AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Merele reduc cu 50 % riscul producerii unui atacului cerebral

Atacurile cerebrale se pot produce la aproape orice varsta, insa majoritatea acestora se produc la varste mai inaintate. Multi oameni sunt in cautarea alimentului minune care sa-i protejeze de boli degenerative si putine dintre acestea sunt la fel de inspaimantatoare ca cele survenite in urma unui atac cerebral.

In cazul supravietuirii unui atac , persoana poate fi afectata pe viata datorita lipsei de oxigen din creier. Fructele, verdeturile si legumele sunt utile in preventia si vindecarea pana si a celor mai complicate cazuri, dar care dintre acestea sunt cele mai bune pentru prevenirea unui atac cerebral?

Un studiu recent efectuat la Universitatea Wageningen din Olanda si publicat in jurnalul medical Stroke faptul ca fructele cu pulpa alba precum merele si perele pot reduce riscul aparitiei unui atac cerebral cu pana la 52%.

Atacurile vasculare cerebrale sunt a treia cauza a mortalitatii in Statele Unite, din cauza careia peste 145 000 de oameni mor anual. Aproximativ 800 000 de oameni sufera un atac, dintre care 650 000 supravietuiesc insa raman cu deficiente grave pentru tot restul vietii.

Aceste deficiente pot include: paralizie temporara sau permanenta, dificultati la masticatie si inghitirea alimentelor, incontinenta, imposibilitatea de a vorbi. Unele sunt recuperabile, dar majoritatea nu sunt si ingreuneaza viata supravietuitorilor.merele

Studiul a facut o comparatie intre fructe si legume de diferite culori pentru a determina care sunt mai benefice in prevenirea atacurilor. Astfel, s-au format urmatoarele grupuri:
- varza, salata si alte legume de culoare verde inchis
- fructe si legume de culoare portocaliu si galben
- legume si fructe de culoare rosie si violet
- fructe cu pulpa alba - mere si pere

Perioada de testare s-a intins pe parcursul a 10 ani si a inclus 233 de cazuri de atacuri cerebrale. Nu s-a observat nici o reducere in numarul de atacuri cerebrale la grupurile care au consumat fructe si legume rosii/violet sau portocalii/galbene. In schimb, in cazul grupurilor care au consumat fructe cu pulpa alba s-a constatat o scadere a frecventei numarului de atacuri cerebrale cu pana la 50%.

Procentul este incurajator, avand in vedere ca numarul de subiecti a fost de 20 069, cu o medie de varsta de 41 de ani.

Multi oameni aleg fructe si legume de culoare cat mai inchisa pentru ca au cantitati mai mari de antioxidanti, dar in acest caz s-a dovedit ca cele cu pulpa alba, si in special merele au scazut considerabil riscul. Prin cresterea aportului de fruncte si legume cu pulpa alba cu cel putin 25 gr exista o scadere de 9% in sansele de a suferi un atac.

Daca fructele si legumele s-au dovedit atat de eficiente in prevenirea atacurilor cerebrale, atunci de ce sa nu consumam mai multe fructe si legume proaspete si cat mai putin procesate la fiecare masa?

Surse:

http://www.strokecenter.org/patients/about-stroke/stroke-statistics/ 

http://www.medicinenet.com/stroke/article.htm

Like Share Share Tweet5084 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Stiati ca.....?

Etichete: antioxidanti, atac cerebral, mere, prevenire,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE