacientii trebuie sa odihneasca zona afectata si sa faca bai de saruri Epson cel putin de 3 ori pe saptamana pentru a reduce inflamatia si durerea.

Pe langa aceasta, se folosesc comprese reci si fierbinti pentru a ameliora durerea si starea de inflamare. Compresele se aplica alternativ, cate 15 minute, timp de 2-3 ore.

Este, desigur, important ca, de cate ori exista suspiciunea unei probleme de sanatatea, sa te adresezi medicului.

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.