Pentru a completa momentele speciale de sarbatori, va propunem o reteta rapida pentru o gustare deosebita: migdale coapte cu rozmarin.
Desi incurajam consumul migdalelor crude, din cand in cand ne putem rasfata papilele gustative cu aroma delicioasa a migdalelor coapte cu rozmarin si paprika.
De ce avem nevoie?
• 2 cani migdale crude
• 1 lingura ulei de masline
• 2 lingura paprika afumata
• 2 linguri rozmarin, tocat marunt (proaspat sau uscat)
• 2 lingurite sare
• 1/2 lingurita piper proaspat macinat
Cum procedam?
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se amesteca ingredientele intr-un castron pana cand migdalele sunt bine imbibate de arome. Se distribuie migdalele uniform pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se lasa la copt timp de aproximativ 15-20 minute .
Se scot din cuptor, se lasa la racit si se depoziteaza intr-un recipient etans.