Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Relații și familie
  4. Cand femeia va conduce - predictiile lui Tesla despre egalitatea sexelor si emanciparea femeii

Cand femeia va conduce - predictiile lui Tesla despre egalitatea sexelor si emanciparea femeii

Legendarul inventator a prezis “patrunderea femeilor in noi domenii de activitate” si “uzurparea lor progresiva a conducerii”. Inginerul, fizicianul si vizionarul Nikola Tesla (10 iulie 1856 – 7 ianuarie 1943) este unul dintre cei mai radicali p

Legendarul inventator a prezis “patrunderea femeilor in noi domenii de activitate” si “uzurparea progresiva a conducerii de catre acestea”.

Inginerul, fizicianul si vizionarul Nikola Tesla (10 iulie 1856 – 7 ianuarie 1943) este unul dintre cei mai radicali pionieri in domeniul stiintific si este considerat unul dintre cei mai mari inventatori din istoria omenirii. Munca sa revolutionara a deschis drumul catre comunicatiile wireless si a inspirat fiecare dispozitiv electric pe care il folosim in ziua de azi.

Fara Tesla, nu s-ar fi putut scrie acest articol folosind tastatura si nu s-ar fi putut citi pe ecranul unui calculator. Dar, ca orice geniu adevarat, Tesla nu a intuit doar aplicatiile practice ale inventiilor sale, ci  si schimbarile profunde pe care progresul tehnologic le va aduce.

Una dintre cele mai surprinzatoare, mai putin cunoscute si totusi adevarate predictii ale lui Tesla despre viitorul societatii se refera la modificarea rolului sexelor in societatea viitoare si la modul in care tehnologia fara fir va contribui la emanciparea femeilor, eliberand adevaratul potential intelectual al acestora, reprimat de o societate patriarhica atatea sute de ani.

In ianuarie 1926, un reporter pe nume John B. Kennedy l-a intervievat pe Tesla exact despre aceste idei. Articolul a fost publicat in revista Colliers sub titlul “Cand conduce femeia” si este mentionat in cartea scrisa de Margaret Cheney despre Tesla: “Un barbat din afara timpului”, care ramane o opera remarcabila ce surprinde in profunzime mintea extraordinara si spiritul marelui inventator.

Dupa ce a reflectat asupra viitoarelor utilizari ale tehnologiei fara fir si, practic, a prezis aparitia iPhone-ului, Tesla a subliniat ca emanciparea femeii va fi unul dintre cele mai semnificative efecte ale progresului tehnologic:

Este evident pentru orice observator antrenat si chiar si pentru cei fara pregatire in sociologie, ca o noua atitudine fata de discriminarea sexelor s-a dezvoltat in societate, dupa sute de ani, si a primit un impuls puternic inainte si dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Aceasta lupta a femeii pentru egalitate se va termina cu o noua ordine a sexelor, in care femeia va fi superioara. Femeia moderna, care anticipeaza doar prin fenomene superficiale emanciparea sa, nu este decat un simptom de suprafata al unei transformari mai profunde si mai semnificative care are loc la nivelul rasei umane.

Nu prin simpla imitare fizica a barbatilor isi va dovedi femeia mai intai egalitatea si mai apoi superioritatea, ci prin trezirea sa intelectuala.

Tesla continua sa prezica “patrunderea femeilor in noi domenii de activitate” si “ uzurparea progresiva a conducerii” ca fiind rezultatul inevitabil al unui potential reprimat anterior, eliberat recent de interconectivitatea si puterea educationala pe care tehnologia wireless le face posibile:

De-a lungul multor generatii, de la inceputuri, pozitia inferioara din punct de vedere social a femeii a dus in mod natural la o atrofie partiala sau cel putin la o suspendare ereditara a calitatilor mentale pe care acum sexul feminin a dovedit ca le are in aceeasi masura ca si barbatii. Insa mintea femeii a demonstrat o capacitate pentru toate calitatile si realizarile barbatilor si, odata cu trecerea generatiilor, aceasta capacitate se va dezvolta; femeia va fi la fel de educata ca si barbatul si, chiar mai educata, pentru ca facultatile latente ale creierului sau vor fi stimulate sa se manifeste mult mai intens si mai puternic, din cauza atator secole de inactivitate. Femeile vor lasa trecutul in urma si vor uimi civilizatia cu progresul lor.

Doar o decada mai tarziu, Hedy Lamarr — ea insasi un inventator stralucit care a contribuit la progresul wifi – a confirmat vorbele lui Tesla, asa cum a facut-o si numarul tot mai mare de femei care au patruns in domeniile STEM si au ocupat pozitii de conducere in generatiile urmatoare.

Exact douazeci de ani mai tarziu, o scrisoare emotionanta scrisa de Einstein unei fetite care dorea sa devina om de stiinta va evoca vorbele profetice ale lui Tesla.

Sursa utilizata: https://www.brainpickings.org/2015/07/10/nikola-tesla-when-woman-is-boss/

#femeia #Nikola Tesla #rolul femeii in societate #egalitatea sexelor #emanciparea femeii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cele 5 inventii ale lui Nikola Tesla care prezentau un pericol pentru elita mondiala din vremea sa
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101