Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Egalitatea intre sexe

Egalitatea intre sexe

ViataVerdeViu )Egalitatea intre sexe este un standard moral si spiritual pentru unificarea planetei si dezvaluirea ordinii mondiale. Fara calitatile, talentele si aptitudinile, atat ale femeilor cat si ale barbatilor, deplina dezvoltare economica si

(ViataVerdeViu )Egalitatea intre sexe este un standard moral si spiritual pentru unificarea planetei si dezvaluirea ordinii mondiale. Fara calitatile, talentele si aptitudinile, atat ale femeilor cat si ale barbatilor, deplina dezvoltare economica si sociala a planetei devine imposibila.

Lumea umanitatii are doua aripi - femeia si barbatul. Atat timp cat aceste doua aripi nu sunt la fel de puternice, pasarea nu va zbura. Pana cand femeile nu vor ajunge pe aceeasi treapta ca si barbatii, pana cand ele nu se vor implica in aceleasi domenii de activitate, extraordinara implinire a umanitatii nu va fi realizata; omenirea nu va putea sa-si ia zborul catre inaltimile adevaratei impliniri.

In actuala trecere a umanitatii de la adolescenta la umanitate, pretutindeni pot fi observate semnele evolutiei acestei egalitati. Atat timp cat femeile voegalitatear fi impiedicate sa atinga inaltele lor calificari, barbatii vor fi incapabili sa dobandeasca maretia ce ar putea fi a lor.

„... in trecut lumea a fost guvernata de forta si datorita caracteristicilor sale mai puternice si mai agresive, atat ale corpului cat si ale mintii, barbatul a dominat femeia. Dar balanta se schimba, deja forta isi pierde importanta iar agerimea mintii, intuitia si calitatile spirituale de dragoste si slujire, in care femeia este puternica, capata ascendeta. De aceea noua epoca va fi mai putin masculina si mai patrunsa de idealurile feminine, sau pentru a ne exprima mai exact, va fi o epoca in care elementele feminine si masculine ale civilizatiei vor fi mai adecvat cumpanite. „

Familia este celula societatii. Ea trebuie sa invete virtutile. Integritatea legaturii familiale trebuie avuta constant in vedere si drepturile membrilor individuali nu trebuie incalcate... Toate aceste drepturi si prerogative trebuie pastrate, totusi, unitatea familiei trebuie sustinuta. Ranirea unuia va fi considerata ranirea tuturor; alinarea fiecaruia alinarea tuturor; onoarea unuia onoarea tuturor.

Cu toate ca ambii parinti impart responsabilitatea generala de a-si educa copiii, mama este recunoscuta ca primul educator al umanitatii si, ea trebuie pregatita cu grija pentru aceasta sarcina. Daca ea va fi nedesavarsita si imperfecta, copilul va fi, in mod sigur, nedesavarsit; de aceea imperfectiunea femeii implica o conditie de imperfectiune a umanitatii, caci mama este cea care sprijina, ingrijeste si calauzeste cresterea copilului.

„...patrunderea femeilor in toate domeniile de activitate reprezinta o chestiune incontestablia si deasupra oricarei controverse. Nici un suflet nu o poate intarzia sau impiedica; in nici "o miscare" femeile nu vor ramane in urma; ele vor atinge o astfel de treapta incat vor fi considerate ca avand cel mai inalt rang al umanitatii si se vor implica in toate probegalitatea sexelemele; deoarece atunci cand femeile vor fi implicate pe deplin si egal in administrarea lumii... razboiul va inceta.”

Aceasta contributie a femeilor la intemeierea pacii si unitatii mondiale va fi recunoscuta inevitabil si va fi dezvoltata.

In epocile trecute umanitatea era imperfecta si ineficienta pentru ca era incompleta. Razboiul si ravagiile sale au distrus lumea. Educatia femeii va fi un pas decisiv, inainte, catre abolirea si sfarsitul lui. Caci ea isi va folosi intreaga ei influenta impotriva razboiului. Intr-adevar, ea va fi cel mai maret factor in intemeierea Pacii Universale si a arbitrajului international. Cu certitudine femeia va opri ostilitatile dintre oameni.

