Cand ai chef de ceva dulce, rapid si sanatos incearca reteta asta.
Iti va placea cu siguranta. Caisele deshidratate (atentie! nu confiate) sunt adevarate bombe de vitamine si minerale.
Ai nevoie doar de 5 minute si 3 ingrediente principale (bineinteles, daca esti creativ poti crea o multitudine de varietati pornind de la reteta de baza). Dar sa ramanem la subiect:
Ingrediente (3 portii)
Crusta
1 cana nuci - la alegere: migdale, nuci romanesti, caju, de brazilia, de macadamia - hidratate in prealabil
aproximativ 10 caise deshidratate
un sfert de cana ulei de cocos
Crema
30 caise deshidratate
un sfert de cana de apa
Topping
jumatate de cana mix de nuci din blat
o lingura fulgi de cocos
Preparare
Se introduc ingredientele pentru blat intr-un blender si se mixeaza pana capata consistenta
omogena - compozitia poate fi modelata cu mana.
Puneti de-o parte cantitatea necesara pentru topping iar cu restul imbracati formele de tarta.
Pentru crema, amestecati ingredientele mentionate pana se obtine un fel de gem, care va fi apoi asezat peste crusta de nuci.
Se orneaza cu toppingul format din mixul de nuci si fulgii de nuca de cocos. O minunatie!
Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Sursa: foto si reteta adaptata www.fitfoodiefinds.com
Tartele se dau la cuptor? Sau la rece? Daca se dau la cuptor la cate grade pentru cat timp? Daca la rece...pentru cat timp la rece? Va multumesc! :)