O mare responsabilitate este, oricum, data femeii, pentru a-si dezvolta pe deplin potentialitatile.

 Ea trebuie sa depuna toate eforturile pentru a atinge perfectiunea, pentru a fi egala barbatului in orice privinta, pentru a progresa in toate domeniile in care a ramas in urma, astfel incat barbatul sa fie nevoit sa-i recunoasca egalitatea din punct de vedere al capacitatii si nivelului de realizare.

Desigur, bunastarea omenirii depinde de dezvoltarea potentialelor virtuti si capacitati ale fiecarui individ, indiferent de rasa, nationalitate, clasa sociala, religie sau sex. Din acest motiv, prejudecatile care provoaca diviziune si asuprire trebuie abolite sistematic in viata comunitatii. Un sistem administrativ unic avandu-si originile in conceptul de unitate in diversitate, accentueaza, in acelasi timp, necesitatea educatiei tuturor membrilor comunitatii si permite iegalitateamediata asimilare a acelora care in trecut au fost privati de drepturile lor. Usurinta cu care femeile, indelung private de oportunitati egale, pot fi integrate acum in viata societatii, este in mod viu evidentiata de posibilitatea participarii femeilor in toate domeniile vietii de comunitate.
„Acesta este secolul luminii... iar una din potentialitatile ascunse ale taramului  umanitatii a fost iscusinta sau competenta femeilor. Prin stralucitoarele raze ale iluminarii divine competenta femeii a fost in asemenea masura trezita la viata si manifestata in aceasta era, incat egalitatea dintre barbat si femeie este un fapt stabilit.”
Sursa:
Scrierile Baha’i : Egalitatea intre sexe.

#bahai #barbat #educatie #egalitate sexe #femeie #spirit

Ce au mai parcurs alti cititori...

Lumina dragostei si a unitatii va lumina intreg pamantul.
7 lucruri pe care orice femeie şi le-ar dori intr-o relatie

Ce spun cititorii despre "Egalitatea intre sexe"

maria diaconescu05 February 2012 14:08Raspunde

Imi place teribil aceasta metafora, nu numai in ceea ce priveste relatia dintre femeie si barbat, ci si cu referire la relatia dintre stiinta si religie. Einstein zice ca stiinta fara religie este schioapa si religia fara stiinta este oarba. Baha'u'llah, fondatorul credintei baha'i, spunea ceva similar in urma cu mai mult de un secol: religia fara stiinta este superstitie si stiinta fara religie este ignoranta. Ce iese daca aplicam algoritmul asta la relatia dintre ratiune si intuitie, dintre femei si barbati. Argumentul cu femeia par lung si minte scurta nu tine, ca fiecare il purtam in noi si pe Adam si pe Eva. Ce intuitii teribile poate avea un barbat, si ce mancaruri exceptionale face si cu cat drag, cu cata tandrete isi poate alinta copiii la piept, eu ma topesc cand vad asa ceva

io06 December 2014 14:34Raspunde

ei, lasati!!! dar si câti pumni, câte batai înghite o femeie de la un nemernic nu se pune? cu câteva mici si foarte-foarte rare exceptii, ei tot au în ei pe omul de grota! se apropie mult mai mult de animalul din padure...

Alec Blenche05 February 2012 18:17Raspunde

Ca bine zici Maria :)

Alec Blenche05 February 2012 11:38Raspunde

Asta este si ideea materialului, Maria, o pasare cu doua aripi :), amandoua trebuie sa se miste in armonie , penntru ca pasarea (omenirea), sa se inalte!

Maria05 February 2012 11:35Raspunde

Haideti sa nu ne mai tot comparam si sa ne acceptam asa cum suntem si cu ce face fiecare, caci barbatul si femeia sunt facuti sa se completeze reciproc, nu sa concureze unul cu altul.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101